COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 391
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 10 410
По-сериозно е да се направят ваксинационни центрове както е в цивилизованите държави. Несериозно е да се раздават ваксини на джипитата и да се разчита те да свършат главната част от работата защото ясно се вижда, че с тези темпове няма и до есента да се ваксинира половината население.
Ето примерно как се прави:
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/chuzhdenci … v-syrbiia-6123248

# 10 411
Аз пък прочетох, че в Англия българите там, които се връщат от България, трябвало да си изкарат карантината в хотел и да платят на човек 2.000 евро. Ако излъжат във формуляра, ги очаква и до десет години затвор. А пък на германците, които отиват в Англия, им искат по 240,- евро на тест, като изискат по два теста на човек. Май само у нас идващите не усещат явно никакви ограничения и затова не им пука и оставят впечатлението, че е разграден двор.

ПП Поправям информацията. Постингът беше от българи и аз помислих, че се отнася за България. Те са идвали от друга страна, не от България. От България идващите не са в хотел по време на карантината.

А, да, и транзит не можело да се пътува през Англия, само за Ирландия правят изключние и то по причини, несвързани с туризъм. Няма ли в темата хора оттам да кажат конкретно верно ли е това онлайн или са някакви преувеличени приказки? Българи от Англия прибирали ли са се в България тази година?

Последна редакция: нд, 11 апр 2021, 18:33 от Анонимен

# 10 412
Аз пък прочетох, че в Англия българите там, които се връщат от България, трябвало да си изкарат карантината в хотел и да платят на човек 2.000 евро. Ако излъжат във формуляра, ги очаква и до десет години затвор. А пък на германците, които отиват в Англия, им искат по 240,- евро на тест, като изискат по два теста на човек. Май само у нас идващите не усещат явно никакви ограничения и затова не им пука и оставят впечатлението, че е разграден двор.

А, да, и транзит не можело да се пътува през Англия, само за Ирландия правят изключние и то по причини, несвързани с туризъм. Няма ли в темата хора оттам да кажат конкретно верно ли е това онлайн или са някакви преувеличени приказки? Българи от Англия прибирали ли са се в България тази година?
Ама подбирайте ги тези източници, които чувате.
Не е вярно това, което сте чули. Има карантина за страни в т.нар.червен списък, където България все още не е. И доколкото помня (не съм се интересувала, защото нямам път към тези страни) хотелът е вариант ако нямаш постоянен адрес на територията на Великобритания ( подчертавам, че не съм сигурна, но когато въведоха карантината в хотел го четох из медиите ).
Нито пък на германците им искат 240 евро за тест, ьа да влязат във Великобритания. Изискването е да се направят два теста след пристигането (ориентировъчно 200 паунда, в зависимост от лабораторията). На 2 и 8 ми ден. За влизащите от всички държави с изключение на тези от червения списък. Та, българите не сме нещо прецакани. Не повече от всички. Правилата важат, естествено, за всички, включително за англичаните.
И да, туризмът е забранен. Ако излизаш от Великобритания попълваш декларация за причината за пътуването, а на връщане попълваш отново декларация, като посочваш от коя държава идваш.

# 10 413
  • Там,където се събуждам щастлива.
Възможно е на нашите да не им идва музата за умни идеи. Тогава да почерпят от опита на други държави. Да, обаче, ние не обичаме някой от чужбина да ни дава опита си. Даже се сърдим, ако искат да ги направят. Затова и тези неразбории с ваксинациите, личните лекари, места за ваксиниране и прочие. Вчера даваха по телевизията как в един супермаркет в Америка ги ваксинират зад щанда с колбаси. Оградили, сложили столчета, масички и си чакат хората. Това представяте ли си да стане у нас? Ще бъде “аууу”. А хората си обясняват много ясно защо работи.

Беше преди месеци, когато казах, че не може да има (да се изисква) да има присъствено училище, докато масово родители не приемат, отричат, подиграват се (във Фейса, примерно) на всякакви мерки или опити за такива и с кеф ги потъпкват. Няма как да стане да ходиш на СПА с децата, а в понеделник да са на училище. Не, не го правят всички. Масово е, да.

За мен е притеснително друго, а именно, че хора отказват да бъдат приети в болница. Вчера почина брат на близък човек на майка ми, който е имал Ковид преди две седмици, отишъл да се тества втори път, припада пред лабораторията и отказва да го отведат с линейката (сърдечен пациент). Прибира се и в същия ден пада отново (инфаркт), чупи таз и втори инфаркт го довършва в Пирогов. Сега някои ще кажат “Ама, къде му е дъщерята?” На децата не бива да им се вменява вина за решенията на родители, които са с акъла си. По-продуктивното е да се повдигне въпроса и да се иска сметка защо хората са стигнали до положение да бягат от болницата, като от чума. И си подписват смъртната присъда, като моят баща, който с увереност си е сложил подписа през януари.

# 10 414
Нито пък на германците им искат 240 евро за тест, ьа да влязат във Великобритания. Изискването е да се направят два теста след пристигането (ориентировъчно 200 паунда, в зависимост от лабораторията).
Аз затова питам тук, де. Е, германците например не лъжат, освен това ги познавам, абсурд да създават грешна информация нарочно. На идване са направили по един тест и на осмия ден още един и е на място - всички платени. За Великден са били там, четири човека са платили по 240,- евро на тест на човек, като и за самолета след това са направили още четири теста. Четири човека са направили общо дванайсет теста плюс карантината за Германия в момента за дванайсетдневен престой в Англия.

За българите и на мен ми се видя брутално. Къде може да се види червения списък?

# 10 415
1 ваксина Астра Зенека между февруари и май по време на втората най-голяма вълна е много повече, отколкото 2 ваксини РНК, сложени през май, юни и т.н. когато дори се очаква да спадне (дай боже) вълната.

Чакането по време на голяма вълна е особено рисково, без значение кой какви сметки си прави. Огромна част от хората, които в момента се разболяват са успели да избегнат вируса в продължение повече от година преди това + успели са да избегнат и голямата есенна вълна и те са ежедневната статистика, напомняща за риска от това да не успееш да дочакаш. А ако човек все пак дочака "по-добрата" ваксина след няколко месеца, това не означава, че не е поел голям риск, който за хората в рисковите групи особено според мен не е оправдан.

С две думи рискът зависи от разпространението. Ако то е нула, тогава рискът е нула дори за всеки човек, който не е ваксиниран и не спазва абсолютно никакви мерки.

Последна редакция: нд, 11 апр 2021, 18:22 от LillyM

# 10 416
# 10 417
Няма европейска страна тук, идеално. Благодаря! Значи, англичани на Сейшелите, в Дубай или в Занзибар няма да има, като гледам. (малко хумор в темата не вреди)

# 10 418
  • София
Леля ми, чичо ми, братовчед ми и баба ми (тя живее при тях) са болни в много тежко с стояние. Чичо ми и братовчед ми са в болница, а братовчед ми непрекъснато на кислород. Леля и баба са у тях. Леля поддържа 39 до 40 С почти без да я сваля и днес мерила сатурацията с домашно апаратче - показала 60. Извикали бърза помощ. Лекарите дошли, прегледали я, дали й още някакви лекарства и й казали, че не могат да я закарат в болница, защото няма места. Били много любезни, лекарката казала, че е някакъв ад.
Толкова за това, че има места в болниците и че всичко върви към подобрение.

# 10 419
Мисля, че за хора, които са трудноподвижни по едно време имаше екипи, които ходеха на място за ваксина.

# 10 420
Леля ми, чичо ми, братовчед ми и баба ми (тя живее при тях) са болни в много тежко с стояние. Чичо ми и братовчед ми са в болница, а братовчед ми непрекъснато на кислород. Леля и баба са у тях. Леля поддържа 39 до 40 С почти без да я сваля и днес мерила сатурацията с домашно апаратче - показала 60. Извикали бърза помощ. Лекарите дошли, прегледали я, дали й още някакви лекарства и й казали, че не могат да я закарат в болница, защото няма места. Били много любезни, лекарката казала, че е някакъв ад.
Изключително ниска сатурация, търсете вариант да я настаните в болница. Кислород е нужен, не оставяйте така нещата. Звъните на 112, че има затруднено дишане и е зле. После ще ви изкарат вас виновни, че късно сте потърсили помощ

# 10 421
  • София
Аз всъщност влязох да споделя нещо.
Майка ми има съседка възрастна жена. Виждала съм я 2-3 пъти, не повече, добродушна жена, беше ми доста симпатична. Вчера е починала от ковид, но за мен ковид е оръжието, а ръката, която е дръпнала спусъка е внучката ѝ. Около 40-годишна особа, според която американците я пръскат с кемтрейлс, ковид не съществува и т.н. Та тя не позволила на баба си да се ваксинира, защото нали всичко е част от конспирацията, а когато баба ѝ се разболяла от ковид, тръгнала да я лекува с хомеопатия, естествено жената починала за няколко дни. Каква държава, какъв авторитет може да се противопостави на това? Няма такъв.
Много ми е криво, много.

# 10 422
  • София
Изключително ниска сатурация, търсете вариант да я настаните в болница. Кислород е нужен, не оставяйте така нещата. Звъните на 112, че има затруднено дишане и е зле. После ще ви изкарат вас виновни, че късно сте потърсили помощ

Братовчедка ми се опитва да намери къде да я приемат. Лошото е, че леля ми е от тези, които "не обичат" да пият лекарства.

# 10 423
Мисля, че за хора, които са трудноподвижни по едно време имаше екипи, които ходеха на място за ваксина.
След уговорка, личната лекарка на баба ми отишла у тях и я ваксинирала (кабинетът ѝ е близо, но не и за едва ходеща 92-годишна). Благодарна съм, че има такива медицински работници, които не се формализират много-много, а просто гледат работата да е свършена. Ваксината е АЗ, към онзи момент не е имало друга. Малко се притеснявахме за страничните реакции, но почти нямало, само лека умора.

# 10 424
Yellow_girl, просто й кажете, че не е моментът за капризи. Голям човек да разиграва близките си в тази ситуация, никак не го разбирам

Общи условия

Активация на акаунт