COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 314 007
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 13 965
# 13 966
Ако някой се интересува. В Света Ана (окръжна болница) имат всички ваксини, няма опашка и дават сертификат след втора ваксина веднага.

# 13 967
# 13 968
  • Bristol
Не само, че хората имат хубав повод да не мислят за ваксини, ами и не са много смелчаците, които ще рискуват странични реакции по празници, когато и да ти стане нещо, ще се докопаш трудно до качествена медицинска помощ. Дори ветеринарят ме посъветва да отложа хапчето за обезпаразитяване на кучето с 2-3 дни. Какво остава за ваксина с изявени реакции.
Не са загуени като мен, през почивен ден да се ваксинират, за да имат време да го отлежат и да са ок после за работа, хаха Simple Smile

# 13 969
Естествено, че ще пътуват хората, все пак сме свободна държава.
Бяха казали, че петък и събота камерите на изходите на София са засекли 497 хиляди напускащи автомобила.
Вече дори и с опашките не могат да се оправдават по коридорите, нито с избора на ваксина.
И опашки няма и ваксини има.
Единствения начин да се стимулира Бай Ганьо за ваксина е да му се дава почивен платен ден от работа, за да отиде да се боцне за 10 минути и после доволно да сподели, че е на далавера и с почивен ден Simple Smile

# 13 970
  • София
В нашата фирма шефът даде по един допълнителен ден отпуск за деня на ваксинация или след за служителите, които го направят.

# 13 971
Ако някой се интересува. В Света Ана (окръжна болница) имат всички ваксини, няма опашка и дават сертификат след втора ваксина веднага.
Имат ли от Jansen тя принципно е еднодозова и би трябвало да издадат сертификат веднага?

# 13 972
В нашата фирма шефът даде по един допълнителен ден отпуск за деня на ваксинация или след за служителите, които го направят.
Предполагам, че този допълнителен ден отпуск се е отразил на желаещите да се боцнат.
Някак си ще е трудно служителят Х да седи цял ден на работа, като знае, че колегата му е скатал Wink

# 13 973
В събота ще има ли зелени коридори някъде в София?

# 13 974
  • Торонто
Същото е при нас (Канада). На тези, които бяха вече ваксинирани, също им добавиха деня със задна дата.
А тук даже не е нужно специално агитиране, повечето хора (освен българите тук Grinning) искат да се ваксинират и опашките за рнк ваксини са огромни. Има Астра по аптеките, има и желаещи, но чак опашки за нея няма.

# 13 975
  • При семейството си
Какво означава Астра по аптеките, в аптеките я поставят или?

# 13 976
  • София
Влизам с едни питане.
При поставянето на първата ни доза АЗ лекарят каза, че втората не трябва да се бие преди да са изтекли 10 седмици. Хубаво, но в една група във фейса коментираха, че имало нови указания. Моля, който е в час с интервала между двете дози на АЗ, нека ме просветли. Даже ще се радвам, ако може по-рано от 10 седмици, тъй като ни предстои пътуване извън страната.

# 13 977
  • Торонто
Какво означава Астра по аптеките, в аптеките я поставят или?
Да, там я поставят.

# 13 978
Имат ли от Jansen тя принципно е еднодозова и би трябвало да издадат сертификат веднага?

Не чух за янсен. Споменаха другите три.

# 13 979
  • София
Никой нищо не казва за Janssen, което ме озадачава. Съжалявам, ако е коментирано назад в темата, но все пак ваксината е официално одобрена за употреба, няма възрастови ограничения (в България) и е еднодозова, а не виждам да я използват. Брифингът за употребата ѝ беше ехеее, преди седмица някъде, къде се мотаем?

Общи условия

Активация на акаунт