COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 333 680
  • 22 610
  •   2
Отговори
# 21 480
Май спорът тръгна от предложение на министъра, че при повишаване на стойностите на заболелите, до детски градини ще имат достъп присъствено само деца с ваксинирани родители.
Това си е чиста диктатура. На какво ли още ще се нагледаме?

# 21 481
  • Mostly in my mind
Като цяло е добре да има някакъв план. Но се чудя къде се пъне това правителство, като до есента може да е в историята.
За детските градини: по новините казаха ваксинирани и преболедували.

# 21 482
В крайна сметка дискусията тръгна от мое питане защо се предлагат повече права на ваксинираните при положение, че преболедувалите са поне толкова защитени.
Бях попитала преди месеци защо някои страни не признават тестовете за антитела и мисля от Исландия и Германия дойде отговорът. Проблемът бил в самите тестове, но не се задълбочих и не помня точно какъв. Може би Гугъл ще покаже нещо.

Иначе за децата аз го разбирам така: техните родители са защитени, а не децата били по-защитени. Тоест дори децата да си го предадат едно на друго, родителите им ще са бариерата.

В Австрия вътре в страната ваксинирани, хора с антитела и хора с негативен тест са равноправни. На работа от присъстващите в офиса само аз правя май ПСР (преболедувала без доза ваксина, тоест такова е изискването за неваксинирани). Нищо, поне ще знам, че, ако се тръшне някой, не е дошло от мен, а другите само могат да гадаят.

Последна редакция: чт, 08 юли 2021, 20:37 от Анонимен

# 21 483
Като цяло е добре да има някакъв план. Но се чудя къде се пъне това правителство, като до есента може да е в историята.

Не видях за преболедували.
Пише за персонала само, не за родителите.

https://nova.bg/news/view/2021/07/08/332866/%D0%BF%D1%80%D0%B8-% … 0%B5%D0%BB%D0%B8/

# 21 484
  • Mostly in my mind
Точно по нова новините. Съжалявам,че не снимах екрана за доказателство.
Не споря, казвам какво пишеше. Simple Smile

# 21 485
ЛиЛу, може ли линк на немски, в който пише, че в Австрия хора с антитела са равнопоставени на напълно ваксинирани и на хора с негативен тест. Не се заяждам, но не ми се търси сама, защото ми се струва, че има нещо объркано в твърдението ти. Губят ми се тези с положителен тест, т.е. доказано преболедували.

В Германия преболедували се сдобиват с ЕС сертификата не само след представяне на положителен тест, ами и след една доза ваксина. Даже имаше някаква грешка в софтуера, но е оправен и от утре по аптеките ще им издават код за сертификат.

https://www.tagesschau.de/inland/coronavirus-impfzertifikat-101.html

"За да получат кода, възстановените хора трябва да представят документ за самоличност със снимка в аптеката, както и положителния PCR тест и доказателство за ваксинация с за една доза."

Последна редакция: чт, 08 юли 2021, 20:47 от Анонимен

# 21 486
“ Предлагаме обекти със 100% ваксиниран персонал и осигурен вход само за имунизирани да не спират дейността си, дори ако са разположени в червена зона”, каза Кацаров.

Никъде не става въпрос за преболедували. Отворете си очите, отпушени си ушите, размърдайте си мозъците. Планът е всички да се ваксинират. Защо?

# 21 487
  • в страната на чудесата
Май спорът тръгна от предложение на министъра, че при повишаване на стойностите на заболелите, до детски градини ще имат достъп присъствено само деца с ваксинирани родители.
Свиквайте. По-зле ще е Simple Smile Wink

# 21 488
ЛиЛу, може ли линк на немски, в който пише, че в Австрия хора с антитела са равнопоставени на напълно ваксинирани и на хора с негативен тест. Не се заяждам, но не ми се търси сама, защото ми се струва, че има нещо объркано в твърдението ти. Губят ми се тези с положителен тест, т.е. доказано преболедували.
Разбира се, написала съм "вътре в страната". Значи в гастрономията, на представление, в театъра, на басейна, при козметика, при фризьора.. Не по-стар от три месеца тест за антитела, от министерството е информацията klick.

Für genesene Personen gilt weiterhin:

Diese sind nach Ablauf der Infektion für 180 Tage von der Testpflicht befreit. Als Nachweise gelten etwa ein Absonderungsbescheid oder eine ärztliche Bestätigung über eine molekularbiologisch bestätigte Infektion. Ein Nachweis über neutralisierende Antikörper zählt für 90 Tage ab dem Testzeitpunkt.

# 21 489
Да. И аз мисля, че сега загряват само. Задължително машинно гласуване. Преминаване към еврото без преход. Неваксинираните минават хора втора категория. Очаквам скоро и форумите да забранят.

# 21 490
. Отворете си очите, отпушени си ушите, размърдайте си мозъците. Планът е всички да се ваксинират. Защо?

Защото така трябва. Защото друг измислен начин за справяне с пандемията няма. Сега ли схванахте, че такъв е планът?

ЛиЛу, благодаря.

# 21 491
Спорът е защото се разбират нещата грешно.
Не е "На децата на неваксинирани е забранено." Всъщност е "Забранено е за всички, но ваксинираните не са риск, затова за тях е позволено."
Така че, всичките думички за дискриминация, конституцията и така нататък, не значат нищичко.
В конституцията са заложени не само права, а и задължения. Като първото ни задължение като граждани е да спазваме законите и наредбите.
Ако някой не иска да ги спазва, не разбирам за какво права плаче.

# 21 492
  • София
Точният текст:
Ниво 4
14-дневна заболяемост
≥ 500 на 100 000
Детските градини са затворени. Допуска се да работят при условие 100% от персонала да притежава сертификат за ваксинация или преболедуване и за деца, чийто семейства също притежават такива сертификати.

от ТУК
Сертификат за преболедували засега се получава само ако човекът е имал положителен PCR тест, въведен в информационната система, преди по-малко от 180 дни.
Доколкото разбрах, право на такъв сертификат на основание тест за антитела все още се обсъжда на ниво ЕС.
В линка има таблица с разписани подробни ограниченията за всяко ниво според плана на Кацаров.

# 21 493
  • в страната на чудесата
Ох, аз още не схващам Софти. За кой план говориш? Тука си решавам ад хок, какъв план.

# 21 494
Свиквайте. По-зле ще е Simple Smile Wink
За някои ще е по-зле. Но други се готвят да се къпят в разкош. Нали, Leika_moja? Wink

Общи условия

Активация на акаунт