COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 313 099
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 180
А тепърва предстои да се развиват нещата. Плодовете на днешното голямо разпускане ще ги берем около и след средата на март.

# 181
Ужас. Дано в бройките да има и от почивните дни, и пак са много. И починалите също. И... Никаква поука не сме си взели от ноември Confused

# 182
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Записвам се в новата тема с положителната новина, че след повече от 2 месеца в кома в Пирогов, един млад мъж вече е в съзнание и се подобрява. Дано всичко оттук нататък с него е добре, огромни благодарности на всички медицински лица.

Това е прекрасна новина!
Пожелавам от сърце скоро кошмарът да остане зад гърба му!

Ние изпуснахме зелените коридори и аз водя едни тежки спорове с мъжа ми относно ваксинирането... и много ме е яд, защото всъщност се притеснявам повече за него, отколкото за себе си. В крайна сметка ще ида да се ваксинирам само аз ако не мога да го убедя, но ми е много тежко, защото от години нося товара да се притеснявам за хората, които обичам, и просто ми се иска глътка въздух. Той по принцип е човек, който чака ножа да опре до кокала, за да потърси медицинска помощ, освен това се страхува от игли Head Band, абе мъж ли е да го опишеш Stuck Out Tongue Closed Eyes Казва ми - то му се вижда края. Не, драги, вижда се светлината в края на тунела и не бива да се излагаме баш на края... Та такива ми ти работи.

# 183
+2588, 16179 теста
Положението никак не е розово.
Това са натрупани бройки от уикенда. Нека не бъдем черногледи

# 184
  • в страната на чудесата
+2588, 16179 теста
Колкото и да са натрупани, пак не са ок. Все повече случаи на получили ваксина и разболели се след няколко дни...реалните цифри са сериозни...

# 185
  • София
Как така получили ваксина и разболели се след дни? Това означава, че са били контактни ден преди ваксината или са се заразили след нея, защото не са се пазели? Правилно ли разбирам?

# 186
+2588, 16179 теста
Колкото и да са натрупани, пак не са ок. Все повече случаи на получили ваксина и разболели се след няколко дни...реалните цифри са сериозни...
Лейка, от къде е тази информация? Прилича ми на ЕЖК.

# 187
  • София
Е да де, и миналият вторник, когато чукнаха 1900 си писахме тук, че било увеличение от събота-неделя. До края на миналата седмица обаче бройките не паднаха много под 1900....все около тия цифри кръжаха.

Това, което пише лейка не е ЕЖК, а съвсем реално да се случи при поставяне на ваксина, когато епидемията е в разгара си. Няма се предвид, че ваксината заразява, а че например дори по опашките е възможно да има заразени хора, които да заразяват други, ако опашките се на закрито и се чака дълго.

# 188
Роналд, на мен ми е ясно, че ваксините не заразяват, ама така написано, нали се сещаш как звучи? Получили ваксина и разболели се след няколко дни... някъде се води статистика ли?

Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 07:24 от Сирос

# 189
В тия блъсканици нормално даде заразят
Някои обикалят няколко болници докато успеят да се ваксинират

# 190
  • При семейството си
Не са виновни ОПЛ. Някой проведе ли им разяснителна кампания за: протоколи за лечение, необходими изследвания, проследяване (и след прекарване на вируса), за ваксинацията, актуализира ли им информацията, облекчава ли ги във възможностите, които им дава за действие, облекчава ли ги чисто организационно?
Все за една година да я бяхме подготвили и  малко пригодили към пандемията тази Система. Само с носете маски и ДО не става.

# 191
При поставяне на втората ваксина на АЗ по-рано от 12 седмици след първата, защитата е едва до 55%. Това означава, че би трябвало да не си потенциален разпространител на болестта, но това е само на 55% вярно.

# 192
  • в страната на чудесата
Нямам идея къде ги четете тези неща, както и защо си го причинявате.
Случаите растат защото това е ходът на пандемията. Пропусна се прозореца за сигурно поставяне на ваксина. В момента всеки, получил ваксина е в риск да е без да знае контактен или да стане контактен в дните след поставянето. За науката е добре, скоро ще има данни за ролята в постекспозиционната превенция.

Най-добре е както отвориха кръчните да си мине тази вълна, да обявят годината за нулева (впрочем не са се сетили, но нормативни основания има) и да чакаме светлото бъдеще. Аааа да, децата веднага трябва да спрат да посещават градини и училища.

# 193
"Те са направили така, че моето поколение да няма нужда повече да се имунизира срещу най-смъртоносната инфекциозна болест в историята на човечеството. Сега са призовани да се борят отново. Аз им показвам благодарност, като ги имунизирам срещу най-смъртоносния вирус от десетилетия насам."
Това си мислех днес, докато поставях ваксини срещу САРС-2 на възрастните хора и виждах белезите от някогашните ваксини срещу вариола.
Днес с колегите ми имунизирахме повече от 90 човека за 6 часа. Можехме и още, но нямаше желаещи. Минаха всякакви - онкоболни, алергични, пиещи антикоагуланти, хипертоници. Болен ни е народът, за съжаление. Нямахме никакви усложнения. Най-възрастният беше достолепен господин на 90. Имаше правнучка. 🙂
Днес беше началото на личния ми реванш срещу коронавируса. Цяла година изпитвах вътрешно неудовлетворение, защото останах малко встрани от борбата. Докато колегите ми изнемогваха в отделенията, аз имунизирах и лекувах бебета и деца. Някой трябва да прави и това. Повтарях си го постоянно и въпреки това се чувствах почти виновен. Е, днес се включих в борбата по най-ефективния начин. Лечение нямаме, но първите резултати от имунизационните кампании са страхотни.
Всеки един от нас може да бъде елитен войник в тази борба. Просто трябва да си постави малка инжекция от 0.5 мл в рамото. Лесно е. Боц!
Ще отнеме време и нощта ще е дълга, но няма да има изгрев за коронавируса.

https://www.facebook.com/alexander.atanasov.7/posts/10221577841568381

# 194
  • София
Както прогнозирах в неделя, днес сме със 100+
След седмица ще сме 150+, а след 2 седмици - 200+

Общи условия

Активация на акаунт