COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 330 397
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 1 140
Това къде се случва? като знам какъв панаир бяхме първия път, ако бяха тръгнали да ни разпитват и да ни обясняват подробно, сигурно щяхме да откараме до през нощта.
Провинцията.  Факт е, че нямаше желаещи. Бяхме 14 и 15 подред. След нас нямаше никой.  За по - късно, не знам.

# 1 141
Oбясниха, че геномното секвениране е скъпа процедура с ограничен капацитет затова било по-добре някоя друга друга държава с по-добро финансиране да помогне.

# 1 142
  • София
Кипър ще позволи на ваксинираните британци да почиват в страната без ограничения от 1 май

Кипър ще пусне британски туристи, които са имали и двете дози за ваксинация срещу COVID, без ограничения от 1 май.

Посетителите в Кипър ще трябва да получават ваксини, одобрени от Европейската агенция по лекарствата, а втората доза трябва да бъде приложена поне седем дни преди пътуването.

Властите все още имат право да извършват произволни тестове за чуждестранни пристигащи, каза министърът на туризма.

https://news.sky.com/story/cyprus-to-allow-vaccinated-britons-in … om-1-may-12236183

Е, това не е ли политика? Ами ако някой се е ваксинирал с китайска ваксина?

# 1 143
  • в страната на чудесата
Който се е ваксинирал с китайска ще ходи на море в Сърбия и Македония!
Simple Smile

# 1 144
Дали ще го пуснат в Китай без ПСР 😀

# 1 145
Направих си регистрация вчера. Дата, час, място. Код обаче не получих, нито на мейл нито с смс. И понеже няма код, не мога да вляза за проверка. Какво да правя?
Същата история и при мен от снощи 19,30.Сега какво?

# 1 146
За 24 часа са се регистрирали над 40 хиляди

София – 21 709; Пловдив – 4370; София-област – 3172; Варна – 2280; Бургас – 1616; Стара Загора – 1067; Русе – 701; Плевен – 560; Пазарджик – 526; Благоевград – 480; Хасково – 453; Шумен – 443, Кюстендил – 438; Велико Търново – 429; Перник – 407; Сливен – 351; Добрич – 334; Ловеч – 262; Ямбол – 234; Враца – 220; Габрово – 172; Кърджали – 144; Монтана – 143; Разград – 137; Силистра – 126; Смолян – 120; Търговище – 97; Видин – 76.
https://novini.bg/zdrave/bolesti/649706

# 1 147
Ексклузивно: според проучване ваксината на Астра Зенека е ефективна срещу бразилския вариант P.1. и няма да се налага модификация на ваксината. Подробности ще има по-нататък, когато излезне самото проучване.

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-brazil-var … exc-idUSKBN2AX1NS
Браво, много добра новина! Според мен тепърва ще започнат да излизат положителни новини за ваксините.

Колко е разпространен бразилският вариант на вируса в Европа и в частност България, има ли информация?

За Белгия

https://www.hln.be/dossier-coronavirus/live-volg-hier-de-perscon … egering~ae29b669/

11:01
През последните две седмици малко повече от половината от инфекциите са причинени от британския вариант. Това го прави доминиращ. Броят на инфекциите с южноафриканския и бразилския вариант (4,4 и 1,9 процента) остава ограничен."

# 1 148
  • София
Регистрираните в платформата и другите (вкл. аз), на които им предстои ваксина до два-три дни влизаме в щита ли Simple Smile
Важно е, защото?
Те май тези, които определиха, че имаме щит са смятали на принципа на rorik.
250+200 е 600. До дни милион.
Нема да се плашите. ЩитЪТ е готов 🤫

За протокола - тази нощ бях с бъбречна криза. В спешното на Света Анна и Пирогов ми казаха директно, че нямат никакво намерение да се занимават с моите драми. В Грийнберг ми удариха един коктейл мускулно и ме изпратиха на урина и след това при ЛЛ през деня.
Но пироговци се държаха брутално.
Не, че съм изненадана.
Та така. Пак всичко ни е ковид. Точно в Пирогов ми казаха, че си имам драма, на която няма да обърнат внимание в този тежък за тях момент. Действието се развива в 04.00 ч.
В коридора - 2-3 човека.
И аз с драма, различна от ковид...

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 22:20 от ninnann

# 1 149
Всъщност, смятат, че броят на реално изкаралите ковид е доста по-голям от броя на тези, които се водят официално.

# 1 150
С официални около 35 хиляди активни случая имаме над 5 хиляди хоспитализирани.
Което е около 15% от официалните случаи.
В същото време си спомням, че с лейдито като говорихме за хоспитализираните по времето на пика във Великобритания, в болница бяха под 2% от активните им случаи.
Тоест в България без ваксинираните трябва да умножаваме по 6-7 за да се доближим до реалната бройка.

# 1 151
270  хил са ваксинирани , официално 200 хил преболедували , имаме около 600  хил защитени вече официално.
До края на другата седмица  ще достигнем 1  млн защитени  по статистика  .

rorik, не лежи на тази кълка, третата вълна няма да ни се размине!

Чехия (население 10 млн.) - 1 299 002 доказани случаи, 771 223 ваксинации и вече 10-ти ден не падат под 15 000 нови случаи на ден. 8 200 хоспитализирани, 1735 в интензивното.
Чехия аз не мога да разбера там какво става, като че някой ги е проклел, все едно някаква магия има там. По всички параграфи Чехия отдавна трябваше да са приключили с епидемията като о-вено значим проблем, след всичко което преживяха, помощта от НАТО, недостига на апарати през есента, толкова много доказани случаи, вече не малко и ваксинирани, но айде да кажем че ако при нас при 2 000 000 ваксинирани ще има ефект върху разпространението там трябва поне 3 000 000, но да махнем ваксинираните, вероятно част от тях са и изкаралите вируса, но и без тях отдавна трябваше вируса там да не може да е толкова силен колкото е, след толкова много заразени официално, неофициално трябва да са поне 3 пъти по толкова, като сложиме и ваксинираните, и то излиза че поне половината от населението на Чехия вече не би трябвало да е податливо на вируса. Това ако не е здрав имунен вал, да спре вируса, не знам кое е. Ако ще и никакви мерки да не спазват чехите, пак вируса не трябва да е толкова успешен ако има имунен вал от половината население, а то общо взето би трябвало да е толкова.

# 1 152
Някой знае ли дали някъде в София ще се ваксинира свободно в зелени коридори тази събота и неделя? Grinning Или пък да знаете кога се очаква най-рано отново да отворят зелените коридори? Питам за познати, аз се ваксинирах преди седмица.

# 1 153
270  хил са ваксинирани , официално 200 хил преболедували , имаме около 600  хил защитени вече официално.
До края на другата седмица  ще достигнем 1  млн защитени  по статистика  .

rorik, не лежи на тази кълка, третата вълна няма да ни се размине!

Чехия (население 10 млн.) - 1 299 002 доказани случаи, 771 223 ваксинации и вече 10-ти ден не падат под 15 000 нови случаи на ден. 8 200 хоспитализирани, 1735 в интензивното.
Чехия аз не мога да разбера там какво става, като че някой ги е проклел, все едно някаква магия има там. По всички параграфи Чехия отдавна трябваше да са приключили с епидемията като о-вено значим проблем, след всичко което преживяха, помощта от НАТО, недостига на апарати през есента, толкова много доказани случаи, вече не малко и ваксинирани, но айде да кажем че ако при нас при 2 000 000 ваксинирани ще има ефект върху разпространението там трябва поне 3 000 000, но да махнем ваксинираните, вероятно част от тях са и изкаралите вируса, но и без тях отдавна трябваше вируса там да не може да е толкова силен колкото е, след толкова много заразени официално, неофициално трябва да са поне 3 пъти по толкова, като сложиме и ваксинираните, и то излиза че поне половината от населението на Чехия вече не би трябвало да е податливо на вируса. Това ако не е здрав имунен вал, да спре вируса, не знам кое е. Ако ще и никакви мерки да не спазват чехите, пак вируса не трябва да е толкова успешен ако има имунен вал от половината население, а то общо взето би трябвало да е толкова.
Оставете Чехия, вижте Израел. Над 50 % с по 2 ваксини, сигурно вече са на 80 % ваксинирани общо, 10 % минали през вируса, и си джасат по 3К нови всеки ден... Поне смъртността им е ниска.

# 1 154
От 5 дена Чехия е въвела забрана за гражданите да напускат районите в които пребивават освен в изключителни случаи. Премиерът Бабиш е заявил на специално заседание на правителството по повод драстичните мерки:
Ако не направим това, целият свят ще види второ Бергамо в Чехия
http://www.bta.bg/bg/c/OF/id/2369626

Като им гледам починалите на Чехия 20 000, между 3 и 4 000 000 трябва да са се запозналите с вируса лично, + като сложим и солидна бройка ваксинирани макар и за тях да не е ясно колко от тях се припокриват с лично запозналите се с вируса, доближават половината население. Но тук вероятно играе роля британският вариант на вируса, по заразен, съответно и имунният вал който е способен да окаже значим ефект върху разпространението се вдига.

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 23:09 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт