Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 128 358
  • 1 914
  •   1
Отговори
# 525
Много ми хареса дискусията за лалетата!
Сега издирвам парфюмът, ухаещ на цветарски магазин Grinning

# 526
Впечатлявам се и от парфюми от по 30-40лв ( като Girl на pharrell williams)  и от такива, които са много по скъпи. Важното е парфюмът да харесва на човека, който го носи. За мен парфюмите, които ми харесват - ми отвиват, според други може и да не е така, и това не ми пречи.
Да се купуват парфюми за някакъв статус е тъпо, но не виждам нищо лошо, ако човек има финансови възможности, да си харчи парите, както прецени, щом това което купува го радва.

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 20:17 от blue75

# 527
  • София
Много ми хареса дискусията за лалетата!
Цветарските магазини миришат непоносимо за моя нос: какафонично,  на нещо гниещо и ледено.

# 528
Ковачева, може ли няколко изречения за Scarlet Poppy, когато имаш време. Хелиотропът  как е поставен? Един цветарски  магазин от мен Maison Margiela Flower Market https://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Martin-Margiela/Flowe … Market-15260.html

# 529
Здравейте. Исках да проверя бач кода на girl of now на Elie saab, но в checfresh и checkcosmetics не успях. Има ли друг сайт за проверка или има някаква особеност с тази марка?

# 530
Аlly, щях да пиша, че арабите имат много скъпи парфюми и пазаруват от бутиците в Европа, но това хората с пари. Другите (то там има ли хора без пари, визирам арабските страни със спокоен живот) не знам ползват ли тия масови марки, които стигат до нас, но парфюмите им са специфични и това не може да се отрече, без значение дали ги харесва човек или не.

Има много хора без пари там , в Дубай и Емирствата има полу-гета тип панелни блокове , които са претъпкани с основно индийци . Сега не разбирай грешно "цветен" блок в Столипиново , и подобна обстановка , на фона на лукса в който живет богатите араби говоря. Не малка част от индийците там са супер работливи , бачкат като животни , и тези които имат и акъл се издигат. Дори да нямат много , даже и по нашите стандарти голяма част от тях са си щастливи , защото това,че си е купил 55кв апартамент в някакво предградие , и кара кола А4 2016-та за него е нещо страхотно , защото както ми беше казал един , който държи малък тейк-аут ресторант "Ние сме живяли с $21 на седмица , 6 членно семейство в Индия" . Повечето хора в Бг мрънкат , но някои и не осъзнават колко по-зле страни има..
По темата жегата е чудовищна там , силни климатици на затворено ,  и искаш или не някои парфюми не издържат , всеки е Врачанската школа , тамян , роза , смоли , ако е "нормален" парфюм по нашите стандарти се пръска по 15-20 пъти. В Мол-овете често усещаш шлейфове от по 30 метра след като човека е минал...
Има МНОГО скъпи арабски марки парфюми,които тук почти никой не знае The Spirit of Dubai , WIDIAN и т.н.   Много е грешна представата тук за "арабски парфюм" .
По една  , или друга причина Amouage спират да правят парфюми в УК , и производството вече ще е само в Оман. От много време имаше слухове,че тези ,правени в Оман са по-трайни , от тези правени в УК , е вече всички ще са еднакви.

Дами и господа, моля за помощ, за да стесня списъка с аромати за тестване!
....
Избирам подарък парфюм за любимия.

Какъв е бюджета? Търсиш ли парфюм за работа , излизане , разходка, парти ... или търсиш един,който се ползва за ...всичко?

На мен Бакара ми седи по-зле от “копията” му на Монтал и Мансера , особено за Мансерата доста се чудя.
Ще взема да си поръчам пробички от сайта , да го разнося хубаво.😀

на мен ми седи по МНОГО по-различен начин от BR540 , като приликите са в началото , но в базата има макс 20-30% от BR540 .
Много момичета смятат,че има нещо в него , което им "мъжкарее" , поне по мои впечатления носи в пъти повече комплименти от BR540 , ако това е важно за теб.

Парфюм за деня

# 531
  • София
Някой по назад търсеше Mancera Peаrl ако не се бъркам, срещнах я в Селфридж, пише че има интернационална доставка.
https://www.selfridges.com/GB/en/ не е линк точно към парфюма, че става ужасно дълъг. 😁

Оттук даже по-добре: https://www.ausliebezumduft.de/mancera-pearl.html

# 532
Моите преди малко ми донесоха подаръка - ами какво да кажа, повече от доволна!
tuali, сърдечно благодаря за идеята!
Много "мой" парфюм, много фин, на сладост е добре балансиран. Усещат се ирисът, тамянът, кожата - като лек фон, като цяло доминира амброво-смолистата комбинация. Перфектен аромат за студения преход зима - пролет. Определено не е за топло време, но за лятото имам достатъчно (четири - Simple Smile).

Поръчах си и един Fragonard Etoile на много добра цена, много харесвам марката, досега нито един техен парфюм не ме е разочаровал.
https://www.fragrantica.com/perfume/Fragonard/Etoile-9200.html

# 533
  • NE
Днес се сдобих с Chanel Tendre ... приятен, нежен, но очаквах повече. Щях да получа Vivre, но смених си решението защото от тази линия Tendre имаше повече положителни ревюта.
Обаче къде ме зареди една колежка с GUERLAIN Mon Guerlain. Взех си тоалетната вода зареди повечето люляк и е някаква магия. Много издържлив и за тоалетна вода.
Сега лудостта ми е свързана с избор между Paco Rabanne Olympéa и Paco Rabanne Оlympéa Aqua. Основния е много траен, но Aqua е пленяващ в началото, но не особено траен май.

# 534
Вчера по случайно пробвах това https://www.fragrantica.com/perfume/Calvin-Klein/Endless-Euphoria-22535.html
и първата ми мисъл беше "ухае на цветарски магазин!". Много приятен! Ако имаш възможност, запознай се с него.

WaltherP99, имам предвид арабите, които ползват парфюми, не слугите им от всякакви раси и националности.

# 535
Според вас кой е по-добрият от двата аромата - VCA Gardenia Petale или California Reverie? Харесват ми и двете пирамиди, обичам белоцветни и ми се носи нещо леко и ефирно Simple Smile) Изчетох доста и пак не мога да се реша кой от двата. Ще е покупка на сляпо, но ще се радвам на сравнение между двата, ако някой има впечатления. 🌸

# 536
Днес бях за малко в Сердика, избирахме подарък на майка ми със сестра ми, че има имен ден днес.

Излишно е да казвам, че минах да пробвам някакви неща....😂
Първо Van Cleef Oud Blanc. Няма как да си изкривя душата - напомня ми много на Lancome Oud Bouquet. Много е хубав, много. Вероятно за първи път ми харесва толкова много парфюм в чисто бяла бутилка, абстрахирайки се от This is Her. Аз намирам дисбаланс между аромата и бутилката. За мен по-щеше да му приляга черна. Парфюмът е мощен, много траен, присъствен и се заявява категорично. Нищичко, навяващо ми асоциация на бяло, не намирам в него.

Пробвах и Shalimar Souffle de Parfum Intense, защото го поръчах когато имаше добра цена и се чудя дали ми трябва. Ами... не е лош, но не бих си го купила, нито носила. Неминуемо го сравних с Francesca Dell’Oro One More. Не защото имат супер много допирни точки, по-скоро защото и двата интерпретират идеята за подсладен цитрус. Вторият за мен е в пъти повече. Както казах преди няколко дена, това е моят цитрус 💛

Ако някой случайно иска Souffle de Parfum Intense нека ми пише. Все още не съм си анулирала поръчката.

Опитах се да заведа сестра ми в Делириум, за да й покажа няколко конкретни парфюма, но тя направи всичко възможно да не влезем. Беше изкючително смешна сцена, докато ме дърпаше в противоположната посока 😃🤣😂🤣

Днес пък сутринта като станах си пръснах от вечнолюмия ми Fancy Nights Jessica Simpson. При мен той е доста суховато пачули, а и папирусът си казва думата също. Та се замислих дали съществува парфюм с такова суховато пачули и ... ирис 🤣

# 537
  • София
Viki_123, aз имам в момента от белоцветните на Ван Клийф California Reverie u Neroli Amara. И двата изключително много ми харесват. Калифорния повече за леко по-хладна пролет, а Нероли повече за по-топла пролет и дори начaло на лятото. Не мога да сравня с Гарденията, нямам я, но California Reverie е просто невероятен парфюм. Трябва да обичаш жасмин, за да го харесаш. Ако обичаш, купувай смело. Страхотен е!

# 538
Цитат
При мен той в доста суховато пачули, а и папирусът си казва думата също. Та се замислих дали съществува парфюм с такова суховато пачули и ... ирис 🤣
Пробвай L’Ange Noir Givenchy – пачули няма, но ирисът е сух та сух. И точно на папирус (хартия) с ирис си ухае.

# 539
Имам го и го обожавам L’Ange Noir Simple Smile)) благодаря за предложението! 🤗

Общи условия

Активация на акаунт