Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 127 886
  • 1 914
  •   1
Отговори
# 1 545
Аз също харесвам Синия час, но върху съпруга ми стои много по-добре 😊 Определено не е за младо момиче, има си лек ретро уклон, но пък е наистина красив аромат.

# 1 546
Работя в болнична обстановка от известно време, със стабилно пакетиране и дезинфекциране. Познайте кой парфюм успява да разчупи тези миризми и бариери и да се покаже (и то с малко пръс). Винаги е бил отбелязван подобаващо от колеги и пациенти Simple Smile

# 1 547
  • София
От близо два дни разносвам, благодарение на форумна приятелка Flowers HibiscusСлънчевият кристал на Ла Ви а бел на Ланком - https://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/La-Vie-Est-Belle-Sol … ristal-65156.html . При мен започва със силно цитрусово начало, което много силно се откроява на моята кожа. Чак след известно време утихва и се трансформира. Разкрива кокос, но едва когато съвсем поутихне и поизветрее. Траен, шлейфов, с развитие, но определено е по- лек от Трезор Нюд. Може би бъркам и при различно време от сегашното, да се обърнат везните.
Опитвам да наслагвам впечатления, сравнявайки с Трезор Нюд https://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/La-Nuit-Tresor-Nude-58825.html и за мен посоката определено води към Трезора. Розата в Трезора заглушава цитруса още в самото начало и прави парфюма плътен, объл и много женствен на кожата, почти до една леко осезаема бонбонена нотка. Но определено при мен е по трайният парфюм.

Кристала, го виждам лятото с подновявания. Ще бъде летен тренд това лято и доста масов. Лек, некапризен, непретенциозен, но без да поражда големи очаквания към себе си.

Парфюм за деня обаче ми е: https://www.fragrantica.com/perfume/Chanel/Chanel-No-19-Eau-de-Parfum-12345.html
Моят парфюмен дзен! Зелен, свеж, пролетен нарцис в пролетна градина, с много зелено, с много слънце! Blush

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 11:27 от kopche

# 1 548
  • Бургас
Здравейте момичета, искам са ви попитам имате ли впечатления от тези два парфюма:Kim Kardashian Pure honey и Jean Paul Gaultier Scandal? Общо взето търся парфюмче, което да мирише на мед(но не супер тежко, а някак пудрено и леко, примесено с нотки и на ванилия поне аз така си го представям като аромат), ако имате и други предложения ще се радвам да ги чуя. Бюджета ми е до около 200лв, като единствено искам да може да се поръча от България.
Скандал е страхотен парфюм, но времето му отмина поне за мен, можеш да пробваш и Scandal By night, просто е топ.Много мед аз усещам и в Le Parfum Elie Saab for women, харесван е от доста жени.Няма прилики и за мен между Обувката и I want Choo.

# 1 549
Работя в болнична обстановка от известно време, със стабилно пакетиране и дезинфекциране. Познайте кой парфюм успява да разчупи тези миризми и да се покаже (и то с малко пръс). Винаги е бил отбелязван подобаващо от колеги и пациенти Simple Smile

:Д Леле, представям си. : )
Като бях в 9 клас и вече се чудех какво да следвам изборът беше между медицина и право. Правих си списъци с про и контра и един от аргументите против медицината беше: в болницата е непрофесионално да се носят парфюми.
С най-добри чувства към теб, не ми се обиждай. Просто се сетих. Simple Smile Според мен е неадекватен за болнична обстановка, но щом се харесва от околните, сигурно на теб ти стои по-добре.

# 1 550
  • by the sea
Добро утро, днес тествах Intense Cafe и исках само да спомена, че наистина много си приличат с  Gentle Fluidity Gold

# 1 551
Vesika за съжаление не познавам всички парфюми на Illuminum и White Gardenia е един от тях. Аз също бях чела, че Кейт е била с него на сватбата, въпреки че Florist London са създали спецално парфюм за нея, за събитието.
За мен са качествени и някои от тях много интересни парфюми.
Притежавам Black rose, много хубава подправкова роза, много мек тамян. Усещат се добре шафрана и черният пипер. За мен е много интересен, чудесна трайност и шлейф. Scarlet oud-  при мен е хубаво дърво полято с мед, без да е сладък. Често го комбинирам и с други парфюми. Минус при мен е, че оставя на кожата лека оранжево-червена следа. Трайност около 4-5 часа ( за моята кожа е доста добре). Orange blossom нероли с цитруси, които малко по късно се превръщат в сапунено нероли с малко лимони. Чудесна трайност дори и в големите летни жеги тук. Имах и Skin petals, в който свекърва ми се влюби и и го подарих. Много нежен плодово- цветен аромат. Изобщо не си го представям на мъж. Много свеж и женствен аромат.
В списъка ми за покупки са Phool, Tomato leaf и Wild Tobbsco ( невероятн тютюн)

# 1 552
Здравейте момичета, искам са ви попитам имате ли впечатления от тези два парфюма:Kim Kardashian Pure honey и Jean Paul Gaultier Scandal? Общо взето търся парфюмче, което да мирише на мед(но не супер тежко, а някак пудрено и леко, примесено с нотки и на ванилия поне аз така си го представям като аромат), ако имате и други предложения ще се радвам да ги чуя. Бюджета ми е до около 200лв, като единствено искам да може да се поръча от България.

Jimmy Choo Illicit е добра възможност, ако се търси кротичко и гушливо медено парфюмче. По-добър е от Pure Honey със сигурност.
https://www.fragrantica.com/perfume/Jimmy-Choo/Illicit-31233.html

Нощният Скандал е зъбовад, предизвикващ диабетна кома, Скандал е скандално монотонен и скучен.
Страхотен медец има в Angel EdT 2019, но си е накъртващ зъбовад. Това е най-сладкият ми парфюм май, или поне така го възприемам.

"Накъртващ" се използва за сладкиши и гурме парфюми. Какво ви учат в училище?Stuck Out Tongue

# 1 553
Добро утро, днес тествах Intense Cafe и исках само да спомена, че наистина много си приличат с  Gentle Fluidity Gold
Да много. Аз си правих експерименти преди дни да ги нося паралелно, разбира се Монталът е много по-силен, но звученето на нотките е едно и също. Даже на Роуз Ванил Мансера прилича повече.

# 1 554
  • Габрово
Body е остри, почти синтетични праскови в началото, роза, дървесни и мека като кашмир база, като затоплен кашмирен пуловер е в драйдауна. Страхотна трайност и проекция. Дълго време ми беше нещо като парфюмен подпис
Също много харесвам Body.Траен ,шлейфов и с развитие,да пак кажа развитие.При него това е много характерно.

# 1 555
  • by the sea
Добро утро, днес тествах Intense Cafe и исках само да спомена, че наистина много си приличат с  Gentle Fluidity Gold
Да много. Аз си правих експерименти преди дни да ги нося паралелно, разбира се Монталът е много по-силен, но звученето на нотките е едно и също. Даже на Роуз Ванил Мансера прилича повече.
Така е, и Roses Vannille получих днес и установявам същото, но Gentle Fluidity-то е някак си по-пудрено,рафинирано и нежно.

п.п.  В youtube казват, че когато двата Gentle Fluidity се смесят ставал невероятен парфюм, много искам да пробвам

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 10:37 от RedPanDa

# 1 556
Да, аз съм ги смесвала, наистина става върха.

# 1 557
  • София
Като един отявлен и неприкрит анти-фен на пачулито през годините, ще ви изненадам с последната си лИбоФ (то и аз се изненадвам) - Dior Patchouli Imperiale Cupid
Помня преди години (ехеееей по бабино Евино време, когато работеха заведения, МОЛове и прочее Satisfied ) се срещаме с Ковачева на кафе, сладки приказки и разбира се парфюми за тестване, и едно от нещата, които й нося е именно въпросното пачули. С уговорката, че тя пачули обича (както и то нея), а при мен нещата са на обратния полюс. Та, пробва го тя и заприпада колко е прекрасен. Потвърждавам, на нея наистина й седеше уникално! Пробвам го и аз по този повод (видяла жабата нали Wink ).. мииииии, не беше ужасен (каквито са ми комбинациите на пачули и плодове), но върху мен не беше и уау, меко казано.. Но понеже е мини, а към онзи момент това бяха най-ценените представители от колекцията, прибрах си го аз надълбоко в гардероба и така, отлежава си той недолюбен години наред. До преди няколко месеца, когато разравям аз кутиите с минитата, в търсене на нещо и началото на дълъг и тегав процес на раздяла с някои от тях, и решавам да тествам пак някои от тези, които винаги са си били твърдо и само колекция (Диор и Шанел, към вас гледам, приятелчета). Та така стигам до въпросния Patchouli Imperiale и за моя огромна изненада установявам, че понастоящем той не ми стои никак зле (мацнат много хомеопатично отначало, щото пачули нали Wink ).. постепенно се осмелявам да сложа и повече.. и като пламна една любов!
Та така.. SOTD и днес: Dior Patchouli Imperiale Cupid

# 1 558
  • Франция
Като един отявлен и неприкрит анти-фен на пачулито през годините, ще ви изненадам с последната си лИбоФ (то и аз се изненадвам) - Dior Patchouli Imperiale Cupid
...
Ели, имай предвид, че поне за моя нос Patchouli Imperial е в момента доста различен от това, което беше. Broken Heart По-разумно ще е да разносиш добре настоящата му версия, ако планираш покупка Simple Smile

# 1 559
  • София
...
Ели, имай предвид, че поне за моя нос Patchouli Imperial е в момента доста различен от това, което беше. Broken Heart По-разумно ще е да разносиш добре настоящата му версия, ако планираш покупка Simple Smile

Ооо, със сигурност.. като знам как имат навика да окепазяват разни разкошотии при реформулация, нова версия без тест - никога.. Така или иначе май скоро нямам път към Брюксел Wink

Общи условия

Активация на акаунт