COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 317 115
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 1 215
  • София
Не искам да ви притеснявам (или успокоявам, зависи от гледната точка), но в тази държава никога няма да има локдаун. Особено пък след изборите, при които в парламента ще попаднат предимно скептици на тема пандемия и мерки.
И още нещо - избирателната активност в България традиционно е ниска и изборите се "ръководят" от твърдите партийни ядра + някой и друг излъгал се да скокне до урните. Тия конспирации как съвсем нарочно ни разболявали, че да не гласуваме, са много... странни, да речем. Който иска да гласува - ще се опакова и ще отиде да гласува. Или на който са му платили, нали...
А пък моя близка семейна приятелка е в болница. В началото на февруари ѝ предложиха да се ваксинира (преподавател е). Личният ѝ лекар я разубеди (!), защото щяло да ѝ се измени ДНК-то (?!). И сега...

# 1 216
Новозаразените медицински лица са над 50 днес. През ноември-декември бяха по 100 и нагоре дневно, та даже и 200 гонеха, но и 50 дневно да окапват е ужасно много. Ще ми е интересен анализ защо имаме още толкова много заразени медици. Неизкарали досега вируса и неваксинирани, повтарящи или какво?
Аз предполагам, че се заразяват основно тези, които не са се ваксинирали, те май хич не са малко. Сигурно има и единични случаи на повторно заразяване, Мутафчийски преди време каза, че имало няколко случая при тях.
А и за част от медицинските лица вирОс нЕма и самите те не се пазят.
Едит: щом лични лекари обясняват как ваксината ще промени ДНК-то ни, какво искаме?

# 1 217
От училището дойде това покачване предимно като гледам. На мои познати децата ги тестват веднага, но не всички са така. Едно познато момче при първи ден симптоми  веднага няколко теста и за грип, и за ковид, и за още нещо даже. Всичко отрицателно излезе, но след няколко дни пък в класа излезе, че има заразен ученик и айде всички на ДО. И момчето на моите познати за втори път родителите го тестват,  предполагам, че  честото тестване не е посилно за всеки родител.  Оня ден с една близка водихме спор. Не искаше да признае, че от училищата идва голяма част от проблема. Тя каза, че дъщеря и на 13 вече не издържала вкъщи, аз напълно я разбирам. Тя не е от децата, които ходят напред, назад, не излиза както хойкат други ученици на тази възраст.Тя даже е съгласна да тестват детето в училище и беше дала "да", когато се питаше.  Но тя не може да приеме, че голямата част от децата не са като дъщеря й. За съжаление масата я виждаме на какво мнение е.  Преди няколко дни в мола случайно забелязах група от 10-15 деца, които искаха да влязат в мола. Охраната им направи забележка, не искаше да ги пусне, спореха. Но децата нещо се опълчиха и успяха да влязат. Друго, което ми прави впечатление, че продължавам да виждам ученици без маски в градския трандпорт. Проблемът за мен основно идва от родителите и тяхното отношение към епидемията и мерките.

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 11:26 от daisy12

# 1 218
  • Немция
Оня ден с една близка водихме спор. Не искаше да признае, че от училищата идва голяма част от проблема.
Училищата са фактор също, но нали те са частично отворени?

Всичко е в кюпа. Мерките специално  в България са толкова ларж, че е трудно да се определи откъде иде заразата.

# 1 219
  • Бургас
В Бургас горим, но спряхме плановите операции и ни дават за пример. Сега ще увеличим и Ковид леглата и всичката ще ни е наред. Вчера имаше снимка в една от групите във Фейсбук на 4 екипа, докарали Ковид пациенти пред МБАЛ. Коментарът беше,, седим и чакаме,,.
Понеже се оплаках онзи ден, че групата на детето ми е под карантина. След разговор с РЗИ директорката го взе в друга група. Благодарна съм и много, за бързата реакция и за разбирането. Бяха 4 дечица, които не са контактни, намериха място за всички. Странно ми е само, че РЗИ щели да връчват предписанията за карантината на родителите чрез детската градина. Минаха вече 4 дни, а още не са ги връчили. Като сложим и почивните дни, ще ги връчват най-рано на 7 ден. Току виж и карантината минала докато ги получат. Не че съм особено изненадана, явно в РЗИ всичко е със забавяне.

# 1 220
Честито за детенце, би било много тъпо да не направят така.

Чехия е фабриката на Германия, ще си ги лекуват, ако искат да работят.

# 1 221
  • София
Към хотелите работеха. И беше навалица.
Да и курортите януари, спа, басейни, лифтове. Хич не са само учениците.
Да добавя- школи, спортове са отворени, разрешено е събиране до 15 човека и доста се възползват от това. На моя близка детето й отпразнува рождения си ден с 15 деца вкъщи, а на моя приятелка тийнейджърката е била онзи ден на купон със съученици с половината клас.
Така че далеч не са училищата , всичко е навързано във верига.

Скрит текст:
Тесла си представя един пълен локдаун за 3-4 седмици като задължителен. На мен ми се струва недостатъчен. Точно това се дискутираше в Германия, че покрай мутациите класическият локдаун не е достатъчен, нужни са по-сериозни мерки. Освен това много време минава, докато нивата на заразените стигнат някакви приемливи нива. Британската мутация е доста заразна и минава повече време, докато се прекъсне веригата на предаване на вируса.

Има ли живеещи в Израел?
Вчера говорих с една позната, която живее там, не ми е много близка, затова не знам колко е достоверна информацията, но сподели, че много деца са болни от ковид, ваксинираните имат щит, но те остават незащитени и това е резултатът.
Това не е изненадващо. Немският вирусолог Дростен описваше такава картинка за лятото , когато една част ще е ваксинирана и другата част, повечето  млади, ще продължат да си предават ковид и да боледуват. Затова и мерки ще са нужни още много време, за да се стопира такова развитие.
Да, декември имаше много събирания в дом. обстановка.

П.П. Пиша за декември, защото свидетел за тогава.

# 1 222
Александра, не мисля, че съм се минАла с ваксината, както пишеш и побутвам и другите да се минат.
Щом аз дето не мога да търпя игли и психически откачам бях твърдо за ваксина, значи съм убедена в ползата и.
Но с това щъкане сега Занзибар и не знам къде си...то не покрива всички щамове тази. За АЗ писаха, че действа успешно на британския щам, ама то не е само той. Пък и трябва време да ти се изгради защита, а и не всички май успяват да я създадат.
Ти какво предлагаш, все с мерки, маски, оглеждане , болници и смърт.
Гледах не помня по коя програма сутринта за наша гражданка живееща в Израел. Ваксинирала се е една от първите. Носели гривни, разбира абсурда, но разбира и нуждата от защита. В Израел само с 2 ваксини можеш да влезеш на фитнес, ресторантите сега чак отваряли и се връщат към нормалния живот, но...само ваксинираните. Другите не са допускани до такива места, ако нямат ваксина не знам, не разбрах дали могат да работят и какво става, изпуснала съм го. Ваксинирани са само с Пфайзер и много малко Модерна в Израел.
Друг наш гражданин май лекар от Русия го включиха и разказваше как е там. Показа и паспорт за имунизация и някакъв лист , който ще му служи за ходене някъде в Русия, за чужбина не разбрах важи ли. Говори много неща, но и него не го хванах от началото. Та...това дето си мислят някои , че ще ги оставят да ходят къде ли не и ще си разнасят заразата, няма такива правителства , които да го допуснат мисля. И то не е , за да ви чипират, а за да се предпазят хората.
Но ваксините всички не винаги дейтват срещу новите щамове и с голяма защита. Просто има още какво да се прави, подобрява и ...
Против изборите съм аз точно сега и в този момент на пандемия. Какво става със следващото , не че съм доволна от сегашното де правителство. Докато се намести, влезе в нещата..вирусът няма да ходи на почивка в другите държави и да ни остави. Не е сега момента и всичко трябва да е сега за ограничаването, става страшно и децата също са потърпевши , дори Кунчев го призна и все повече се вижда и доказва.
За локдаун съм и пълно следене, но не само заведенията, съгласна съм с това. Всичко да се затвори за 3 седмици, само аптеки и хранителни магазини да работят и както е в Гърция дори и градския транспорт е спрял. Само на 2 км можеш да се отдалечаваш от дома си. Това , може би ще прекъсне разпространението, защото вече доста катерим и няма какво да се успокояваме колко сме добре със болничната помощ, с места, специалисти и т.н. Ми то лекарите не са богове, лошото обаче , че си отиват хора пазили се по закона на Мърфи, а безсмъртните не могат да мирясат и разберат, че се превръщат ...ами за мен те са виновни за смъртта на хора-волно или неволно, това става.

# 1 223
  • Бургас
Кунчев не го харесвам от време оно. Ама никак. Още когато имаше бум на морбили беше просто лаладжия. Тогава в темата споделях, че РЗИтата ни нищо не правят и при една епидемия ще ядем дървото. Е, за втори път ще хапваме дървената салата!
Не ми се иска да умират още хора заради политика и хора, считащи себе си за безсмъртни.

За ваксините просто няма да коментирам. Човек ваксинирал детето си, да ми реве, че била опасна ваксината. Само докато го чуя и се отказвам. Сигурно всичките са чели колко точно време и как са проучвали детските ваксини за дългосрочни ефекти. Или нас като са ни ваксинирали като бебета са проучвали тогавашните ваксини 10 години с техника последен писък на модата. От тези разговори просто няма нужда.
В семейството ми имаме вече 5 ваксинирани, аз ще съм номер 6. И до децата ми ще припарят само ваксинирани хора. Извинявам се, но така ще е!

# 1 224
Оня ден с една близка водихме спор. Не искаше да признае, че от училищата идва голяма част от проблема.
Училищата са фактор също, но нали те са частично отворени?

Всичко е в кюпа. Мерките специално  в България са толкова ларж, че е трудно да се определи откъде иде заразата.
И това е така. С тези мерки не се знае кое от къде идва. Но по това, което виждам е, че месец след отворените училищата, започна този растеж. Не е от молове или заведения. Иначе и трудовите колективи и фирми са доста рискови, където хората не работят хоум офис.

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 11:24 от daisy12

# 1 225
Аз да си призная в началото харесвах Кунчев, вярвах му. Но от половин година някъде издиша отвсякъде. Някой тук го нарече "любезният лос", много му отива. Сладки приказки за успиване и тук таме премерено порицание. Обаче съм от хората, които продължават да харесват Мутафчийски, въпреки няколкото му изцепки с резултат паникьосване по медиите, които всъщност се оказаха верни де.....

# 1 226
Според министъра няма да бъде логично поредно "затваряне" на цялата страна, защото то няма да бъде справедливо за всички населени места и хора
 Копирано от standartnews.com
Този филм с локалните локдауни не само сме го гледали, но и сме го играли още през август миналата година и да ви кажа, не работи. В няколко каунтита, едно от които и нашето бяха пламнали няколко фабрики за замразени храни и месо и ни бяха наложили мерки локално. След два месеца в цялата държава беше наложен пълен локдаун. Иначе до миналото лято аз също вярвах в локалните мерки и бях убедена, че ще проработят.

# 1 227
  • София
Училищата са отворени от 04 януари (да се включа и аз в каканиженето на едно и също).

# 1 228
  • Бургас
Единствената мярка, която ще ни спаси една идея по - бързо е да хлопнат училищата. Нищо друго. Може да не се харесва, но е факт. Друго няма да помогне.
Училищата са отворени от 04 януари (да се включа и аз в каканиженето на едно и също).
Големите от началото на Февруари. Малките задвижиха процеса, големите го ускориха.

# 1 229
А пък моя близка семейна приятелка е в болница. В началото на февруари ѝ предложиха да се ваксинира (преподавател е). Личният ѝ лекар я разубеди (!), защото щяло да ѝ се измени ДНК-то (?!). И сега...

Този е абсурд да е с редовна диплома по медицина. Такива трябва да се сигнализират и да им отнемат правото да практикуват поради невежество.

Общи условия

Активация на акаунт