Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 128 219
  • 1 914
  •   2
Отговори
# 855
Скоро се сетих една кака по-голяма с 5-6 години кака , на един купон как се обърна и каза пред всички "Леле ти вЕрно ли си е Acqua di Gio , страхотен е". Бях надул гушата като балон после, не можеше да се говори с мен.
Имам дежа вю! 😃 ММ онзи ден ми разказа почти същото, само че се впечатлила жената в общината, където ходи по жилищни дела. Забавното е, че става дума за същия парфюм! А пък на мъж някой да му направи комплимент за парфюма, лелееей, ще хвръкне!  Моят поне, долетя от центъра до тук! 😂

За добро , или лошо имам МНОГО силна памет,спомням си добре събития от преди 20+ години без проблем. Виждането ми за света обаче не е същото. Чуждото мнение от много години не ме вълнува , парфюми си купувам не за да впечатлявам , и някой да ах-ка от аромат и цена , а само и единствено за собствено удовлетворение. Нито съм нарцис , нито съм сноб , парфюми си купувам и на Roja Dove ,Krigler ,  Fragrance Du Bois , House of Matriarch , непознати за огромна част от хората в Бг инди марки като Piotr Czarnecki , Slumberhouse , Gallagher Fragrances , Kerosene,  но в колекцията имам ZARA , Lattafa , Jaguar , Demeter , Armaf ,Jacques Bogart . Кара ли ме парфюма да се усмихвам ще си го взема. Отчитам комлиментите естествено , но те са ми като покривката в  ресторанта , нито са ми част от менюто , нито част от цялостното изживяване.

# 856

Аз на бала си бях с Прада Кенди -първата вечер, а втората с Аура Сваровски. Аурата е много младежки парфюм, усещах тогава,че ми отива 😁

Сега се сещам, че преди години в момент на пълно творческо безсилие да измисля подходящ подарък за приятелка, ѝ подарих точно този парфюм, без да ѝ знам парфюмния вкус ама грам. Известно време след това тя ми споделя, че всъщност не понасяла повечето парфюми и изключително рядко носи парфюм, защото повечето ѝ докарвали задух (тука леко почнах да се смръзвам от неудобство от глупавия си подарък😆), но точно този бил в десятката за нея и го изпръскала с кеф. Помня го само като лек и приятен флорал.... Още по-късно пак стана дума, че покрай тоя Сваровски се огледала за нов и се беше спряла случайно на друг парфюм (онзи вече беше спрян и не могла да го открие повече) , който и досега много харесвам... Никога не е късно да зарибиш другарче или роднина 😆😆😆

# 857
  • The Evergreen State
Да се разпиша и аз по въпроса за парфюмите на Отчаяните Съпруги - ето и моите асоциации:

Бри - J'ador Dior

Линет - Armani Si

Сюзан - Chloe Love Story

Габриел - Bonbon Viktor & Rolf

# 858
И според мен за  Бри   - J'ador Dior

Линет - Chloe Love Story
Сюзан - Chanel Chance Eau Tendre
Габриел - Tom Ford Noir Pour Femme

Евтин и любим парфюм ми е Lanvin Jeanne, късно го открих, но беше любов от първо помирисване. Нежност в течно състояние.

# 859
Едно по едно:
1.Всъщност за какво точно говорим? Евтини по собствена преценка парфюми,които си харесваме , или находки , което не са евтини като цяло , но ни се струват такива на фона на МНОГО по-висока ритейл цена? Или и двете?
2. Acqua di Pаrma  повечето им неща не се славят с трайност , с изключение на кафявата линия , "силен и пръсъствен" само там. Плюса им е,че всичко , което е на повече от година се намира ....буквално евтино онлайн , и можеш да се оливаш колкото си искаш. 150мл тестери на цялата Blue Mediterraneo линия са по 90 лева някъде , понякога ако има купон може и малко по-малко. Как забравих да ги препоръчам на момичето от Пловдив се чудя....
3. При мен си е плътно гурме , само началото честно казано ме притеснява. В началото усещам много червен пипер лют,силно подправков и буквално ми гори носа,не знам от какво е. Сравненията (дори ми се обади един приятел да ме пита) с един от двата ми най-любими парфюма... ever ... са смешни , нямат нищо общо.
Аз говоря за най-евтини и любими аромати,  такова беше питането. Като се замисля купувала съм на 30-40 процента намаление, но може би нямам някакви супер удари:thinking:
Синята серия на Acqua di Parma, харесвам доста, там не ми пречи ниската трайност, прав си че се намират онлайн и доста под официалната им цена,  но тя и ритейлната им не е чак толкова висока, като на Sakura, а и за сметка не трайността при мен си излъчват стабилно, не са близо до кожата. Тази година така или иначе ми е тръгнало да довършвам недовършени неща, и понеже Fico Di Amalfi  и Mirto Di Panarea  са ми от незнам кога в уиш листа, смятам  крайно време е да ги взема. Миртата в интерес на истината при мен не е нетрайна 6+ лятото си изкарва без проблем.
За Vain & Naïve Nishane - точно като теб се надявах да го усещам, минус лютия червен пипер:smile: обаче уви, по -друг начин се развиха нещата. А  ако познаваш  Nefs Nishane може ли две думи, интересна пирамида има.  Иначе не се учудвам, на различните възприятия -  с ММ например имаме явно различна кожа, защото излъчваме парфюмите  по начин, който няма нищо общо. Случвало се е  един и същи парфюм , който при мен е потресаващо зле,  при него да е приказка.  Мен затова ми е толкова интересно да чета и негативните коментари за парфюмите, вкл. за тези които аз лично си обичам.
Редактирам се набързо, че забравих - някой сеща ли се за парфюм с преобладаващи ванилия и сладка мента? Много ми се носи нещо такова, но не мога да го измисля. Може и мъжки .

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 07:26 от BoMarina

# 860
Има бюджетни аромати които са ми огромна любов, и пет пари не давам, че не са "висок клас". За мен са.
Вечната ми класация включва:

1. Lolita Lempicka Lolita Lempicka- нежна, с разпиляна от вятъра коси
2. Burberry The Beat EdP - чай с ирис, спортна и енергична
3. Shalimar EdP, EdT, Eau de Cologne - ванилия с характер
4. Esprit d'Oscar - алдехид с пипер ( "подпис" на сина ми от втори клас насам!)
5. Oscar Extraordinary - нежничък, уж дженерик флорал, който влиза под кожата, и неистово душкаш китки.
6. Jacomo Silences - роза с нарцис. Вече не ги правят така.
7. Armaf Club de Nuit Intense - Господи! Боже!
8. AP Maitresse - пухкав ирис, омаен и гальовен
9. Ferragamo Signorina - радостна
10. Salvador Dali Purplelips Sensual - канела, канела, канела, орхидея и сантал
11. Dana Tabu - взрив от подправки, Мата Хари, много винтидж
12. Jimmy Choo Illicit - нова любов, любим шампоанест медец
13. Roberto Cavalli EdP- Венера, родена от морската пяна

Сигурно има и още.
Мюглер може да се брои за бюджетен, като гледам сайтовете.
Angel Muse си е бюджетен отвсякъде, слагам го на първо място.
Серията Extase Nina Ricci е прекрасна.

# 861
  • Някъде там
Евтини любими аромати са ми
DKNY - Зелената ябълка
BETTY BARCLAY PURE PASTEL MINT EDT
S.OLIVER SO PURE
На сватбата бях с Жадор.
На бала с Нина Ричи(не се сещам за името много си го харесвах)

# 862
За парфюм с мента и ванилия: пробвайте Lolita Lempica Green Lover пирамидата е по-богата но си има и мента и ванилия, е и малко джин😉. Води се мъжки, но си е абс.унисекс.

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 09:17 от e_luchik

# 863
  • София
Редактирам се набързо, че забравих - някой сеща ли се за парфюм с преобладаващи ванилия и сладка мента? Много ми се носи нещо такова, но не мога да го измисля. Може и мъжки .
BoMarina - мисля, че тези има шанс да ти харесат много по тази ментово-ванилена идея.

Mugler A*Men Kryptomint / https://www.fragrantica.com/perfume/Mugler/A-Men-Kryptomint-42937.html - гореща препоръка!

Metaboles Ys-Uzac / https://www.fragrantica.com/perfume/Ys-Uzac/Metaboles-13233.html

Eau de Cartier Vetiver Bleu Cartier / https://www.fragrantica.com/perfume/Cartier/Eau-de-Cartier-Vetiv … r-Bleu-29563.html

HM Hanae Mori / https://www.fragrantica.com/perfume/Hanae-Mori/HM-1579.html

# 864
Най-евтините от евтините:
Angel Cat Sugar, който си купих някога от България и все още си пазя, но му изгубих капачето.
Скрит текст:
Ванилия - силна, сладка, плодова.
Колко комплименти съм получавала за това мъниче, не е истина. 😆

Jeanne Arthes Boom Sweet Lollipop
Скрит текст:
Каквото си пише, на това мирише. 😃
Сладък, джинджифилово-канелен чук, който обаче не е много траен (и по-добре май).
Пръскам си по завивките понякога, за захаросано приспиване.

Плюс боди мистове в какви ли не вариации.
Бих си взела пак и Malizia Bon Bon Milk Shake с най-голямо удоволствие, но не го намирам тук.
Този Бруно Банани, за който говори АлисВ, Dangerous Woman също имам спомени, че много ми харесваше; нещо кокосово беше.
Jacomo Silences Purple , който беше прекрасен бюджетен вариант на Dior Addict.
Абе има толкова много знайни и незнайни достъпни аромати и стига човек да не се "свени" и да няма рамки и предразсъдъци, ще ги открива, цени и ползва.
За мен са скрити съкровища.

Все се каня да питам, понеже виждам, че е много харесван тук, Armaf Club Nuit Intense не ви ли е супер нетраен?
Аз моят го махнах, защото максимум час и дим да го няма. Пък къде да мъкна тоя тежък, ръбест бидон, че да подновявам.

# 865
e-luchik, Deetron, сърдечно благодаря за предложенията! От предложените само Metaboles познавам, удари ме в сърцето Deetron с това предложение:smile: - много го харесвам, отдавна го искам-супер естествена  свежа мента, ми е, мислих го, обаче ми се е доносило нещо с повече ванилия. Сядам обаче веднага да  проучвам другите:smile:

# 866
Аризона, Club de Nuit Intense Woman при мен е с добра трайност. Усещам го добре около 5 часа, а може би и повече. Аз по принцип искам трайност 8+ часа от парфюмите си, но този ми харесва страшно много, евтин е и реално не е чак такъв проблем сравнително средната му трайност, за моите стандарти.
Няма да забравя как си подарих скорострелно бутилката на една приятелка, която се прибра от Германия за малко през зимата. Влюби се моментално в него, а аз въобще не го мислих. За мен това е една от силно сполучливите ми покупки на арабски парфюм, да не кажа най-сполучливата Simple Smile

# 867
Все се каня да питам, понеже виждам, че е много харесван тук, Armaf Club Nuit Intense не ви ли е супер нетраен?
Аз моят го махнах, защото максимум час и дим да го няма. Пък къде да мъкна тоя тежък, ръбест бидон, че да подновявам.

с врачанско пръскане вкл. и по дрехите се усеща съвсем добре доста дълго време

поръчах си няколко ръбовати евтини аромата и сега с кеф ги разучавам
https://www.fragrantica.com/perfume/Frais-Monde/Bergamotto-56413.html - цитрус и сапун, много нетраен, ще го изпръскам за седмица или две най-много, когато стане топло
https://www.fragrantica.com/perfume/Frais-Monde/Leaves-56425.html - листа, листа... няма! по-скоро плодове на ръба на презряването и по-тежки цветя
https://www.fragrantica.com/perfume/Frais-Monde/Iris-Gray-56429.html - интересен е, не е от "моите", но носът ми го губи бързо (дъщеря ми го усеща много по-дълго от мен)
ръбовати, защото не са нещо специално или неподушено, самите аромати са правени малко като с теслата, а и бутилчетата им са такива; от всичко най-много ми харесват кутиите на парфюмите Grinning

имам още няколко придобивки, за които много се вълнувах, но съм леко разочарована след получаването им
оставила съм ги да отлежат преди да "реша" точно какво мисля за тях

любим, но е лимитиран и все по-трудно се намира, съответно и цената му расте

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 09:46 от bubanka

# 868
За евтин любим аромат,споделям този.Взех го за 36 лв.,50мл.

# 869
Аризона, Club de Nuit Intense Woman при мен е с добра трайност. Усещам го добре около 5 часа, а може би и повече. Аз по принцип искам трайност 8+ часа от парфюмите си, но този ми харесва страшно много, евтин е и реално не е чак такъв проблем сравнително средната му трайност, за моите стандарти.
Няма да забравя как си подарих скорострелно бутилката на една приятелка, която се прибра от Германия за малко през зимата. Влюби се моментално в него, а аз въобще не го мислих. За мен това е една от силно сполучливите ми покупки на арабски парфюм, да не кажа най-сполучливата Simple Smile
А аз ще го запомня като най-сполучливата ми продажба в ebay ever. 😀
Върла фенка наддаде еднократно двойно на цената, на която го бях обявила, и го отнесе като куцо пиле домат. 😀

Общи условия

Активация на акаунт