Октомврийчетата в нас растат - мами с термин ОКТОМВРИ 2021 (тема 2)

• 30 103
  • 761
  •   1
Отговори
# 495
Стискам палци всичко да е наред и при всички ни!🍀 Не мога да си обясня защо съм толкова стресирана с тази бременност. С първата ми бременност пак имах зацапване, но изобщо не ме притесняваше, а сега с втората толкова много съм изчела за бременността, че се панирам от най малкото неразположение.

# 496
Честит празник, прекрасни дами, бъдещи и настоящи мами! Flowers Sunflower
Бъдете щастливи и спокойни, наслаждавайте се на този период, защото скоро само ще си спомняме за него! Yellow Heart

Фолиева киселина има и в спрей вариант на VivaFarma- Top Folate Spray, мисля че беше около 120 дозички един флакон.

Колкото до миседа - когато на мен ми се случи започна със зацапване кафеникаво, което постепенно с дните се засили, после започнаха болки, първо леки, след това засилиха и те и накрая прокървяване.

# 497

Честит празник 💐😍💗

# 498
Здравейте дами, честит празник, пожелавам на всички здраве и пухкав финал Октомври.
И аз минах преглед, беше голямо приключение.
Тъй като прегледа ми беше в София а аз съм отдалеч, още вчера дойдохме за да не пътуваме дълго.
Като отидох заппрегледа ми казаха че доцентката няма да преглежда днес и че ми е звъняла, но е записяля грешен номер.Света ми се срина, но в същия момент тя дойде за лекции и ми даде по-късен час между лекциите да ме види.
Е видяхме сърчице, вървим добре за сега, растем в 7г.с съм, отдъхнах си най-накрая.
Вярвам и се моля всичко да върви наред с вен и със всички ви

# 499
  • au bout du monde
Честит празник момичета! Бъдете здрави и много щастливи!

Преди малко ми подтвърдиха часа за 26-ти и нямам търпение.

# 500
  • София
Честит празник и от мен! Flowers Bouquet
Бъдете здрави, много обичани и безкрайно щастливи! Two Hearts

# 501
  • Bарна, морето, сините вълни
Честит празник, мили момичета! 🥰 🌹 🌺 Желая ви усмихнат и слънчев ден!

# 502
Честит празник, бъдете много обичани и ценени първо от самите вас и след това и от околните Blush
Ние сме казали вече на  на семействата си, но не сме суеверни, а и освен това дори нещо неприятно да се случи така или иначе пак бихме им споделили, защото сме доста близки.
Уау, AlexM1590, направо ви се възхищавам за смелостта и позитивната нагласа. Със сигурност ще ви е доста весело, направо се чувствам лигла за това, че понякога се чудя как ще се оправям само с две породени, но ми вдъхваш кураж хаха
Има ли кой да ви помага поне?

# 503
Честит празник и от мен! Бъдете здрави, щастливи, вдъхновени и много обичани! 🌼🎀✨

Днес ми излязоха изследванията и съм с нисък хемоглобин. Изписаха ми Малтофер за дъвчене 2х1. Някой приема ли нещо за дефицит на желязо, има ли някакви странични неразположения от него? 😊

# 504
Честит празник и от мен! Бъдете здрави, щастливи, вдъхновени и много обичани! 🌼🎀✨

Днес ми излязоха изследванията и съм с нисък хемоглобин. Изписаха ми Малтофер за дъвчене 2х1. Някой приема ли нещо за дефицит на желязо, има ли някакви странични неразположения от него? 😊
Аз с първата ми бременност за дефицит на желязо пих тотема ампули и нямам никакви неразположения от тях.

# 505
Честит празник, бъдете много обичани и ценени първо от самите вас и след това и от околните Blush
Ние сме казали вече на  на семействата си, но не сме суеверни, а и освен това дори нещо неприятно да се случи така или иначе пак бихме им споделили, защото сме доста близки.
Уау, AlexM1590, направо ви се възхищавам за смелостта и позитивната нагласа. Със сигурност ще ви е доста весело, направо се чувствам лигла за това, че понякога се чудя как ще се оправям само с две породени, но ми вдъхваш кураж хаха
Има ли кой да ви помага поне?
Привет😊

Не се чувствай лигла, няма страшно. При първите породени аз също имах доста големи притеснения дали и как ще се справим, но това е в реда на нещата.
Нямаме помощ от баби и дядовци, всички живеят  в Нова Зеландия и посещенията им са редки. Ще разчитаме на себе си и помощ от детегледачки, когато е нужно, също както досега. При нас обаче плюсът е, че и аз, и мъжът ми работим за себе си, затова и имаме възможността да не отидем на работа, ако е наложително.
В общи линии всичко е въпрос на рутина, в един момент се свиква. Не съм толкова позитивна винаги, със сигурност имам страхове дали и как ще се справяме. Е, ще намерим начин. Единственото ми притеснение е дали вниманието ни към децата ще е достатъчно, дали ще се чувстват достатъчно обичани...но това отново са притеснения, присъщи за повечето родители. Покрай ремонтите, местенето...което предстои, всички занимания с децата, а и работата, нямам толкова време да му мисля много😄

Не искам да се оплаквам, но споделям, че се чувствам като парцал последните дни. Имам постоянно гадене, повръщане и отчетлива отпадналост. Спи ми се почти постоянно. Даже в събота, докато синковецът беше на тенис, бях напът да дремна в колата😴 Апетит- нулев, защото от всичко така или иначе ми прилошава. Единствено от сухари и босилеково песто не ми става толкова лошо, та това ми е голяма част менюто в последните дни. Преди да забременея бях 52-53кг, сега съм 49кг....но имам време да си ги върна и да кача още доста отгоре😂 Миналите пъти все се тюхках, че няма да се дам и ще хапвам премерено, ноо и двата пъти качих добре. С първата бременност 12-15кг някъде. При втората успях да овладея ситуацията с тренировки и предимно здравословно хранене и качих около 10кг, но щерката се роди над 4кг, та наддаването беше в норма. Този път няма са се втелясвам, после ще имам време да се ограничавам колкото душа иска.

# 506
  • София
AlexM1590 Благодаря ти, успокои ме малко, че не съм единствената отслабнала така драстично. И аз съм 49 и ми побелява косата като си го помисля, защото аз просто нямам откъде да стапям повече. Апетит не е точно да имам, ама ако огладнея много, гаденето преминава в повръщане, затова глядам да ям постоянно по нещо. Което води до другата крайност - да съм яла прекалено много и пак да повръщам. В крайна сметка, пак съм яла по-малко отколкото изяждах преди да забременея. Макар че гаденето ми вече поразминава малко по малко, нямам търпение да минат следващите две седмици и да се почувствам най-сетне човек - тогава ще съм в 12 гс.

За казването, казали сме само на родителите ни и брат ми + още 3 много близки приятели, които са заклети да пазят тайната. Никак не искам да казвам още на никого. Първо, че нямам енергията да си говоря с който и да било и да отговарям на въпроси, второ, че не желая засега да им виждам реакциите, били те щастливи или възмутени (хора всякакви, а ние брак нямаме с ММ). В началото си мислех, че ще изкачам трети месец да мине преди да съобщавам, ама ако тогава не съм парцал както съм сега, сигурно въобще няма да разкажа, докато не почне да ми личи.

Аз имам питане към момичетата, които са пуснали урина за изследване. Чета че се изследва "Първа сутрешна урина (след локален тоалет, средна порция, отделена в чист съд)." Какво ще рече точно това в скобите, че се чувствам като хваната от гората като го чета. Знам, че въпросът може да е мега тъп, ама тук мога да питам по-анонимно Grinning

# 507
Eleyn, това трябва да е стерилна урина. След ставане не пишкаш, минаваш за един душ, обръщаш внимание на интимната област. След това, в контейнерче за стерилна урина пишкаш. Това е. Контейнерчетата се продават по аптеките.
Написали са го доста...завъртяно. Първа сутрешна урина, след тоалет, в стерилно контейнерче.

# 508
  • София
Eleyn, това трябва да е стерилна урина. След ставане не пишкаш, минаваш за един душ, обръщаш внимание на интимната област. След това, в контейнерче за стерилна урина пишкаш. Това е. Контейнерчетата се продават по аптеките.
Написали са го доста...завъртяно. Първа сутрешна урина, след тоалет, в стерилно контейнерче.

Много мерси, това помага да вдена, а какво е средна порция? Количеството ли? Satisfied Да взема от аптеката среден контейнер, който да напълня? Rolling Eyes

# 509
От свекърва ми знам, че не трябва да е първата струя урина, а втората, иначе това е процедурата-душ, стерилен контейнер и така. Мен ме побъркаха миналата бременност, имах чувството, че пишкам само в чашка накрая 😂

Общи условия

Активация на акаунт