Октомврийчетата в нас растат - мами с термин ОКТОМВРИ 2021 (тема 2)

• 30 104
  • 761
  •   1
Отговори
# 480
Честит празник, момичета! Бъдете здрави, обичани и много щастливи 🍀 Пожелавам на всички здрави прекрасни и спокойни бебоци ❤️
Аз от днес съм на работа, но не смятам да си давам зор 😂 Сутринта плахо се качих на кантара и не съм мръднала и грам, което ми е подарък за празника 😊

# 481
Гледам да не пия нищо на гладно. Проблема, е че и не мога да пия хапчета. Буквално ми засяда на гърлото и не мога и не мога. Правя си ги на прах и с кисело мляко ги приемам или ги хрускам с много сок. Обаче тази ФК дето преди е пиех беше мека капсула и пуках със зъби и така..много гадно.. Не ми се смейте 😁
Яна, тези дето ги пиеш колко са големи горе долу?
Иначе всеки може да си каже когато иска. Аз просто имах 2 спонтанни аборта и съм суеверна. После не искам пак да се обеснявам и да ме съжеляват. Иначе за едната бременност, че правя аборт разбрах много страшно, стори ми се много обилно течение и силни болки и разни съсиреци и след това разбрах, че е било това. Тогава потънала в работа просто не бях обърнала внимание колко много ми е закъсняло. За втория път се случи така, че имахме празник и се бяхме събрали родата и решихме тъкмо с ММ да им кажем и аз изкървях и всичко приключи. Много боли. За това и с дъщеря ми пазихме тайната до 12г.с. Само на майка ми пак бяхме казали по рано, но нямаше начин просто.

Когато ми изписваха фолиевата киселина, моят лекар ме попита имам ли проблем с хапчетата, че имало фолиева киселина и на спрейче. Мисля, че е на Неофолик, но не съм сигурна за марката.

# 482
Честит празник на всички! Бъдете здрави, спокойни и глезени!💐 Не позволявайте на никой и нищо да Ви попречи да се наслаждавате на най-вълнуващия етап от живота - бременността. И така, покрай мен новото е, че съм с кафеникаво зацапване от неделя сутринта. Направо ми причерня, въпреки, че не беше кой знае какво като количество. АГ-то ки предписа Утрогестан 2 х 1, а аз от моя страна реших за всеки случай да си лежа вкъщи тази седмица, че много се притеснявам да не ми стане нещо докаъо съм на работа. Следващия ми преглед е чак на 15.03 дано до тогава всичко да е наред. Хубав и незабравим празничен ден!

# 483
Честит празник, момичета 🌷 Пожелавам ви да цъфтите от щастие всеки ден!
Не бих позволила на никого, ако ще и родната ми майка да е, да ме стресира или да ми налага каквото и да било. Но аз съм си такава по принцип, грам не давам нищо да ми се каже 😈
Ние с бъдещия татко днес сме на 2ри преглед при АГ и броя часовете с нетърпение. Помня, че имаше и други момичета на преглед днес, стискам палци всичко да е наред!
Пия метилирана ФК на золгар, вечер преди лягане, хапченцето е съвсем малко.
При нас вече всички от семейството и близки приятели знаят, само един дядо не е информиран, но живее далече и трябва скоро да намеря време да го навестя.
Happy*mama стискам палци да не е нещо сериозно. Почивай си колкото можеш

Пожелавам ви един прекрасен слънчев ден, пълен с усмивки и положителни емоции ☀️🤗

# 484
Честит празник бъдещи мамчета! Пожелавам ви лека и щастлива бременност и много спокойно и здрави бебоци!🌹🌹🌹
За ФК пия тази ма джеймисън не знам дали е добра, но хапченцето е малко и не ми се гади от него пише, че трябва да се приема след храна.
Bubamara официално подкрепям мнението ти за Мустела , вчера получих обрив на гърдите от нея 😱
За казването мъжа ми настояваше да кажем на родителите ни само, още дори не сме казали ма брат му, мисля чак април живот и здраве да кажем на близките.
Свекървата и мен от време на време ме ядосва с глупави коментари от сорта как да дишам, за да не ми е лошо, кога най-после ще разбере пола ( не искала момиче, не знаела как да се държи с тях 🤬..., все едно от мен зависи..). На всичко отгоре има намерение да се нанесе временно при нас (8 месеца), докато си направи ремонт в бъдещото жилище тааа много ми дойде стреса.. в работа положението е ужасно от сутрин съм в срещи превита над лаптопа и ме насадиха на две позиции едновременно не знам докога ще издържа , а ми се искаше да си взимам пълна заплата и да не ползвам болнични от рано..
утре и аз съм на преглед при АГ и ендокринолог и нямам търпение да чуя, че всичко е наред🥰
Весел празник🌹🌹🌹

# 485
# 486

Честит празник,мили момичета,бъдете здрави и много щастливи 🌷🌷💕

# 487
Честит празник, момичета!🌻
Бъдете здрави, щастливи и много обичани! Най-важното- не само на този ден, а по принцип☺

Идвам с хубава новина ии официално мога спокойно да се впиша в редиците на бъдещите октомврийски мами. Видя се сърчице, чу се пулс. Всичко върви в норма и изглежда повече от чудесно. Иии не напоследно място- отчитам се с два броя за героя😬😄
В началото бях шокирана, като разбрах, че са двечки. Реално съм много щастлива. Бременноста ми, която приключи с мисед, беше с близначета, та го приемам като накакъв знак....не знам защо. Е, ще бъде щуро вкъщи, но съм убедена, че ще се справим. Силно се надявам да няма повече карантини, затваряния и други такива, за да може децата да ходят спокойно на ясла, детска, училище, а и други занимания.
Таа така, това е засега от мен, отивам на работа ии се чудя дали колегите няма да забележат нахилената ми физиономия😂

Има ли други момичета, очакващи близнаци в групичката?

# 488
Честит празник, момичета! Желая ви да сте много обичани, усмихнати и много щастливи!
И за мен днес е първи работен ден (миналата седмица си бях пуснала отпуск покрай многото прегледи), но мисля да си ходя на работа докато се чувствам добре. Работата ми не е тежка, в офис съм и на терен, така че ми е разнообразие, особенно сега пролетта когато и времето вън се оправя и аз имам работа навън и се разхождам.

# 489
Алекс, честито за близнаците,господ си знае работата 🌷💕
Аз да попитам момичетата една малко кофти тема,ама мисед аборта усеща ли се напоследък често чета мисед мисед .... Та всъщност как се установява,само от преглед ли може да се види?

# 490
  • София/Севлиево
Честит празник ❤️
Алекс,супер новина.Ще се справите.
Хариом,не мисли за такива неща.Не се усеща нищо(поне аз не съм усещала),ама ти не ги мисли.Всичко ти е наред и ще бъде тъй до края.Също и с мен,и с всички останали.

# 491
  • Асеновград
Честит празник и от мен! Бъдете много обичани, много щастливи и спокойни!
Честито за близначетата❤❤

На мен днес не ми е празник, пак се появи кафявото течение, дано мине по-бързо че много се притеснявам, а трябва да ходя и на комисия за болничен днес, което означава че няма как да легна да си почивам цял ден..но каквото такова.

# 492

На мен днес не ми е празник, пак се появи кафявото течение, дано мине по-бързо че много се притеснявам, а трябва да ходя и на комисия за болничен днес, което означава че няма как да легна да си почивам цял ден..но каквото такова.
Привет от мен! Да те попитам в коя седмица си сега и след като те прегледа АГто ти след първото ти зацапване, установи ли някаква конкретна причина за зацапването и какво ти е изписано  до момента?

# 493
Честит празник на всички момичета!!
Какво става прави ми впечатление,че на много им зацапва.. дано при всички да минава и да не е нищо сериозно.
Аз съм по добре с гаденето ,но от 1 седмица съм на зофран , хубаво лошо само това ми помага .. и с първата бременност го пиех . Това ме спаси , бях свалила 4 кила много зле бях . Дано отминава скоро това гадене . Лошо е че ако огладнея става ужас..
А доколкото другите , с първата бременност много ревах , много и много обръщах внимание на всичко . Не вярвах когато ми казваха да не рева ,че после бебето ще е нервно и ревливо , но явно има нещо вярно , защото детето ми беше много много ревливо и трудно.
Сега съм най -спокойния човек на света , егоист , непукист и така.... мисля само за себе си .

# 494
  • Асеновград

Привет от мен! Да те попитам в коя седмица си сега и след като те прегледа АГто ти след първото ти зацапване, установи ли някаква конкретна причина за зацапването и какво ти е изписано  до момента?

Попринцип трябваше да съм в 6-та на прегледа, който беше на 3-ти март, но вървя назад и ми казаха че реално най-вероятно съм в 5-та в началото. На 4-ти бях на ЖК и там лекарката пак ми каза че съм в 5-та г.с.  Изписаха ми още на 3-ти дуфастон 3х1, но другата лекрка кза да увеличим дозата на 3х2 и ми направи схема за 70 дни като постепенно намалява дозата. Освен това пия ВитС 500мг, Нош-па 3х1 което пак ми го изписаха лекарите, и Биозин Мама и Фолиева киселина. Конкретна причина не ми казаха, не било нормално но се случвало на много бременни, и било добре че е кафяво, а не червена кръв. На 18-ти пак съм на преглед на ЖК. Още на 4-ти тя успя с коремен ехограф да види плодния сак, за разлика от предната вечер където ме гледаха двама различни лекаря с вагинален ехограф и едвам се долавяше нещо, но единия каза че ми е удебелена лигавицата на матката и може затова да не се вижда ясно и че хапчетата ще помогнат.

Общи условия

Активация на акаунт