Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 127 949
  • 1 914
  •   1
Отговори
# 1 365
Аз също нямам парфюми с цени на перални и едва ли бих си купила такъв. Но пък ако някой ми подари такъв, честно не бих отказала. Grinning

# 1 366
  • The Evergreen State
Една случайна снимка от интернет, споменавала съм и друг път че харесвам парфюмни подноси и парфюмни кътчета.

Имам някакъв сентимент към тоалетка или съвсем обикновено шкафче с няколко парфюма само. Изглежда мило, симпатично и ... разкрива някак повече за притежателката от отрупани рафтове с парфюми. Както и при бижутата - понякога едно единствено бижу стига , бижу което е стилно подбрано и не обезателно най-скъпото на пазара е много по-очарователно и озаряващо тази която го носи. Обичам темата, тук може да се почерпят много идеи но е много важно човек да пречупва всичко през собствения си стил.

# 1 367
  • by the sea
много е красиво Simple Smile
миналият месец си купих поднос от  English home и много ми харесва

# 1 368
Парите са относително понятие, според възможностите си всеки преценява. Аз се отнасям към парфюмите с цена на пералня като към картини на изложба - интересно ми е да ги видя и познавам, но не и да ги притежавам, при положение че 1 или 2 колкото и да са уникални няма да са ми достатъчно, омръзват ми ако нося едно и също постоянно и ми е по-приятно да имам 25-ина с цена на вечеря за двама в нормално заведение (ако изобщо са ми актуални спомените какво беше това "заведение").
Имам списък с желани, които не са нито най-новите, нито най-популярните и при удобен случай си ги набавям методично и смятам, че е нормално в последната година да сме накупили повече стоейки у дома. Човекът е лакомо животно и все нещо ще иска да натрупва, ако няма къде да ходи с нови дрехи и обувки, поне може у дома да се прафюмира 😌
Темата и пишещите са ми приятни, разтоварващо ми е, няма драма.

# 1 369
Здравейте, бих искала да направя подарък- парфюм. Харесвам  всичките  Омнии на Булгари,  но не съм ги ползвала, само в магазина ме впечатлиха. Замислям се за тях, защото във Fragantica чета, че са  нетрайни, а аз предпочитам да ги усещам през целия ден.  Бихте ли помогнали с избора на траен и прекрасен парфюм?

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 14:12 от acer

# 1 370
  • София
Омниите са на Булгари, не на Бърбъри. Явно харесваш свежи цветни аромати.

Bright Crystal, Versace
Yellow Diamond, Versace
Daisy Love, Marc Jacobs
Elie Saab le Parfum, но той е силно белоцветен.

# 1 371
Не ме натоварва, това че се обсъждат много скъпи парфюми, нито пък се отнасям  пренебрежително към дискусии за по евтини такива. Всеки купува според възможностите си и според колко е готов да плати. Не мога да имам всичко, което искам. 
Някои от парфюмите любимци тук, не ми допадат, други харесвам много. Радвам се, да чета за парфюми, които не познавам.
Не бих си купила парфюм, защото се харесва на някой или за имидж. Ако обаче много ми хареса някой, бих платила цената и на три перални, когато мога да го направя.

# 1 372
Омниите са на Булгари, не на Бърбъри. Явно харесваш свежи цветни аромати.

Bright Crystal, Versace
Yellow Diamond, Versace
Daisy Love, Marc Jacobs
Elie Saab le Parfum, но той е силно белоцветен.
Благодаря, поправих го

# 1 373
не ме привличат парфюмите с цени на перални
опознала съм достатъчно много парфюми, за да знам, че вероятността някой аромат да ме изненада невероятно или да ми даде нещо изключително уникално като ухание, е почти нулева
знам какво харесвам и какво не бих носила
знам, че често си мисля "аз имам почти същото, но моето е по-хубаво и/или по-трайно"
знам, че все по-често купувам сходния сок заради опаковката, привързаността към марката или изгодната цена
по тази причина търся изгодната сделка за желаната бутилка (и мога да чакам дори с години) или ниската цена при доброто изпълнение на даден аромат
знам, че мога да примра за парфюм за 30 лв 100 мл, но същият да ми се стори глупав, семпъл и ненужен, ако етикетът му е за 300 лв

един дребен пример: първият ми досег с рози и ууд беше на една отдавнашна парфюмна среща, подуших розестата калиграфия на арамис - приказна, влюбих се от първо вдишване на аромата, от пръв поглед и докосване до бутилката - бленувах, жадувах, горях да я имам! опитвах се да я поръчвам, разменям, купувам... не я докоснах повече през живота си, но тя събуди любовта ми към комбинацията роза и ууд, съответно се сдобих с много и добри изпълнения на тази комбинация
от известно време се предлага в онлайн магазин с доставка до местен куриер на цена, много по-ниска от тази, на която бях готова да я купя преди време; цената й тези дни падна дори под 100 лв.; с колебание я сложих в кошницата и веднага ми беше начислена доставка 8 лв. - мооооля? не! изпразних количката, затворих сайта и с няколко клика поръчах друг парфюм от друг сайт, но този другият парфюм има някакъв шанс да ми даде нещо различно като сок (изобщо не е мой по описание), а бутилката ще сложа до сестричките й, за да ми станат трички летнички и шаренки с еднакви черни шапчици като монаси от орден

# 1 374
И на мен темата ми е релаксираща както и парфюмите са ми ароматерапия.
 ...
Ако имах 20 парфюма щях да съм лека като перце в душата, а сега малко ме притискат.

Точно така се чувствам и аз.
Ако имах 20тина, щях да имам време да им се радвам на всичките. Сега някои отлежават с месеци непипнати Cry .
Но темата ми е любима и не ми пречи, че ми се увеличава списъка "за тест". Да си призная, засега спрях да следя другата тема, защото на някои оферти трудно се устоява.
Аз съм склонна да дам до 300-350лв. за парфюм, ако много ме впечатли, но не и да събира прах в шкафа. В бъдеще, когато разчистя, ако много ми харесва и не прилича на нищо друго, ще взема 1 вместо за 2-3 по-евтини.

Днес съм с YSL Mon Paris Intensement

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 16:29 от Dari_77

# 1 375
  • Sofia
И аз не искам да купувам много парфюми. Особено когато имам сравнително нов, на който не съм се нарадвала. Пристига друг и все по-рядко посягам към предишния и отново, и отново. Някак като предателство го чувствам към този, който дълго съм чакала. Освен това си давам сметка как всеки парфюм, колкото е да е уникален, омръзва с употребата му ( азалия е права, че това важи по-силно ако е много траен) .
Толкова исках табакото и накрая реших да си взема отливка - Ами супер решение. Силен, мощен..десет милилитра сигурно ще ползвам година, а после друг ще ми е в главата 😅

# 1 376
Човек не е нужно да притежава един парфюм, эа да му направи ревю. Като студентка във всяка обедна почивка или поне 3-4 пъти седмично минавах преэ дъглас или мюлер да си пръсна нещо ново и така с времето раэбирах кое ме кефи и как ми се отраэява, эа да си го купя. Имах само по 1-2 парфюма, но такива, които обожавам. До ден днешен мога да говоря эа тях и какво впечатление са оставили в мен. Не съм толкова опитна като някои дами тук в темата, но обичам да чета предимно описанията им на парфюми и лафа е главното яко в таэи тема. Эа мен и 20 бр са супер много, а аэ обичам да се отъждествявам с подписи-аромати. Имам някои лоши попадения в малката си колекция. Винаги обаче в свободно време ходя да ,,душа" парфюми, не е нужно да си лупувам всеки, эа да го опоэная.

# 1 377
Когато всичко беше затворено четох и проучвах различни парфюми, исках да поръчвам насляпо, но успях да се въздържа. Като отвориха Дъглас и Сефора излизах, пробвах на ръка и на тестерна лента(или както се наричат) сигурно над 100 парфюма и само 2-3 ме впечатлиха достатъчно, че да искам да купя. А бях набелязала 20-30 които не бяха нищо особено като ги помирисах. Мисля, че влиянието от чужди мнения и идеализирането на определен парфюм подтиква към необмислени покупки. Също като темата за видеата за кои парфюми търсят внимание, привличат и получават комплименти - личният вкус на човек е занемарен заради желанието за одобрение от другите.

# 1 378
Ох, и аз не искам да трупам, но трудно ми се получава, все се появява нещо неустоимо!

Много ми харесват показаните подноси, но нямам специална тоалетка и въобще не държа парфюми отвън, иначе е много шик!

Нямам много време напоследък, но поглеждам какво пишете, за жалост, нищо от новите неща не съм пробвала - ще чакам следващо отваряне и най - вече по - приятно време.

Успях да подишам планински въздух и да карам ски за няколко дни, много приятно беше!
Миналата година събирах предложения за парфюми за ски, пробвах и ми хареса едното - Comme de Garcons 2 ,  издирих си проба, но тъй като още не съм го купила, помъкнах разни проби и нови неща и най - приятен за целта намерих новопридобития си Muschio Nobile, от който в ледения въздух улавях пролетен цветно - ирисов повей при всяко движение.
Обичам да се припичам на слънце в някое от кафенетата на пистите и да усещам от време на време повей от парфюм. Тази година имаше една дама с Metal chypre,  Addict, група девойки, всички напръскани с нещо като Agent Provocateur, който не харесвам и Mon Guerlain .

Докато проучвах пробите си, намерих остатък от една подарена, на която кой знае защо не бях обърнала достатъчно внимание, а се оказа голямо откритие за моята нова ирисова страст.
La Fin du Monde ELDO - пробвах го хубаво и го купих веднага.
От пирамидата и заглавието може да се очаква нещо крайно провокативно и невъобразимо - ирис, пуканки и  барут, но резултатът е много симпатичен, интересно композиран и уютен аромат на печен сусам и деликатно подсладен и опушен ирис, от който си умирам от кеф!
Края на света е представен с фина артистичност и чувство за хумор -  киносалон, в който можем да гледаме любим филм, докато го очакваме. Blush

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 15:41 от silver pearl

# 1 379
Към тези, които сте се сдобили и пробвали Izia Nuit: моля кажете нещо хубаво, че аз забравих защо се отказах от него и пак съм се насочила да го думна на сляпо, а няма къде да го пробвам.

Edit: В сравнение с първата Izia примерно

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 14:57 от GlowFlow

Общи условия

Активация на акаунт