COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 333 724
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 21 420
Така, ако ситуацията отново се сговни неимоверно, касиерката от Лидъл хем няма избор и ще ви обслужва, докато пазарувате тоалетна хартия в несвяст, хем няма да може да си прати детето на градина. Ами, не, не е честно.
Кацаров е едно дъми, което започва да прави все повече пакости, това е.

Така е. Да не забравяме и другото дъми Кунчев, което пък иска да накара неваксинирани да си плащат лечението. Нищо, че плащат и здравни осигуровки. 
Изобщо, отвсякъде валят брилянтни, хуманни и възвишени предложения за сегрегация и потъпкване на основни права на сънародници, с които живеем, работим, срещаме се всеки ден. Много напреднало и солидарно общество сме.

Цитат
Правото на образование не може да се счита за нарушено - осигуряват ти дистанционен вариант и готово.

Щеше да е вярно, ако образованието имаше за единствена цел да трупа знания. За жалост, то има и социална функция и обучението на децата е как да бъдат част от общество. В противен случа всички щяхме само да седим у нас и да черпим знания от Гугъл, където вече има всичко.

# 21 421
  • София
Просто поредният прът в колелото на ваксинацията, нищо повече...
И, нека да подчертаем, тази мярка ще влиза в сила уж при "червено" положение. Да не говорим, че в неделя има избори, след които все пак е възможно да има някакъв по-адекватен министерски съвет. Малко вероятно, но все пак.

# 21 422
В момента в Дания, доказано боледувалите имат същите права като ваксинираните. Корона- паспортът е валиден известно време след положителния тест( беше шест, после увеличиха мисля срока). Не е лошо като идея, да се приложи и в България, друг е въпросът колко хора са се тествали в лаборатория.

# 21 423
Няма да има по-адекватен, ако под по-адекватен разбирате такъв, който да не предвижда, или налага никакви мерки.

В това отношение който и да е, като поеме властта и отговорността,  "адекватността" му рязко спада.

# 21 424
А кой пречи на касиерката в Лидл да се ваксинира?
А какво я задължава да се ваксинира?

# 21 425
  • Mostly in my mind
Добре, че беше пандемията да разберем колко много професори и доктори си имаме. Simple Smile
В тази тема, колкото и полезни  и смислени постове да има, се дава и доста погрешна информация.

# 21 426
Що несериозно?
Четат и пишат сериозни хора, които имат капацитета да отсеят инфо за такива като мен.
Ок.
Децата на неваксинираните са под угрозата на дискриминация.
Децата на ваксинираните не са ли дискриминирани? Аз съм ваксинирана, детето също. Отива на училище и цъфва, щото Гошко му донесъл подарък.
Къде е правото на моето дете?

# 21 427
Хайде поредният гений, който не е чел конституцията или поне частта в нея за достъпа до образование, се изказа.

Ама не е лошо, като ще четем Конституцията, да я четем цялата.
Първо, никъде не е казано, че трябва да има обезателно присъствено обучение. Децата кажи речи цяла година учиха дистанционно, да не би да са им ограничили достъпа до образование?
И главно, едно елементарно въвеждане на извънредно положение (епидемия е достатъчно основание за това) според Конституцията дава право на държавата да ограничи всички права с изключение на 3-4 базови. Детските градини не влизат в това число.

# 21 428
Децата на ваксинираните не са ли дискриминирани? Аз съм ваксинирана, детето също. Отива на училище и цъфва, щото Гошко му донесъл подарък.
Е, нали ваксината го пази? Или не?

# 21 429
Скрит текст:

Има ли изследвания, които доказват, че тези преболедували са защитени срещу Делтата?

А има ли изследвания, които доказват, че ваксинираните са защитени срещу Делтата?
Има данни от UK, че са защитени от тежко прекарване и хоспитализация.
Нали точно това обсъждаме последните страници - защо ваксинирането е добре и за преболедували.
Дадох вече линкове. Smiley

# 21 430
Е, нали ваксината го пази? Или не?
Да, да не стигне до болница, не дай боже.
Сто про няма.
И що да го кара този Ковид?
Щото на Гошко родителите не искат ваксина. Ами аз не искам синът ми да боледува от Ковид. И кво прайм?

# 21 431
  • София
Хайде поредният гений, който не е чел конституцията или поне частта в нея за достъпа до образование, се изказа.

Ама не е лошо, като ще четем Конституцията, да я четем цялата.
Първо, никъде не е казано, че трябва да има обезателно присъствено обучение. Децата кажи речи цяла година учиха дистанционно, да не би да са им ограничили достъпа до образование?
И главно, едно елементарно въвеждане на извънредно положение (епидемия е достатъчно основание за това) според Конституцията дава право на държавата да ограничи всички права с изключение на 3-4 базови. Детските градини не влизат в това число.

Ама и темата не четем. Става въпрос за липса на дискриминация и привилегии при осигуряване на спазването на правото на образование.

# 21 432
  • София
Под "адекватен" аз разбирам да налага адекватни мерки. Да излезеш по телевизията два пъти дневно и да лаеш числа не е мярка, камо ли адекватна. Да затвориш строителните магазини, но да оставиш отворени малките лисичарници не е адекватна мярка. Да затвориш децата, но да отвориш кръчмите, не е адекватна мярка.
Да кажеш, че детските градини ще са само за децата на еди-кой си не е адекватно. В някои държави и в най-тежките дни детските градини бяха отворени за всеки, който е готов да си пусне детето там. Само тук с лека ръка си викаме - ама, какво, детето на леля Пена да си седи вкъщи и леля Пена, като е проста антиваксърка, да се оправя. Пак казвам, не всеки ляга и става с БГ Мама, доктор Фаучи, Кристиан Дростен, информационния портал, Уърлдометъра и прочее. И не е и длъжен. Има хора, които не са добре информирани, а фактът, че някой иска да не им пуска децата на детска градина при Х заболеваемост, не ги прави и грам по-информирани.

# 21 433
Ами аз не искам синът ми да боледува от Ковид. И кво прайм?
Обръщаш се към Дядо Господ с молба, защото гаранция за това никой и нищо не може да ти даде. За съжаление. Аз и грип не искам да карат децата ми, и нищо не искам да карат, ама...

# 21 434
ако някой не е успял да разбере, над 120 практикуващи учени от университети, които са в топ-ранга на академичните заведения и в Европа и в света, се опитват да кажат, че в една от най-ваксинираните държави в света, при сегашната и настъпваща вълна на пангара излизат малките деца, за които все още не е възможно ваксиниране и предпазване, с непредвидими бъдещи здравни последици за това поколение

Последна редакция: чт, 08 юли 2021, 16:14 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт