COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 332 559
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 12 195
Дъщеря ми се ваксинира вече
Само синът не е ваксиниран, защото е малък

# 12 196
  • в страната на чудесата
След няколко години всички ваксини ще са рнк Simple Smile

# 12 197
Благодаря ти за обяснението, много си мил. Но вметката ми беше за клетъчния имунитет и великата мантра, че е наличен непременно и при липса на антитела. Достъпните методи, с които се изследва показват, че това не е така.
Предполагам, че скоро ще има и повече публикувани данни.
Редактирам се, да не звучи крайно - не винаги е така. Някои студии показват реактивни паметови клетки едва у половината пациенти с липса на хуморален отговор след болест или ваксина.
По простичко казано, ако антителата, получени след боледуване или ваксина, изчезнат, то при нова среща с вируса, организма няма да произведе нови, които да се преборят с него/вируса/, защото не е запомнено /там където трябва/, как трябва да реагира имунната система при наличие на този вирус в организма. След всичко това следва ново боледуване, като за първи път.

# 12 198
Не, това не може да се твърди, проучването, което Оксфoрд правиха в Южна Африка беше с малко и предимно по-млади хора и никой в него включително и в плацебо групата не се е разболял тежко.
Което означава, че нямаме достъчно представително клинично проучване за тест на AZ в ЮАР. Там доколкото си спомням още не бяха наясно с дозировките и времето ... така, че много пушилка за нищо.

# 12 199
Което означава, че нямаме достъчно представително клинично проучване за тест на AZ в ЮАР. Там доколкото си спомням още не бяха наясно с дозировките и времето ... така, че много пушилка за нищо.

Според това проучване конкретно, което пак повтарям си е на Оксфорд, ваксината не пази от симптомно (леко и средно) протичане, за каквото бяха и всички клинични изпитвания за ваксини по принцип и за никоя няма достатъчно данни доколко пазят от тежко протичане/хоспитализация/смърт срещу който и да е вариант включително и оригиналния.  

Целта на клиничните изпитвания беше да установят ефикасността срещу леко и средно протичане и до там.

И тава са неща, които  сме коментирали преди месеци... и то по не знам колко пъти.

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 19:28 от Adventurer

# 12 200
Някой, който има наблюдения от случващото се във Великобритания, ако може да сподели дали е така. Дочух от жена живееща във Великобритания, че хората от първа линия и тези над 70 години вече са ваксинирани със втора доза. Имало обаче една особеност, при тях нямало особен "напън", а действал страхът на хората, създаден от медиите, пред това да мислят и да се информират и от други източници( не само от BBC). Не стоял така стои обаче въпроса с втората група, която тепърва е включена във списъка за ваксинация. А, именно хората от 40 години до 70 годишни. Още от сега  се съобщавло за масов отказ от ваксинация.

Не съм чула да се страхуват хората около мен, но моя кръг не е широк.

В UK на всички над 50г., всички с тежки придружаващи заболявания 16+годишни, медицински и социални работници e предложена ваксина.
Преди седмица отвориха портала за 45+ годишните и портала се срина от наплива на желаещи.

Общо дози ваксина са сложени - 42 780 069.
Хора с две дози - 9 930 846
Хора с една доза - 32 849 223

Населението на UK е 67млн.

Данните за днес:
новозаразени - 1 882
починали - 10

# 12 201
AZ разработват подобрена ваксина срещу южноафриканския вариант, която ще е готова до края на годината.
https://www.channelnewsasia.com/news/world/astrazeneca-covid-19- … end-2021-14646910

# 12 202
Има ли някъде информация от тези 10 милиона втори дози колко са АЗ? Мисля, че утре трябва да излезне седмичния доклад тук но все пак.

# 12 203
Има ли някъде информация от тези 10 милиона втори дози колко са АЗ? Мисля, че утре трябва да излезне седмичния докладтук но все пак.
Със сигурност са много малка част, защото близо 2м. ваксинираха само с Пфайзер преди да започнат и с АЗ, а и на двете ваксини вторите дози ги поставят 10-12 седмица след първата.

На майка ми първата доза Пфайзер беше на 31.01, а втората вчера.

# 12 204
Някой, който има наблюдения от случващото се във Великобритания, ако може да сподели дали е така. Дочух от жена живееща във Великобритания, че хората от първа линия и тези над 70 години вече са ваксинирани със втора доза. Имало обаче една особеност, при тях нямало особен "напън", а действал страхът на хората, създаден от медиите, пред това да мислят и да се информират и от други източници( не само от BBC). Не стоял така стои обаче въпроса с втората група, която тепърва е включена във списъка за ваксинация. А, именно хората от 40 години до 70 годишни. Още от сега  се съобщавло за масов отказ от ваксинация.

В UK на всички над 50г., всички с тежки придружаващи заболявания 16+годишни, медицински и социални работници e предложена ваксина.
Преди седмица отвориха портала за 45+ годишните и портала се срина от наплива на желаещи.

Данните за днес:
новозаразени - 1 882
починали - 10
Благодаря за полезната информация. Странна е тази разнопосочност в мненията на хора живеещи в една и съща държава. Може би въпросната дама, с която говорих е сложила елемент на собствена нейна интерпретация на нещата, без конкретни факти за твърденията си.

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 20:16 от daisy12

# 12 205
Има ли някъде информация от тези 10 милиона втори дози колко са АЗ? Мисля, че утре трябва да излезне седмичния докладтук но все пак.
Със сигурност са много малка част, защото близо 2м. ваксинираха само с Пфайзер преди да започнат и с АЗ, а и на двете ваксини вторите дози ги поставят 10-12 седмица след първата.

На майка ми първата доза Пфайзер беше на 31.01, а втората вчера.

Не би трябвало да са чак толкова малка част, защото към 5-ти април са били вече 1 милион, тогава Фазер са били 4.4 милиона. Сега би трябвало да са повече, вероятно около 2 милиона вече, а може и повече.  

Скрит текст:

Иначе данните са ви много добри, дай боже така да продължавате.

# 12 206
Скрит текст:

Данните за днес:
новозаразени - 1 882
починали - 10
Благодаря за полезната информация. Страна е тази разнопособност в мненията на хора живеещи в една и съща държава. Може би въпросната дама, с която говорих е сложила елемент на собствена нейна интерпретация на нещата, без конкретни факти за твърденията си.

Аз живея на село, с преобладаващо възрастно население и почти никакви хора, чийто майчин език е различен от английски.

Има проблем с ваксинирането на хората с различен етнос.

Зависи сред какви хора живее жената и сигурно казва изтината.

# 12 207
Когато се сравняват рискове от ваксината от порядъка на няколко на милион с рискове от ковид от порядъка на няколко на сто за трайни увреждания или смърт, често се изказва аргументът, че Ковид-19 можеш да избегнеш, но не и ваксината. Вероятността да избегнете през живота си Ковид-19 без ваксина, ако вирусът не изчезне, можете да приемете за пренебрежимо малка. И със сигурност през следващата година е по-малка от единица, а дори 1% вероятност да има да се заразите, Един процент от десет процента риск ви дава 0.1% риск, което пак е няколкостотин до хиляда пъти по-голям риск, отколкото от самата ваксина.

https://www.facebook.com/ltomov/posts/10159097555184204

# 12 208
Около 4000 футболни фенове се отправят към Уембли днес за полуфинала за Купата на Англия между Лестър Сити и Саутхемптън.

Израелците от днес могат да се разхождат навън, без да носят маски за първи път от една година.
https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-56791144

# 12 209
  • При семейството си
Цитат
За миналата година са 5-6 седмици с такава смъртност:
https://www.nsi.bg/sites/default/files/files/pages/covid/Deaths_ … 016-2021_W13.xlsx
Свръхсмъртността за цялата минала година спрямо 2019 е 16 652.

Като това всъщност е още по-неприятно.
Само за 5-6 седмици с подобни данни за миналата година сме постигнали 16652 надсмъртност.
Значи, ако много повече от 5-6 седмици имаме подобно развитие за тази година, а ние вече започнахме да имаме, ше надхвърлим с много.

Ти твърдиш и всяваш паника, че смъртността от Ковид е два пъти повече от обичайната. Аз ти давам статистика...от НСИ. Другото са твои интерпретации

Общи условия

Активация на акаунт