Октомврийчетата в нас растат - мами с термин ОКТОМВРИ 2021 (тема 2)

• 30 102
  • 761
  •   1
Отговори
# 510
Eleyn, това трябва да е стерилна урина. След ставане не пишкаш, минаваш за един душ, обръщаш внимание на интимната област. След това, в контейнерче за стерилна урина пишкаш. Това е. Контейнерчетата се продават по аптеките.
Написали са го доста...завъртяно. Първа сутрешна урина, след тоалет, в стерилно контейнерче.

Много мерси, това помага да вдена, а какво е средна порция? Количеството ли? Satisfied Да взема от аптеката среден контейнер, който да напълня? Rolling Eyes
Такаа, наистина досега не ми се беше случвало да се замислям толкова над обяснение за даване на урина😆
Но тази средна порция ме заинтригува да разбера какво е, та се допитах. Означавало урина, без първата и последната струя, защото не били особено подходящи при изследванията. Ама наистина можеха да го напишат една идея по-разбираемо.

# 511
Средна порция урина означава, че първо пишкаш извън чашката малко и след това в чашката. Също така освен душа преди пишкането, е добре стените на контейнера да не се докосват никъде по тялото.
Подготовката за стерилна урина е супер напрагащя за мен, с толкова много стъпки преди това 😃

# 512
Ам момичета знам ,че не сте лекари ,ама имате опит, прогестерона ми е 38.30 (реф.ст. 35-140) в 8 г.с ,акушерка ми казва ,че е ниско ,и в четвъртък ще съм при аг,но дотогава ще се притеснявам, нямам зацапване.

# 513
Честит празник и от мен🌹
Аз имам малко по-различен въпрос 😄
Тези от вас, на които не им е първа бременност, имахте ли проблеми с козметиката, която ползвахте - кремове за лице, измивни продукти, шампоани, също се колебая все още за боядисването, за сега го отлагам.
С мазна кожа съм, склонна към пъпки, черни точки и т. н. и разбрах, че продуктите за такава кожа не са подходящи по време на бременност.
Ще се радвам да чуя вашите съвети по темата.

# 514
През първата бременност се съобразявах с всичко, ако може да е изрично написано на крема, че е подходящ за бременни. Сега докато не съм започнала с активното качване на кг си се мажа с обикновен лосион за тяло от Лидл. Измивен и крем за лице си ползвам, което до преди да забременея. Е, за боядисването обаче не мога да реша какво да правя, наследила съм ужасен ген на баща ми, с който имам доста бели косми на 31г.(майка ми взе да побелява на 50). Иска ми се да не приличам на плашило докато родя, но всички ми казват, че химията в боята е опасна. Ами като не разбирам така ли е реално и не смея да се боядисам.

# 515
Здравейте, имам час чак за 19.03 за ЖК, а преди бях на 26.02., но вече днес много се притеснявам дали всичко е наред.
Да ходя ли преди това според вас да търся други доктори.. защото нито ми е лошо, нито нещо друго..

# 516
С моя скромен опит ще си дам мнението относно козметика и боядисване... моята доки ми каза така " не вярвай на бабини деветини, ти си млада жена ТРЯБВА да се подържаш!"
Просто внимавайте да не събудите някоя алергия, защото през бременността сме по чувствителни от всякога, а на бебчето му няма нищо от това че мама е поддържана жена.

# 517
Момичета, като човек, който работи в салон бих казала, че абсолютно нищо няма да ви стане, нито на вас, нито на бебето. Единствено може да не хване боята или евентуално някоя алергия, но много лесно може да решите проблема, като преди да се боядисате направите един тест, като се мацне малко от боята на ръката. Не се лъжете да слагате безамонячни бои, уж, че са по-щадящи. Всъщност съставките, заместители на амоняка, са доста по-силни от него. Гел или гел лак на ноктите също, няма проблем да слагате. Когато се поддържа както трябва и се спазват основните правила за дезинфекция и стерилизация няма какво да ви притеснява. При нас ежегодно има средно по 15-20 бременни момичета, които се боядисват, включително и обезцветяват и си поддържат ноктите, и са родили здрави деца. Включително и ние - персонала, постоянно дишаме всичко, което се ползва като продукти и има колеги, които си работят до последно. Така че разкрасявайте си се смело, че после може да ви се налага да се оправяте сами, ако няма кой да помага. 😊

Последна редакция: пн, 08 мар 2021, 21:30 от Poppy_26

# 518
  • Асеновград
И аз съм работила доста време в салон за красота, и колежките ми и клиентките които забременяха продължиха да се боядисват, и да си ходят на всички процедури няма проблем, аз попринцип съм маникюристка, и даже сега като не работя в салона от година близо сама си правя ноктите и нямам намерение да спирам дори след като родя, единствено ще променя дължината и ще ги скъся.
Иначе не се боядисвам попринцип но ако се боядисвах нямаше да спра. И мисля на кола маска на триъгълника да ида този уикенд, само козметичните процедури с пара са забранени заради покачването на температурата, не е препоръчително да се почиства лице например заради парата която пускат, но всичко останало може. Simple Smile

# 519
Ам момичета знам ,че не сте лекари ,ама имате опит, прогестерона ми е 38.30 (реф.ст. 35-140) в 8 г.с ,акушерка ми казва ,че е ниско ,и в четвъртък ще съм при аг,но дотогава ще се притеснявам, нямам зацапване.

Моята Аг когато бях на преглед ми каза че референтните стойности от лабораторията не се гледат, защото има други определени стойностти, а именно тези

От Акушерка до Специалист АГ има цяла дипломя разлика, консултирай се с подходящ лекар
Успех

#yas това според мен ти сама трябва да си го решиш, щом се притесняваш нищо не те спира да посетиш доктор, все пак това е почти месец време, и зависи в каква седмица си
Първите месеци всяка една от нас се притеснавя, всъщност си е притеснително докато се появат на бял свят но някак си по-леко ще минявя в по-напреднали месеци.
Според мен няма место за паника, бъди спокойна, а ако имаш притеснения, има много лекари
Късмет

Последна редакция: пн, 08 мар 2021, 22:46 от Sunshine202

# 520
Моята док каза да си се боядисва, да си се лакирам и да си хубавея 😊 Относно козметиката, нищо не сменям, защото моята кожа е ужасно чувствителна и ми е трудно да намеря подходяща така или иначе. Мажа си се с каквото си ползвам за лице, за стриите вече сме писали.
Относно прогестерона, според мен щом не е под нормата и щом нямаш зацапване не се притеснявай. Аз съм с трета бременност и нито веднъж не съм изследвала хормони 🙄 Не са преценили лекарите, не съм го правила. Децата са си ок 😂 Така че не се тревожи излишно, защото и тези негативни емоции вредят. 🍀

# 521
Здравейте, имам час чак за 19.03 за ЖК, а преди бях на 26.02., но вече днес много се притеснявам дали всичко е наред.
Да ходя ли преди това според вас да търся други доктори.. защото нито ми е лошо, нито нещо друго..
Здравей и аз почти нямам симптоми!
Аз имам час на 18.03. На частно, но сега в сряда ще ида и при доктора, който ще ми следи бременноста. Според мен ако доктора ти е казал, че всичко е наред на миналия преглед и нямаш някакви оплаквания като болки, кървене, зацапване, по-добре си изчакай прегледа, все пак е другата сесмица

# 522
Мети, аз също нямам вече толкова симптоми ходих за придърпването извънредно миналия вторник,ама си се оказа че някакви връзки на матката се опъват и ме поболва ма гледам да не го мисля казаха че всичко е ок,аз също съм на 18 на преглед но ако нямам кървене мисля да си изчакам прегледа (а попринцип не съм хич спокоен човек) 😂

# 523
Добър вечер, дами.
С малко закъснение... честит 8ми март! Бъдете обичани, обичащи, щастливи, успешни и красиви!
Ние ходихме на малка почивчица.
Чистият въздух и разходките ми се отразиха много добреее.
Новото при мен е неистовото желание за сън.
Ох, момичета, голяма са ми мъка килограмите. На почивката даже се шегуваха, че съм бременна и че видимо съм напълняла. По-скоро се усетиха, че не пия алкохол, кафе и не пуша цигари, както и че си лягах първа де, но щом и кг са забелязали....
Винаги съм поддържала 48-49кг, като съм се ограничавала леко. Не е било диета, но съм гледала храненията да са умерени.
Преди да забременея, реших, че ще си хапвам каквото и когато си поискам (аз обожавам сладко и тестено, така че познайте 🤦🏼♀) още преди да забременея вървях около 53 кг.
А сега, от както и не пуша и бременна в 7+3 съм вече +2 кг. Близките ми казват, че не ми личат толкова тези качени кг, макар, че съм ниска. А и, че трябва да съм щастлива да качвам, защото е предстоящо хубаво събитие, разбира се. Успокояват ме и че темпото на качване на кг не е задължително да се запази така. Но мисля, че е крайно време да взема мерки.
Със сигурност ще почна с повече зеленчуци и плодове в менюто, обмислям да спра хляба изцяло. Не виждам особено ползи от него. Виждам, че почвам да трупам, обаче, в брич и паласка (тазовата област-дупе, бедра... 🤦🏼♀). Та... смятате ли, че мога да почна някое по-леко упражнение за бременни и ще има ли някакъв ефект изобщо, след като преди това не съм се занимавала активно със спорт?
Знам, че някой ден ще сваля всички ненужни кг. И разбира се, че най-вече искам да ми е живо и здраво бебето. Но все пак не се чувствам добре в кожата си. Аз не се чувствах добре и на предходните кг, а сега.... 🤦🏼♀🤦🏼♀🤦🏼♀ Просто някак не очаквах толкова бързо да се разделя с фигурата си. На коремчето си се радвам, ама на тези бедрища..... 🤦🏼♀ Съвееет, моляя.

# 524
Мети, аз също нямам вече толкова симптоми ходих за придърпването извънредно миналия вторник,ама си се оказа че някакви връзки на матката се опъват и ме поболва ма гледам да не го мисля казаха че всичко е ок,аз също съм на 18 на преглед но ако нямам кървене мисля да си изчакам прегледа (а попринцип не съм хич спокоен човек) 😂

Ооо и при мен не може да се говори за спокойствие, но се опитвам да се контролирам, че сега си е важно да бъдем спокойни. Дано всичко бъде наред при всички ни. Аз ще ида и сега, защото на 1 преглед ходих при доктор, който няма да ми следи бременноста, той ми изписа и утрогестан и дуфастон. Та да си ида при този, който ще ми следи бременноста и да почна при него вече да си ходя. Успех на всички и бъдете спокойни🤩

Общи условия

Активация на акаунт