Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 128 262
  • 1 914
  •   1
Отговори
# 870
Трябва да се науча на този ибей и аз. И WalterP99 сподели положителен опит с тези търгове...аз може би съм единствената, която пазарува само и единствено от бг сайтове...

# 871
  • Germany
BoMarina, получила си много добри предложения от Deetron. Аз в такъв случай мога да добавя към тях още две:

Hit The Mark M.INT -разкошно шоколадово ментово гурме. Мирише ми на шоколадовите пръчици, с ментов фондан много сходен на Криптоминд в началото, но след това е по различен.

В развитието си е точно по-ванилов, по-мек и бензоинов, и мисля, че има голям шанс да ти допадне. Разбрах дори, че марката се предлага вече във Висша козметика в София, ако не се лъжа, но цената му е безобразно висока, затова е добре първо проба.

Другото ми предложение е от една доста неизвестна и некоментирана тук марка - The Scent of Departure. Интересното за тях е това, че направиха аромати, инспирирани от градовете от пътуванията, като външният им вид напомня лентите за пътуване, с който се чекира багажът на летището. Предлагаха се на някои летища точно с идеята да си купиш аромат от мястото, на което си бил. И то на нормална цена - 40 евро, но могат да се намерят в нета и за по 20 евро. Друга подробвост за марката е, че зад нея стои Gerard Ghislain, който прави и парфюмите на Histoires de Parfums. Най-големият им хит, но и труден за откриване, е ароматът на Виена - Vienna VIE The Scent of Departure. Този парфюм мирише на виенска сладкарница, на прясно опечени сладкиши, и на топъл шоколад с аромат на ментов ликьор. Страхотно гурме, за 20 евро.

Иначе аз продължавам да смятам, че Метаболес са най-хубавата ми сладка мента в парфюм, и даже днес ще си пръсна от него Green Heart

# 872
Kovatcheva Hug Благодаря, много интересно изглеждат пирамидите и на двата!  Сега ще ги разгледам по подробно. 
П.П. Зариби ме ти много с това описание на  Scarlet Poppy , ще го търся и него за проба , само житото ме спира да го  взема на сляпо Sunglasses

# 873
  • Germany
Scarlet Poppy ще ти хареса много, убедена съм. Не се притеснявай от зърнената нота, по-скоро е аромат на прясно опечена гранола, или на хрупкави мюсли, така се усеща, и допълва гурме усещането. Освен това в цветната част има нещо от Zen garden Zara, което върви успоредно с гурме линията, и е разкошна комбинация за мен.

# 874
На бала май бях с Анаис Анаис или Долче и Габана от наливните на Рефан.

# 875
  • Тополовград
Моля за помощ.  Tom Ford Velvet Orchid  подходящ ли е за младо момиче. /27 год/
Ако е подходящ кой ще се хареса на 30 год младеж. Много благодаря.

# 876
Ако обича драматични, наситени аромати, ще ѝ хареса, иначе не. Не е лек, фриволен или безобиден

# 877
Deetron извинявай парфюмната вода  на Hanae Mori или тоалетната имаш предвид? Във Фрагрантика има само една версия и нещо не мога да се ориентирам

# 878
  • виртуално
Моля за помощ.  Tom Ford Velvet Orchid  подходящ ли е за младо момиче. /27 год/

Ти купуваше за сина и дъщерята, нали?
Може би TF Noir pour femme за нея и за него TF Noir Extreme

# 879
  • София
Deetron извинявай парфюмната вода  на Hanae Mori или тоалетната имаш предвид? Във Фрагрантика има само една версия и нещо не мога да се ориентирам
Да, наистина са две версии - аз имам EDT, но подозирам, че EDP е още по-хубав. Мисля, че за него преди бях чел, че има засилено ментово усещане. Така ли е - не знам. Специално Hanae Mori HM го споменах не толкова защото може да се усети като отделна нотка мощна мента, а заради общото усещане за щастлив микс от сладки цитруси, ванилия и свежи, зелено-ароматни нотки, което подозирам е крайната цел.

# 880
  • София
BoMarina, мъжът ми имаше Hanae Mori EDP. Като чета описанието на Deetron за EDT, оставам с впечатление, че двата аромата са доста сходни, защото впечатленията ми за EDP са също за сладки цитруси, премесени със свежи зелени нотки и мека ванилия. Мента има и се усеща леко, не е водеща. Парфюмът е с много премерена доза сладост. Много свеж и лежерен.

# 881
  • Чукарландия
Една от най-успешните ми находки е от Ибей (подобно на Аризона), комплект на Organza Indecence Givenchy, спечелих търга за 30£ и бях безумно щастлива. Обаче от две години въобще не съм се срещала за този парфюм.
Скрит текст:

Имам много евтини като цена парфюми, но за мен са много скъпи! Като усещане, като спомен... ❤️

# 882
Да споделя една изгодна находка находка на брат ми, който също е парфюмно опиянен Simple Smile и от която находка беше супер въодушевен - Paco на Пако Рабан, по-малко от 20 евро.

Аз използвам ибей да се отърва от парфюми, който не харесвам, не съм колекционер, поддържам 40-60, понякога повече парфюма, но ми харесва всичко, което имам, да ми харесва Simple Smile Често ми омръзват парфюми, дори и след 2 седмици, давам им шанс след 1-2-3 години, ако не проработи си намира нов щастлив собственик. Понякога го използвам за намиране на съкровища и също неща, който искам да пробвам и не ми се дават 2-300 евро и т.н.

# 883
  • София
Най-евтиният ми парфюм е Sergio Tacchini Stile Donna. Ползвала съм го като ученичка преди сто години. Преди година или две си купих поредния флакон (явно от сантимент). Понякога вечер като си лягам се пръскам с него. Носи ми успокоение. Не го ползвам навън.
Днес съм с Memo Tamarindo. Това лято, ако отворят границите, ще го взема на приключение с мен. Искам да покажа в снимки всички асоциации, които ми носи този парфюм, но ще се огранича в един залез.

# 884
  • Тополовград
Моля за помощ.  Tom Ford Velvet Orchid  подходящ ли е за младо момиче. /27 год/

Ти купуваше за сина и дъщерята, нали?
Може би TF Noir pour femme за нея и за него TF Noir Extreme
Благодаря. Сега ще разгледам оферти.

Общи условия

Активация на акаунт