COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 357
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 12 495
.

Ако теста е 24 часа, няма нужда от бърз. Ако е повече от 24 часа, трябва бърз направен 4 часа преди полета. И ако полета е в 7 сутринта, трябва да си в 3 на летището. Затова и сега всички се чудят как да изкарват 24-часови.

[/quote]
Не съм запозната по летищата как е. Коригирам се, че тестът важи 48 часа, не 72. Конкретно за Италия говоря и пътуване с кола.

# 12 496
📌 Надвишената свръхсмъртност (анализ на данните от НСИ), 20.04

❗Само за последните (6 седмици) са починали близо 8000 души повече, отколкото средно през 2020 година за същия период. Почти 7500 повече хора са загубили живота си спрямо средното за последните 5 години. И това при намалено население и по-малко "съчки". (по различни данни с над 200 хиляди е намаляло населението през последните години).

❗80,4% е надвишената смъртност за последната седмица с данни – 1641 души повече са починали през първата седмица на април 2021 сравнено с миналата година. Това е първа седмица за последни 8, при която имаме спад (9%) спрямо предходната. През миналата надвишението беше 89,5% или 220 души повече. Средно спрямо последните 5 години картината е почти същата – 76,4% повече починали.

❗1,8 пъти повече хора умират в момента отколкото за последните средно 5 години. Най-просто да обясня и обобщя - хората продължават да си умират от всякакви заболявания – инфаркти, инсулти, катастрофи и тн. Тях НСИ си ги отчитат, показателят обхваща цялата обща смъртност, те са си в тези обичайно около 2100 случая средно последни години, а към тях сега се добавят още около 1600 души (3682 общо починали тази седмица), които са починали заради пандемията (като официално една сериозна бройка дори не са отчетени като починали от Covid-19).

❗Надвишената смъртността спрямо официалния брой починали от Ковид-19 (PCR доказана) през седмицата на отчитане обача нараства и достига много високо стойност -  2,40 пъти по-висока (предната беше 2,20). Около 60% от надвишената смъртност (или близо 1000 души) няма своето логично официално обяснение все още. Със сигурност един сериозен % от нея е нерегистрирана смъртност от Covid-19.

❗Както видяхме при предната вълна, а и във всички държави, в които това се изследва, надвишена смъртност е в резултат на над 90% на Ковид – в огромен процент директно нерегистрирани ковид случаи, починали с недоказан ПСР тест, и вторични такива, които заради неовладяна пандемия и претоварена здравна система не са имали навременен достъп до медицинска помощ. Един немалък %, за разлика от преди, вече е необходимо да обръщаме внимание, че се дължи и на починали хора месеци след срещата с Ковид-19, заради огромните поражения, които са претърпели от вируса (примери можем да дадем вече и на известни личности такива). Те никога няма да влязат в официалната статистика на починали от Ковид-19. Имаме и немалък процент, страдащи в момента с т.нар. Long Covid, които са застрашени също от летален изход в близко бъдеще.

❗Трябва да припомня, че данните на НСИ изостават с около две седмици (10 дни). Това са данните за 14-та седмица, а в момента сме 16-та седмица. При предният анализ ви предупредих, че спадът в официалната ковид регистрирана смъртност е прекалено голям (23%) и нелогичен и да очакваме разминаване при данните от НСИ. Хубаво е, че все пак имаме спад и при нея, но той е само 9%, затова и разликата между регистрирана и нерегистрираната скача и достига толкова високи стойности.

❗Според конспираторите смъртността през 2021 г. трябваше да е по-ниска, защото вече ги няма "сухите съчки" от една страна, от друга страна “много милиони“ българи са преболедували накрак. Всъщност са около 2 млн. по почти всички оценки към днешна дата, а някои вече ги и "повтаря".

❗За съжаление, за хората, които следят научно пандемията, няма изненади и очаквано смъртността и по данните на НСИ е изключително висока вече 7-ма поредна седмица и сме се устремили в нов рекорд да сме първи в света по надвишена смъртност и през тази година. Докато миналата успяхме само за 2-3 месеца да го постигнем, тази се опитваме още от началото на годината да поемем по пътя на постигането му.

https://www.facebook.com/1288605388/posts/10218406835984075/

Хубаво е, че има спад. Дано се задържи така, въпреки че смятам (аз лично!) че ще има отново скок много скоро. Вероятно началото до средата на май. Лично мнение.

# 12 497
Извинявам се, ако сте коментирали по-назад - сега чух от Чорбанов по тв, че вече се правят изследвания за Т-клетъчен имунитет в НЦЗПБ и в “Иван Рилски”.

# 12 498
Извинявам се, ако сте коментирали по-назад - сега чух от Чорбанов по тв, че вече се правят изследвания за Т-клетъчен имунитет в НЦЗПБ и в “Иван Рилски”.
Цената кой знае каква ли ще е. А той кога е бил по телевизията Чорбанов, кой канал?

# 12 499
Тази вечер по "неговата" /партийната  7/8 Sunglasses  Радвам се, че вече е възстановен и на линия г-н Чорбанов
Каза, че който не имал реакция след първата доза от Астрата, спокойно може да си сложи втората, не препоръчва смесване на ваксини.

# 12 500
Някой знае ли в света колко хора изобщо са получили втора доза АЗ?

Аз лично се опитвам да намеря някакви данни, но нищо. В Германия и Швеция над 2млн с първа АЗ ще получат втора РНК. В ЮК с АЗ все още няма ваксинирани под 50, освен първа линия, там почнаха първо с 90,80,70г...

# 12 501
Температурата след първа астра брои ли се за реакция?

# 12 502
Цената кой знае каква ли ще е. А той кога е бил по телевизията Чорбанов, кой канал?

Към 200 лв е един тест за клетъчен имунитет. Има и в Рамус - SARS COV 2 QF Test. Ако не бъркам, и в Пирогов май вече правят.

# 12 503
Някой знае ли в света колко хора изобщо са получили втора доза АЗ?

Аз лично се опитвам да намеря някакви данни, но нищо. В Германия и Швеция над 2млн с първа АЗ ще получат втора РНК. В ЮК с АЗ все още няма ваксинирани под 50, освен първа линия, там почнаха първо с 90,80,70г...

От ЕМА ми се стори, че казаха, че най-много млади има ваксинирани в UK, иначе втори дози АЗ има поне 1 милион в  UK до 5-ти април, което означава, че сега вероятно са повече. Чакаме да излезне ъпдейт на доклада от там.

# 12 504
Да, той каза, че има вече на доста места, но тези двете спомена.
За тежка реакция се брои всичко, което не преминава в рамките на ден-два - това според лекарката, която ме ваксинира.

# 12 505

Към 200 лв е един тест за клетъчен имунитет. Има и в Рамус - SARS COV 2 QF Test. Ако не бъркам, и в Пирогов май вече правят.
Бях видяла някъде и под 200, но не помня къде. Дали изобщо си струва човек да дава тези пари. Според мен и не много хора биха могли да си  го позволят. Ще получи човек информация полезна, но дотам.

# 12 506
  • Там,където се събуждам щастлива.
Тук има статистиката за ваксините в Ниделандия:

https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/cijfers-vac … sp;    

# 12 507
Температурата след първа астра брои ли се за реакция?

Тя е описана в листовката.
Счита се за нормална.

Лейка беше писала за тестове за клетъчен имунитет. Не бяха по джоба на всеки.

# 12 508
Аз пуснах ПСР към 10 сутринта, в 14 беше излязъл резултата. Тези Рамус за5о изобщо ги ползвате?

До тяхна лаборатория мога да отида по пантофи. Не ми пука особено за пътуване дали ще стане днес или утре. Нали важи 48-72ч.

# 12 509
Аз пуснах ПСР към 10 сутринта, в 14 беше излязъл резултата. Тези Рамус за5о изобщо ги ползвате?

До тяхна лаборатория мога да отида по пантофи. Не ми пука особено за пътуване дали ще стане днес или утре. Нали важи 48-72ч.
Ами не е точно така. Представи си, че имаш полет утре в 18 и решаваш да пуснеш бърз антигенен, който е готов за 15 минути. Отиваш и те сюрпризират, че ще е готов на следващия ден. Или плащаш като поп за експресна поръчка, или си изтърваш полета и ти гори билета. И с кола да си, пак не е приятно, защото има хора, които отиват по работа и гонят някакъв график, имат уговорени срещи и прочие. Никъде на сайтовете им не пише, че когато антигенният тест е за пътуване навън, ще го чакаш 24 часа като ПСР-а.

Общи условия

Активация на акаунт