Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 128 339
  • 1 914
  •   1
Отговори
# 570
И аз се зачислявам към мисирките,щото тая популярна сред мало и голямо Делина нещо грам не ме радва Sad
Не се притеснявай, има и по-страшно - аз даже не съм я пробвала.
А има и още по-по-страшно - даже и не напирам.
Най-страшното е, че за да харесам даден парфюм, то той трябва да ми хареса на мен. Не на Пешо, Пенка, Турулинка.

# 571
  • София
То и за мен не е толкова интересна тази Делина в момента, явно не съм на такава вълна. Чак сега видях, WaltherP99, че си писал за моя люляк (A Lilac a Day), че го познаваш, да, все още ме интересува. Струва ли си?

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 01:32 от Lizia

# 572
Арабите в ОАЕ са под 10% от населението и по мои наблюдения бедни сред тях няма, пръскат се мощно и всичко мирише на техните парфюми, навсякъде, в моловете от магазините на талази се носи мирис. Живях там 3 години и в ретроспекция съжалявам, че не проявявах абсолютно никакъв интерес, освен да съм по-далече от тези места и на социална дистанция от носителите.
Тогава имах свръх чувствително обоняние и не можех да нося почти нищо. Един плюс на остаряването е, че толерансът ми се покачва.
Също не разбирам от къде дойде темата за робството, работата 9 до 5 е едно, на което много или малко се съгласяват хората, но тази дума не бива да се подхвърля с лека ръка. Точно там, зад моловете и парфюмите робството(така нареченият indentured Labour) е напълно реално и хора предимно от индийския субконтинент са подложени на жестоко и унизително отношение, докато ние се пръскаме. Много гадна и тежка тема, това е една от причините поради които не бих се върнала там било и на почивка и чувствам срам, че съм работила и допринасяла за тази икономика.

Обещавам утре снимка с моите гумени ботуши и който парфюм сложа като тръгна на разходка в снега. 🤗

# 573
I want choo купих 40 мл да 106 лв от Дъглас.

# 574
Моите опити с БР не са защото харесва на Турулинка или за да го харесам на всяка цена, защото това ще ме издигне в очите на слепите и тук ще ме мислят за хай, а защото искам да го разбера, както и истерията по него. Той се превърна в предизвикателство за мен! Ето, сега и в песен е възпят... 😆
Боже, и дръжте Делина далече от мен, че няма да спра с изследователската си страст като я докопам. Тя дели първото място с БР.

# 575
  • при морето
Някак и аз се почувствах длъжна да споделя,че Делина не ме впечатли и грам не пламнах по нея.Два пъти ми пращаха солидни мостри,изпръсках ги с надеждичка да я харесам поне,но не стана заварка.Бакара руж ми е същата работа,напълно съм индиферентна и към него.

# 576
Търся си семпъл , плосък,  без усложнения и шлейф : пудра и муск, да ми напомня на парфюмите от Bonjour ( който ги помни ) ...
Като че ли харесах Glossier , някой носил ли го е ?

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 00:42 от dany_nik

# 577
Моите опити с БР не са защото харесва на Турулинка или за да го харесам на всяка цена, защото това ще ме издигне в очите на слепите и тук ще ме мислят за хай, а защото искам да го разбера, както и истерията по него. Той се превърна в предизвикателство за мен! Ето, сега и в песен е възпят... 😆
Боже, и дръжте Делина далече от мен, че няма да спра с изследователската си страст като я докопам. Тя дели първото място с БР.
Разбирам те много добре.
Аз също преди често се опитвах да разбера какво е това, което ми убягва на мен, в някой прехласнат парфюм... и, да ти кажа честно, няма нищо отвъд "харесва ми-не ми харесва".
Beauty is in the eye of the beholder, в случая в носа. Или в главата, ако задълбаем в причините за хайпа. 🙂

# 578
Dany-nil, погледни Matsu Sakura и Shiro на Masaki Matsushima, и двата са чисти, мускусни, линейни, Широ една идея може да мине за пудрен.

Develfen, много се радвам, че ти хареса Etui Noir Miller Harris! Аз така го харесах, че преди няколко дни поръчах още нещо от тях, окуражена от добри ревюта.

WalthеrP99, същото наблюдавам и аз-много хора не разбират как тече времето и кое е важно. Това за робството не го разбрах като критика на 9 до 5 работата, относително е. Но човекът с бръчките изглежда работи доста повече от това.. Та да, и той е роб, макар и не в смисъла на индийски черноработник (или севернокореец) в Дубай.

Получих си най - после поръчката от онези шашкъни Maison Encens. Месец и половина чакане...Ама човекът каза "it’s a long time but in those hard days it is difficult to obtain what you want in time" 😆😆😆 И си чаках, какво да правя 🤣. Още не съм си пробвала парфюма, който поръчах, че днес се радвах на друго, но пръснах една от мострите, които също бях заръчала - Figue Eleii https://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Incens/Figue-Eleii-28494.html
Почва с нещо, което силно ми напомни бодливата зелена тубероза в Marfa, но дотук с цветята. Съвсем скоро се появява лепкавия сок, които тече от току-що откъсната смокиня и още малко след това се превръща на сладко от зелени смокини. Сещате се, това дето се прави със син камък и ги запазва хрупкави и тъмно зелени в буркана. Точно на такова сладко ухае. Само ухае, не "вкусвам" прекомерната захар в сладкото. Цялото това нещо е запудрено с малко ирис. В базата чак се усеща и мускусът, който не е от най-чистичките. Особен парфюм... Не бих казала неприятен, или нещо което не бих носила в определено настроение, но цяла бутилка не бих взела.

Днес всъщност си разносвах и се радвах много на това: Vanille de Madagascar Chopard https://www.fragrantica.com/perfume/Chopard/Vanille-de-Madagascar-45225.html Много фина и леко дървесна ванилия, млечно-чаена, чай матча с мляко определено, съвсем лека сладост от млякото. Стои много прибрано, като втора кожа, но трайността я има. Красив, деликатен аромат. Сега, доста часове след като се пръсках, има нещо, което ми напомни Kenzo Amour, неговата гушлива топла ванилия, чаеното вече почти го няма.
Ей такива аромати ми напомнят, че понякога трябва да се живее по-лежерно (да не се бърка с безотговорно), извън всякакъв установен график 😋.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 01:58 от tuali

# 579
Търся си семпъл , плосък,  без усложнения и шлейф : пудра и муск...
100% отговаря на описанието ти
https://www.fragrantica.com/perfume/La-Perla/La-Mia-Perla-45045.html

# 580
Търся си семпъл , плосък,  без усложнения и шлейф : пудра и муск...
100% отговаря на описанието ти
https://www.fragrantica.com/perfume/La-Perla/La-Mia-Perla-45045.html
Много, много ти благодаря🌺

# 581
Прекрасни снимки и ревюта, tuali! Heart
Не мога да му се нарадвам на étui noir, даже досега търсих точния му превод (така е, като не си доучих навремето френския). Вероятно е идиом, защото буквалното е "черен случай, черна обвивка, черен плик" - нещо не ми звучи като име на парфюм.
Много красиво се развива, невероятно фин аромат. И няма нищо "черно" в него, по-скоро загадъчно. Аха да наклони към мъжко излъчване и се прибира в по-леката си и цветна същност. Определено интригуващ!
Имаше мъжки мнения във фрагрантика, че не му се кефят на drydown-a, но на мене си ми е перфектен. Накрая разкрива един много нежен мирис на скъпо дърво, не точно бреза, по-скоро обработен кедър като на много скъпите и качествени моливи. Ветиверът е само загатнат, изобщо не се отличава, което в началото лееекичко ме смути, но после всичко си дойде на мястото. В тоя дъжд за работния ден ще ми е точния аромат.

Ако си на смокинова вълна, вероятно ще ти е интересен https://www.fragrantica.com/perfume/Fragonard/Les-Naturelles-Fig … r-fleur-4952.html. Летен, лежерен парфюм, не особено траен, защото я няма плътността на пудрата и муска, но иначе прозрачен, леко сладък, с много хубава вкусна смокиня - съвсем като моята в двора през горещите летни дни. Напомня ми на много любим аромат от майка ми, спомен от дефицитите под щанда от 80-те - Faberge Babe by Brut Parfums Prestige.
При желание мога да ти пратя отливка.

# 582
Точно тези мъжките мнения ми наклониха везната да го взема, дето казват, че е драйдауна отивал топъл и
леко сладък. Та се надявах да е така и че това ще го спаси от прекалена мъжественост. 🙃
Благодаря за предложението, ще я проуча. Аз имам разни смокини на stand by, но още не мога съвсем да им се отдам в тоя мраз 😊

# 583
WaltherP99, много извън темата, но горният ти пост ме размисли много.

Въпроса е ,че  дали да си слуга или не , е въпрос не на социален статус и пари , а на личен избор . Жалкото е когато човек става роб на парите , и дрънкулките,които идват с тях , и забравяш за удовоствието да ... живееш . Нали знаеш накрая всички се спираме на една и съща бариера

Най-обичам някой да ми философства за свободата и против работата от 9 до 5.
Абе, човек, повечето хора работят на пълен работен ден и това е нормално.

Че повечето са така е ясно , аз за себе си съм преценил,че живота ми няма да мине така ,както системата очаква. Ако ти смяташ за нормално хората да минат по конвейра , и да не слизат от него ....ок ,за мен не е.  Аз като малкото човече в ляво слязох от него на 26 , едно от най-добрите решения в живота ми.

Чак сега видях, WaltherP99, че си писал за моя люляк (A Lilac a Day), че го познаваш, да, все още ме интересува. Струва ли си?

Фотореалистичен люляк,с всичко което идва с него. Нямам идея какво търсиш , и какво очакваш , но си представи подобра сцена

Повечето люлякови парфюми са пудрени , тук си имаш линеен люляк от начало до 20-тата минута. Не съм го чакал повече , да си кажа , не ми е от любимите нотки просто.  Ще питам една приятелка , на която бях дал семпъла при друга поръчка (дават 3 при всяка поръчка) дали и е останало нещо от него , и ако да ще ти пиша ЛС. Кажи ако някой друг от марката те интересува.

Та да, и той е роб, макар и не в смисъла на индийски черноработник (или севернокореец) в Дубай.

Странното е, че ние ги виждаме като черноработници , но голяма част от тях въобще не се имат за такива . По тяхната си логика,те са си доста добре , защото изкарват много повече , и могат да си позволят неща , за които не са и сънували в Индия - малък апартамент , немска кола на 5-6 години , че и пращат пари в къщи на роднини.

Елинор са заредили Italica Thinking , който до скоро беше ексклузив за Harvey Nichols , как въобще са се добрали до него?!?!?!  Трябва да мина от любопитство да видя дали има някакви разлики , уж е 100% същия , само кутията и шишето били променени.

->

Да видим . Ако има ценители да марката , които харесват гурмета пробата е абсолютно ЗАДЪЛЖИТЕЛНА . За мен едно от най-добрите правени някога гурмета . Не-ре-ален парфюм

# 584
  • Някъде там
Здравейте, колежка е намерила на много добра цена 100 мл от този парфюм. Предлага ми да поръча и на мен, но не знам дали ще ми хареса.
Някоя от вас използвала ли го е, свежо ли ухае. обичам аромат на цитруси, но не харесвам сладникав миризми. Този дали е със сладникава миризма?

Общи условия

Активация на акаунт