Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 128 347
  • 1 914
  •   1
Отговори
# 555
Парфюмни, писали ли сме нещо за Golden Wood ST Dupont?
https://www.fragrantica.com/perfume/S-T-Dupont/Golden-Wood-63626.html
Не намирам. Чудя му се, иска  ми се нещо кожено, но не сладко кожено, а дървесно кожено, да не е твърде мъжкарско, но и да си има сухотата на дървесата.

# 556
Парфюмни, писали ли сме нещо за Golden Wood ST Dupont?
https://www.fragrantica.com/perfume/S-T-Dupont/Golden-Wood-63626.html
Не намирам. Чудя му се, иска  ми се нещо кожено, но не сладко кожено, а дървесно кожено, да не е твърде мъжкарско, но и да си има сухотата на дървесата.
cuir molinard

# 557
Много ме радвате с последните постове, сравненията с мисирки и лебеди и тем подобни. Laughing
Нямам нещо ново да кажа по темата, освен че тествах новия Ла ви и съм приятно изненадана от финия кокос, почти прозрачен. За придобиване да мисля е още рано, предстоят още тестове, но определено има нещо в него, нищо че стои близо до кожата, не се натрапва от 10 метра и най-вероятно с него няма да стана 20- годишна.
 Носете си вашите парфюми, пък кое колко струва и кой велик парфюмерист го е сътворил, не е толкова важно. Лично аз отдавна съм престанала да се опитвам да впечатлявам някого и дори комплимент за парфюм не приемам много насериозно, а и не очаквам. Весело е тук, момичета, радвам се, че съм част от тази тема! Kiss

# 558
А, забравих да кажа и аз за последния LVEB La Vie Est Belle Soleil Cristal Lancome – ами, това е нещо средно между Olympea Legend Paco Rabanne и Florence Amber Roberto Cavalli, да не казвам направо Florence Amber Roberto Cavalli. Мерси, имам ги и двата. Не знам как ги посочват тези нотки, но ни кокос, ни ирис, само солен мед.

# 559
  • Germany
Много ми хареса дискусията за лалетата!
Сега издирвам парфюмът, ухаещ на цветарски магазин Grinning
L'Ombre Dans L'Eau Limited Edition Diptyque за мен е уловил точно ароматът на цветарски магазин, зелен, влажен, хладен, с една тръпчивост и горчивина, но и с много нежен аромат на роза и касис, прекрасен е. Но трябва да сте от хората, които обичат да носят зелени парфюми. Това е лимитирано издание, но е почти еднакъв с ЕДП и ЕДТ изданията.
Florabotanica Balenciaga също се доближава до това усещане, зелена, бодлива роза, окъпана от дъжд, заобиколена от дива мента и топла ветиверена база.
Ковачева, може ли няколко изречения за Scarlet Poppy, когато имаш време. Хелиотропът  как е поставен? [/url]
Ralitsa_, парфюмът е много модерен, в много Джо Малоун стил, и много различен в същото време. Започва много необичайно за марката -  сладко, ирисиво, топло. Ирис, топъл, чувствен, нито е маслен, нито е грудков, а по-скоро леко червилен, много фин кожен нюанс, подобен на L'Ange Noir Givenchy. И лешникова паста, ммм, много вкусно. И кафе, горчиво еспресо, което идеално допълва ириса, и не му дава да отиде в много сладка посока. И след това се появява смокинята! Уникална! Като сладко от зрели смокини, вкусни, усещат се даже зрелите хрускащи зрънца, и сухата дървесина на смокинята, която дава подложката на парфюма. И най-изненадващото от всичко - житната нота, която прави парфюма много различен, и в същото време е точно на място в него. Мирише на люмите ми Crunchy Müsli с бисквитки и шоколад и на прясно опечена гранола. Това е едната посока на парфюма, и в тази му част на мен ми мирише на нещо средно между MIP EDP VC&Arpels, Uomo Intense Valentino, L'Ange Noir Givenchy и топлата смокиново-дървесна база, без грам кокосов оттенък на Angel Eau Croisière 2020 Mugler. Хелиотропът и аз в последно време хич не мога да го търпя, особено ако е пудрен и бабешки, но тук изобщо не го усещам. Ако го има е по-скоро във ванилена посока, а не в пудрена. А сега над цялото това гурме пиршество сложи един типичен Джо Малоун воал и ще получиш парфюма. Тази част е много дзен, природна, омиротворяваща, аромат на житно поле с нацъфтели макове през юни, на зеленина, на топъл въздух, даже усещам и жуженето на пчелите във въздуха. Не знам как са успели да направят толкова фин аромата на мака, уловили са точно онази неземна деликатност на полския мак и аромата му. Няма киселина, няма цитруси, има топла, гушлива тонка, и напечено смокиново дърво. И много амбрет, който при мен е точно като мускуса на Тициана Теренци, няма собствена миризма, а подсилва и кара да излъчват мощно останалите ноти. Парфюм, който те усмихва, който можеш да носиш и навън, и на събитие, и на кино, и на любовна среща. Топъл, оптимистичен, със сигурност не е масов, и цветен, по един ефирен, красив начин. Трайност много добра, пръснала съм го със шест спрея в 6 сутринта, и още го усещам, но не е някаква шлейфова бомба. Изключително ми е удобен, и вярвам, че ще се харесва много, то просто няма какво да не му хареса човек. Представям си, че пътувам към морето в топъл юнски ден, пия кафе някъде по пътя,

слънцето ме е напекло мързеливо, а погледът ми докъдето стига вижда само жита, почервели от макове
.
Аромат на кафе, ириси и сладко от зрели смокини
и топъл сладкиш, поръсен със затоплен лешников крем допълва удоволствието

Няма някакви драми, сътресения, обрати. Просто парфюм, с който ти е приятно и ти иде сам да се прегърнеш.

# 560
Според вас кой е по-добрият от двата аромата - VCA Gardenia Petale или California Reverie? Харесват ми и двете пирамиди, обичам белоцветни и ми се носи нещо леко и ефирно Simple Smile) Изчетох доста и пак не мога да се реша кой от двата. Ще е покупка на сляпо, но ще се радвам на сравнение между двата, ако някой има впечатления. 🌸
И двата са хубави белоцветните парфюми, идеални за пролет, особено за ранна, хладна и слънчева. Ако харесвате такива вероятно няма да сбъркате  с никой от тях. Избора по - скоро следва да е в зависимост от това дали се  харесва повече жасмин или повече гардения в парфюм. Имах и двата доскоро, но на мен лично и чисто субективно повече ми харесва Gardenia  Petale -  и като изпълнение и като трайност. Няма акация в пирамидата, но на мен началото ми мирише на нектара от натежалите  цветове акация от дърветата в един от градските  паркове. Все си мисля, че би бил чудесен избор за парфюм на булка. Гардения почвам да усещам чак след първия, втория час. California reverie, който иначе е слънчев и много лесен за харесване при мен беше много нетраен 2-3 часа максимум(по-принцип нямам проблеми с трайност на парфюми), и  ми идваше малко монотонен, затова и накрая го махнах.

# 561
Нито един от двата парфюма на Ван Клийф не купувайте насляпо. Аз съм луд фен на линията, но тези точно не харесвам въобще.

Скарлет Попи е страхотен парфюм! ❤

# 562
И аз се зачислявам към мисирките,щото тая популярна сред мало и голямо Делина нещо грам не ме радва Sad

# 563
  • Франция
Погледнете в другата тема, имате шанс да си го купите за 60евро (Roses Berberanza)
Следя темата за сайтовете, но къде предлагат Maison Lancôme на такива цени?

# 564
В lancome.de малките разфасовки - 30 мл излизат 60 евро и с доста подаръци.

При добавяне само на 1 парфюм подаръците са 3 - без Idole. Аз съм добавила 2 парфюма по 30 мл. и ми добавиха и четвърти подарък - Idole.

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 23:19 от Viki_123

# 565
WaltherP99, имам предвид арабите, които ползват парфюми, не слугите им от всякакви раси и националности.

Кое е слуга е въпрос на възприятие , и собствено усещане. Аз си работя за себе си , защото си обичам свободата, времето и си имам начин на работа , добър съм в това , което правя и компромиси -> НЕ . Имам си тертип на работа , и с други хора не обичам да се съобразявам. За мен всеки , който е на редовна работа от 9-5 си е малко или много слуга , дори и да изкарва много повече пари от мен. Преди няколко дни се видях с един приятел по работа ,който не бях виждал от преди първата К. истерия , повече от 1/3 от косата му беше побеляла , бяха му се появили леки бръчки. Дойде с нов 2021 Е63S и костюм на Brioni , парфюм на Amouage , който му препоръчах (Overture Man)  жив и здрав , но какво от това? Побелява,бръчки , сенки под очите,яко тремори на ръцете , жена му и детето на 5г. я му видят очите за повече от час 2-3 пъти седмично,я не. "Е нали съм и дал пари,купих и онзи ден чанта , и клъч CELINE , детето има..." ... прекъснах го , и му казах "Човек ти жена ли имаш , защото я третираш не като съпруга,а като любовница? Спри се малко , отдели и време и внимание , на нея и на детето" ... седи , гледа , и не знае какво да каже. За последните 2 години е излизал сам с детето ...точно ВЕДНЪЖ . Глезотийките са хубава работа,всеки ги обича,но има по-важни неща в живота,кофтито е,че много хора го разбират това в пенсионна възраст. Разбрахме се за работата , той отиде естествено пак към офиса , аз се прибрах с метрото,направих си салата и си пуснах филм. Кой от двамата е слугата в случая ?
По между другото той е 89-ти набор , а изглежда като някой 15 години отгоре.
Арабите в предишния пост споменах какво носят , и как се оливат стабилно. Често се носят атар-ри , като примерно Xerjoff и Amouage имат атар линии , които са само за региона. Масово мъжете носят парфюми със силни рози в тях,това там се има за мъжествена нотка , като и в Европа е било дълги години така.

Валтер,
Около 200 лв е, да кажем. Излизане и разходка бих казала, откъм работа не е ни най-малко ограничен, за вечер си харесва другите два. За най-най-летен точно за разходките по морето вече съм избрала. Така че нещо за града, за през деня, да не души на 30 градуса, но да не е прекалено свеж, акватичен, душ гелов (някой във Фрагрантика така беше оприличил Eros - но не разбрах дали edT или edP имат предвид, но се съгласявам, днес тествах и двата.)

Ох, и се влюбих в H24 - страшно интересно, но фино и симбиозно изпълнение е. Но ми идва твърде смело решение на настоящия ми проблем. Вече втори час си го душа на китката, като нищо и него ще взема по-натам и ще ни е първия общ парфюм Simple Smile)

Бюджета ти не е малък въобще,особено ако ще купуваш онлайн. Смяташ ли приятеля/мъжа ти да го изненадваш,или просто да го заведеш и да му купиш нещо? И аз , и всеки друг тук ще ти го каже, парфюм на сляпо е като игра на руска ролетка. Мога да ти препоръчам да пробваш само , недей да купуваш нищо на сляпо , ВИНАГИ имаш голям шанс да не се хареса. Опит с нишовата парфюмерия? Имаш ли някъде,където можеш да пробваш различни марки , склад/шоурум ?
H24 не ми хареса , нищо особено не видях в него , и ми напомня на нещо по-старо , но не мога да се сетя на какво. Не е лош парфюм,но за парите можеш да купиш доста по-добри неща , включително от Hermes .

bambinnah - ако държите да тествате, то може да погледнете тези два из моловете:

A*Men Ultimate Mugler for men
Alien Man Fusion Mugler for men
Ако пък сте готови да стрелят на сляпо, с три ръце Ви препоръчвам да го вземете, докато го има тук там онлайн:

A*Men Kryptomint Mugler /

Момичето търси нещо класно,но за лятото , ти я прати в друга посока Smile
Fusion според мен всичките са трудни за харесване

Парфюм за спорт беше

Парфюм за вечерта

# 566
  • София
Имах познат арабин, живееше в ОАЕ и Англия, много се интересуваше от парфюми и мода. Той си купуваше предимно на Том Форд парфюми.

# 567
Арабите в предишния пост споменах какво носят , и как се оливат стабилно. Често се носят атар-ри , като примерно Xerjoff и Amouage имат атар линии , които са само за региона. Масово мъжете носят парфюми със силни рози в тях,това там се има за мъжествена нотка , като и в Европа е било дълги години така.
Тях имах предвид още в първия пост, в който споменах араби и техните парфюми.
Другото, преди тези изречения, изобщо не разбирам, защо го разказа, явно си имал нещо предвид, но честно... нямам отношение към него.
Аз нося Шанел с гумени ботуши 😁

# 568
WaltherP99, много извън темата, но горният ти пост ме размисли много.

За съжаление около мен виждам доста подобно истории. Бързи връзки, бърз с*кс, бързи бебета, бързи бракове, още по-бързи разводи. Мъжете не уважават жените. Жените не вярват на мъжете, не ги уважават също. Кое от кое произхожда е много трудно да се каже според мен. Кое е по-голямото и страшно робство също. И къде е свободата и истинска ли е тя или е само някаква временна химера... много интересни теми за размисъл, аз съм на такава вълна от много отдавна, но не му е тук мястото Simple Smile

За да не е спам, някой помни ли каква е цената на новия I Want Choo на Jimmy Choo? Не съм го виждала из сайтовете, а моето опърничево сестриче-козле днес взе, че го хареса Simple Smile

# 569
Най-обичам някой да ми философства за свободата и против работата от 9 до 5.
Абе, човек, повечето хора работят на пълен работен ден и това е нормално.
Никоя крайност не е добра.

А относно арабските парфюми, аз бях силно предубедена - но сред тях има много добри попадения.

Общи условия

Активация на акаунт