Лидл 149 - Мартенска, предпролетна :)

• 145 591
  • 2 767
  •   1
Отговори
# 1 965
Халуми непременно някак приготвено ли го консумирате . На грил или как по друг начин

# 1 966
На грил, грил-тиган, барбекю - идеята му е да е запечено. На висока температура, бързо готвено. Не се разтича, леко кашкавалено е така да кажа, вкусно е.

# 1 967
Aз мисля другата седмица да пробвам критараки. Досега не съм яла такова нещо, но ще пробвам да го сготвя със зеленчуци.

# 1 968
Aз мисля другата седмица да пробвам критараки. Досега не съм яла такова нещо, но ще пробвам да го сготвя със зеленчуци.
Интересно ми е имал ли някаква разлика между него и арпа фиде и другата паста италианска наподобяваща ориз - на италиански е орзо или как - ризони май.

# 1 969
Готви го като ризото, първо леко да се запече, после с бульон да се развари. Много хубаво става.

# 1 970
Интересно ми е имал ли някаква разлика между него и арпа фиде и другата паста италианска наподобяваща ориз - на италиански е орзо или как - ризони май.

Гледах много клипчета в Ютюб за рецепти и няма разлика. При нас и в Турция е известно като арпа фиде, италианците го наричат орзо паста, а гърците критараки. Вкусът му вероятно е подобен на кус-кус, само че под формата на ориз.

# 1 971
  • Sofia
Само името му е на ралзичните езици, иначе е все вид паста. Разлики може да има при пшеницата - мека или твърда.
Баба ми беше гъркиня и го готвеше в яхнии... с пиле много хресваме.
Халумито вече ти каза Devil_Rose... у нас е много любимо. Показвам го от последните два пъти.

Скрит текст:

# 1 972
П.П. Спортните панталони кога станаха по 25 лв. ?! 16-17лв. последно бяха.
Сега обърнах внимание и аз. Пише, че дамските са на марка ADPT® (има го и това ® за марка, което го няма при техните си Лидл-ски марки). Затова са по-скъпи явно, щот' са маркови. Smiley

# 1 973
А видна ли трябва да е или с питане да я издирвам?!  Нашият филал е на 1 година и просто ми е интересно дали има, не че ще я ползвам, като съм на 7мин.пешачката разстояние.

Morena, тоалетната във филиала в Княжево е в дъното на магазина. Ако се застане с гръб към касите е в дъното, в дясно.

# 1 974
  • Бургас
Благодаря на момичетата, които ми отговориха!

# 1 975
  • София
Вино тип Марсала има ли в Лидл, в обичайния асортимент?
Никога не е имало вино Марсала, то по обикновените магазини за алкохол не се намира, ти вЛидл го искаш, няма такъв разкош. Ползвам много често Марсала и само един единствен път съм го намирала, и то една единствена бутилка в магазина на Раковска и Хан Крум, това е магазин за цигари и алкохол, има хубави напитки, отбрани, но беше на цена 18 и нещо, но редовно го купувам от Метро, има го на количество и е 14 лева. Какво може да го замени......за мен с нищо, може би най-близо е Порто.

# 1 976
Вино тип Марсала има ли в Лидл, в обичайния асортимент?
Никога не е имало вино Марсала, то по обикновените магазини за алкохол не се намира, ти вЛидл го искаш, няма такъв разкош. Ползвам много често Марсала и само един единствен път съм го намирала, и то една единствена бутилка в магазина на Раковска и Хан Крум, това е магазин за цигари и алкохол, има хубави напитки, отбрани, но беше на цена 18 и нещо, но редовно го купувам от Метро, има го на количество и е 14 лева. Какво може да го замени......за мен с нищо, може би най-близо е Порто.
Има  и магазини онлайн. Не знам доколко там е добро. Но все пак не всеки е в София или пък има Метро там където живее .

Скрит текст:
https://www.klasiko.bg/bg/product/i10371/Ликьорно-вино-Марсала-Гран
https://vinaritrade.com/bg/product/i1854/%D0%9B%D0%B8%D0%BA%D1%8 … -0.75-%D0%BB.html
Нещо интересно за вино Марсала  https://decanter.bg/vino-marsala/
Пишете на Лидл може пък да го включат в асортимент  , нали има анкета някаква там

Последна редакция: нд, 21 мар 2021, 22:06 от Саня Богомилова 680181

# 1 977
  • София
Купих в петък кафе на зърна Лаваца - 34.99, поредното, което ще пробвам. Имаш работа и два вида Costa, но тук споделиха леко негативни коментари за него, затова не взех.

# 1 978
Аз орзото го готвя с пиле и гъби. Запържвам пилешко филе с печурки или манатарки. Овкусявам със сол и черен пипер и добавям към сварената паста. Даже тази вечер това вечеряхме 😂. Мм добавя соев сос и табаско.

# 1 979
Не съм ви чела отдавна и викам чакай да ви проверя😃и видях,че се коментира пасатора 3 в 1.Още един глас и от мен.Незаменим помощник ми е,както пасатора,така и чопъра,вече повече от 2 години го имам.Лук,моркови си дребня на ситно за заготовки за супи (тях пък ги слагам в торбичките с цип пак от Лидл и право във фризера),тиква,магданоз,ядки,бисквити. Няма грешка.
В събота бях на дребен и бърз пазар,нямаше нищо от това което си бях набелязала....Направо е отвратително пазаруването вече....А миналата седмица така ме бяха ядосали Кауфланд че им написах супер гневен мейл.То бива,бива,ама и за прах за пране да се редиш рано с бабите,ми се вижда прекалено....

Общи условия

Активация на акаунт