Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 128 368
  • 1 914
  •   1
Отговори
# 510
  • Germany
Да дам моето мнение по дискусията за БР540 Grinning За мен е важно човек да осъзнае навреме кой образ е. Приликите с действителни лица са случайни Grinning

През живота си съм се опитвала да усетя "миризмата" на лале както от градински, така и от купешки цветя. Не ми мирише на ни-що.
На какво мирише лалето, според вас?
Аз обожавам лалета, както и всякакви пролетни, ранни цветя. Винаги, когато им е сезона, имам живи лалета вкъщи, дават ми усещане за живот и пролет, много ме радват.
Сега за да отговоря на въпроса, помирисах тези от вазата и мога да кажа, че миришат, и то доста. Зелено, леко горчиво, с едно усещане за влажност, дъжд, и млечен сок в стъблото. Тичинките вътре също миришат, аз долавям аромат на сладък жълт прашец, на нещо много фино и деликатно. Най-близо до аромата им е миризмата на цветарски магазин, на зелено и деликатно цветно, и на влажни листа.

Парфюм за деня: Scarlet Poppy Intense Jo MaloneHeart Exl Чудесен е, и той е пролетен ден в бутилка, много природен, и много различен от масовите неща.

# 511
Момичета, кажете ми каква е разликата между Фльор Муск ЕДТ и ЕДП на Нарциси. Не съм му сред изявените фенове,имам ЕДТ от размяна,харесва ми доста,но ми е лек като сила,нежен ми е.ЕДП дали е по силен като излъчване?Нямам време да отида до магазин или Мол, кучето ми не е добре и съм при него.

# 512
Да дам моето мнение по дискусията за БР540 Grinning За мен е важно човек да осъзнае навреме кой образ е. Приликите с действителни лица са случайни Grinning
Скрит текст:
Хаха, абе, не е случайно и не е вярно, освен че е гадно, но тук сме над тези неща, нали! Smiling Imp

# 513
На мен Бакара ми седи по-зле от “копията” му на Монтал и Мансера , особено за Мансерата доста се чудя.
Ще взема да си поръчам пробички от сайта , да го разнося хубаво.😀

# 514
Не го искам този Бакара Руж дори и да ме прави принцеса🤣🤣
Все пак аз нося уханието, не то мен. Хич не ме вълнуват пък цени, чужди възприятия или дали съм част от масовката припадаща по него.
Осъзнавам творението, прекланям се пред таланта на сънародника Кюркджиян но до там.
Май е успял да създаде нов парадокс Шанел 5😜
Като гледам що народ си мисли, че от мисирка ще се превърне в лебед с него 🤣🤣

# 515
Имаше един лаф "Циганин с очила, евреин миньор и арменец на село няма", та като ще съм мисирка в очите на извисените, поне да загладя перушината, че сме сънародници с твореца на чудото, с което като се напръскаш, се превръщаш от кокошка в патка с рокля с гол гръб. Ето и със Smartie ще се окажем с по 1 капка обща кръв, а арменците сме по-специални, където и да сме, и на каквото и да миришем!
Айде, ще взема да се осъзная по препоръка и няма да я нищя повече тая БР, че прозря кокошата ми същност, тюх....

# 516
  • в Кошера
Тези дни въртят една песен по Фреш, пеят за Бакара руж, някой рапър е, но незнам кой.
Имах една проба от съфорумка, много беше гаден при мен, ММ не пожела и да го пробва.

Точно за това се сетих, четейки поредната Бакара-дискусия! BowtieSatisfied
В колата, по БГ радио (мисля?!) я чух преди седмица-две и се смях с глас... нЕма такъв изказ, такова творчество! Другото не ми се и коментира... Mask

Та, извадката (не е книга или филм, но все пак...):

"...Класата, класата, Бакара руж, рокля Шанел и змийски ботуш..." Rolling EyesScream

Парфюм за днес: Лагуната, за която ме подсетихте преди страница-две. Очудващо добре се държи от сутринта до сега. Peace

# 517
Неееее, не мисля, че някой се е засегнал, аз лично много се смях на препратката затова и направих паралел с Шанел 5🙂

Сърбят ме пръстите да поръчам кокосовото Ла ви, толкова хубави мнения чета за него😏

# 518
kovatcheva, е ти сега ме хвърли в размисъл. Joy Смея се с глас. Joy
Какво ли носят котеляшките!? Thinking Grinning

За протокола, аз още не съм се срещала с БР540, защото не съм го търсила. Simple Smile   Да ме намери той! Sunglasses

# 519
Смарти, от къде мислиш да поръчваш?
Аз уж съм в парфюмна апатия, ама малко ми трябва.

# 520
Трябва ли на свой ред да кажа, че нося често гумени ботуши Joy и се пръскам с каквото си искам, независимо от тях

# 521
Всеки аромат може да е неадекватен на определен тип човек, независимо от цената му. Ако някога се впечатля толкова от парфюм, ще дам 200 ,,кинта" за него, но не заради някакъв измислен статус, който носи, защото реално има по-добри статусови аксесоари:обувки, рокля, бижу, други. На принципа ,,око да види, ръка да пипне", за на който му е важно...

При парфюмите ,,ниската класа“ според мен се разпознава само при цени под 20 евро/30 ml Grinning, т.е. всичко по-евтино от Давидоф. Особено от 100 нагоре вече говорим за носови предпочитания, не за разлика в качеството (лично мнение).

Най-важното е един парфюм да отива на притежателката и да я вдъхновява. Писала съм и преди-имам прекалено много набелязани жертви от Дъглас и подобни, че нишовите изобщо не ме блазнят. Grinning

Днес минах през Мюлер и, вдъхновена от вчерашния въпрос относно Нарцисо, се облях в бялото кубче. Мхххххх супер чувствен, но и свеж, класически, стилен, женствен. Напомня ми на Италия, незнайно защо. Не ме дразни никоя нотка.

Пробвах и новия Мъск ноар-не е моят парфюм. Усещам го като по-сладникава версия на пюр мъск, разводнен и бозав, леко душлив. Не усещам кожа, не усещам ноар.

Ла ви е бел Солейл-също извън моята траектория. Липсва му свежест. Има плажна нотка, няма много общо с класическия, но въпреки това според мен е прекалено сладък и задушаващ за лятото.

И....внимание....
Мон Герлен: InnocentПринципно съм от хората, които не понасят мекотата на този парфюм, еднообразното му звучене. Но не и днес. Нещо ме привлече към щанда и се напръсках с класическия. Не знам защо, но днес адски много ми хареса и не спрях да си мириша шала, толкова добре се чувствах с него. Парфюмът ми вся оптимизъм, спокойствие. Не го усетих скучен и без дълбочина. Всъщност все още стои на повърхността, мек и нежен е, но не ме дразни. Ето, че чудесата се случват.

Оу, да не забравя: Мон Герлен интенз: също го пробвах (отново) и мога да потвърдя, че има мъжка нотка. Това може би доказва, че Мон Герлен е перфектен с мекотата си и сладникавостта си и добавянето на ,,дълбочина" го разваля. Не си го представям обаче на мъж-не харесвам сладки парфюми при мъжете, само свежи. Blue Heart

Харесвам флоралния мон, но той е по-свеж от първообраза, според мен друга категория.

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 18:16 от snowwhite12

# 522
Смарти, от къде мислиш да поръчваш?
Аз уж съм в парфюмна апатия, ама малко ми трябва.

Последно го гледах в make up на добра цена, около 100 лв за 50 мл беше. Дано не е изчерпан вече💋

# 523
  • BG-DE
Току-що ми донесоха Soleil Cristal и просто тъна в блаженство, най-накрая доживях да направят вариант на La vie, който не само да ми хареса ами в който всичко ми е перфектно. Наистина ми стана "слънчево" 😍

# 524
Момичета,  на Kurkdjian парфюмите от техния сайт ли ги поръчвате или по-добре от магазин?
Любопитството ми към Бакара ме доведе до друг негов , Lumiere Noire / pour femme.

Общи условия

Активация на акаунт