Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 128 269
  • 1 914
  •   1
Отговори
# 780
Аууу, macadamia, този парфюм го имаше майка ми на тоалетката...всъщност само него...и едно червило...Днес вече нищо не ползва, не знам как една жена може да няма нищо, ама нищо суетно в себе си, като моята майка. Нито козметика, нито дрехи, нито парфюми, нищо не я влече- типично женско. Често си се чудя особено и по такива поводи, когато някой пита за съвети относно подаръци на майки или роднини -по- възрастни дами. Със сигурност не е от възрастта (майка ми е на солидна възраст)...Живи и здрави, просто се върнах години назад Simple Smile
Сега ако намеря и парфюма си от бала...ще падна. От него помня само висока бутилка, наподобяваща женско тяло във вталена рокля- бяха 3 разновидности от рода на Чарли, Перголезе...Капачката беше с леки извивки като от метална тел, сякаш е линия на косата на дама....Това помня като образ, нито име, нито марка...Много наподобяваше БиЮ като вайб, но беше супер траен.
Днес се радвам много на Меджик Линстан и най- важното усещам го по- добре от предния път, когато го носих...

# 781
Хубава идея от горния пост за нова тема: Какъв парфюм носихте на абитуриентския бал, сватбата... Та аз на бала бях с

# 782
Това си представих от описанието на бутилката
https://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Organza-Indecence-560.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Organza-4.html

Някои майки на потребителки са по на 45 години, сигурно и това има значение Wink

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 12:30 от Фенси

# 783
Това си представих от описанието на бутилката
https://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Organza-Indecence-560.html

Някои майки на потребителки са по на 45 години, сигурно и това има значение Wink
Дааа, така е, но съм чела коментари за възрастни дами- баби и др.на по 70-80г., които са си суетни от време оно...та досега...Затова казвам, че и възрастта не е толкова фактор...
Благодаря за идеята, но не е Органза, може би съм го описала по- красив отколкото е...Шишето леееко наподобяваше описания образ, но сравнено с Органза, направо е недодялано и некрасиво...Laughing Парфюма не е на известна марка, купувала съм го за смешни пари от квартална парфюмерия по онова време (98г.) и затова написах, че е от рода на Чарли, Перголезе...Беше голям флакон, може би дори повече от 100мл. Матово стъклено шише в бял мат , доколкото помня имаше и същия вариант но към златисто (жълтеещо) матово...Капачката- малк и прозрачна, с метални елементи, леко извити навън (бегли спомени).

# 784
Момичета, колко пръскате от  ANGEL EAU CROISIÈRE 2020? Аз с всяко следващо ползване ми се налага все повече да пръскам, защото иначе не го усещам достатъчно добре. Дори се притесних и помирисах още няколко парфюма, но обонянието си е наред.
По принцип има аромати, които не усещам много върху себе си, като например Narciso Rodriguez Fleur Musc , от шишето го усещам отлично, верху себе си не Sad . А толкова ми харесват и двата и искам да усещам облак около себе си и не става  Confused .

# 785
Аз не си помня нито парфюма от бала, нито този от сватбата🙈🙉🙊
Допускам, че на бала съм била с Premier jour Nina Ricci, някъде тогава май ми беше подарен от майка ми... На сватбата никаква идея.. 😆😆😆 Или Armani Mania или MaDame JPG, но не е сигурно.
Ще гледам за следващата сватба (ако има), вече да си го запомня 😅

# 786
  • виртуално
На бала бях с Fidji Parfum Guy Laroche , подарък от баща ми.
Още помня с какъв трепет счупих восъка за да го отворя.

На сватбата не помня, което е добре. Така не ми се налага да имам лош спомен за някой парфюм.
На следващата със сигурност ще съм с някоя лимитка на Alien.

# 787
  • Пловдив
Аз също не си спомням какъв парфюм съм носила нито бала, нито на сватбата.
Много е вероятно на сватбата да е бил Jadore, тъй като точно по това време започнах да залитам по парфюмите, а той беше един от първите.

# 788
  • NE
Аз за бала бях се вклюбила в Charlie Silver на Revlon. Още ми харесва аромата му.
https://www.fragrantica.com/perfume/Revlon/Charlie-Silver-3146.html
Сватбата я пропуснах.

# 789
  • София
Момичета, колко пръскате от  ANGEL EAU CROISIÈRE 2020?
6 пръски от 10 до 18 часа си го усещам. Първите два часа доста и после уляга и не е така интензивен. Водих го на ски круиз.

# 790
  • София
На бала си бях с Ange ou Demon. Бяхме договорили с дизайнера всичко и оставих на него да реши само, какъв цвят да бъде роклята, като го предупредих, че червено не нося. Пратиха ми я с куриер и като отворих кутията и видях ярко червена рокля ми стана лошо. В крайна сметка се чувствах добре с нея и този парфюм. Миналата година си го купих от носталгия, но вече не мога да го нося. Вечерен аромат и иска специално настроение.
Ако имам сватба някой ден нямам идея, какво бих избрала. Явно още не съм срещнала парфюма за този повод Joy

# 791
Много интересна дискусия се заформи Simple Smile))

Нямам никаква представа с какъв парфюм съм била на бала, който беше преди почти десет години.

Относно сватбен парфюм.. ами нямам никаква идея какво бих носила. Със сигурност няма да е типичния сватбен парфюм, мек и нежен, и свеж и невинен. 😂

Мислила съм си за това, но честно казано нямам идея.

Аз изначално и не искам типичната сватба - с много хора и големи софри. Идеалът ми е малка сватба в общината на някое село, по път за някъде. По сандали например 😂супер спонтанна. С две чистачки за свидетели. Та... не мога да си предвидя парфюма ☺

# 792
  • Пловдив
На бала бях с единствения парфюм, който обичах тогава. Light blue. Сега покрай вас открих поне още десетина, без които също няма да си позволя да остана (А придобих много повече). 
Сватба не искам да имам в никакъв случай. Но на чужди обичам да ходя 😀 Настроението ми напоследък ме тика само и единствено към Извънземните.

# 793
На бала май бях забравила за парфюма. В последния момент установих, че дупките на ушите ми са зараснали, та по изпитан преди това метод с две бучки лед и голяма игла си правих нови. Едвам свестихме баба ми!
Сватба не съм имала, но съм си наумила да правя такава в благородна възраст. Ще си купя малка розова кола, за да се придвижа до церемонията, ще си сложа розови очила и ще се напръскам обилно със Самсара Stuck Out Tongue Closed Eyes Дай Боже живот, здраве и достоен джентълмен за да си изпълня плана! Simple Smile

# 794
На бала бах с Amarige Givenchy. Купих си го от един бутик на Шанз-Елизе, както и други парфюми. Нямам спомен дали съм тествала нещо на място, но знам, че ме консултира професионално една дама при все че пред нея стоеше 14год дете Grinning На майка бях купила Pleine lune...събитието е от 98г

Общи условия

Активация на акаунт