COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 315 870
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 22 050
  • Немция
Кубайо, добре, да дам друг пример.
В Русия месеци наред живяха без мерки. От зимата насам.
Сега се вижда резултата. Горе-долу 6 месеца след последния им пик.

# 22 051
Днес като гласувах се изненадах, че членове на избирателната комисия в стаята, в която гласувах са без маски. Имаше плексигласов параван и явно на това разчитат, може и да са ваксинирани. Две жени без маски и двама с такива под носа. Иначе поне бързо и лесно се гласува, почти не съм чакала. Осигурени бяха ръкавици, имаше дезинфектанти.
Е, в нашата секция нямаше никакви прегради, не за гледах дали има отворени прозорци, но един ок комисията беше без маска, останалите с маски под носа. Един почти се беше опрял в мене да ме наставлява, въпреки че със сигурност съм много по-наясно от него за компютри и други подобни джаджи.
Е, с маска с висока степен на защита за няколко минути няма да се заразя.
Друго - никой не дезинфектираше машината. Поне няколкото гласуващи бяха с добре поставени маски.

# 22 052
Ако бяха изтърпели деветмесечен истински локдаун, друга песен щяха да пеят.
Вярно е, герои сте. Там при вас знаят как се промива мозък.

Защото се набляга на превенция, профилактика, а не на лечение.

По-важно е хората да не се разболяват, отколкото да се лекуват.
Така е. Затова пия витамин Д целогодишно.

От човек, който бърка костен и гръбначен мозък не мога да приемам здравни съвети. Всъщност, аз също приемам витамин Д в малки дози и си следя нивата, защото той е един от витамините, които могат да се предозират с много неприятни странични ефекти. Това не ми осигурява защита от ковид. Затова се ваксинирах.
Аз съветвам ли те? Не съм разбрала.
На мен пък високото ниво на витамин Д ми осигури леко боледуване и много висок имунен отговор. Затова не се ваксинирах.

# 22 053
Отишли младежите в лятна дискотека и се нагъчкали гъз до гъз 2000 човека.
В България правят същото вече няколко месеца. Резултатът е доста различен от този на Гърция.

Не е коректно да се сравняват резултати, когато критерият е различен. Критерият в случая е брой и честота на тестовете. Ако тук се тества така масово, както в Гърция, и резултатите ще са сходни, а може и да ги надминем.
За процент, вярвам, си чувала.

# 22 054
Цитат
Моля!!! Нас ни отвориха при над 2000 нови случая дневно и 15 процента положителни тестове. Не е имало заразени младежи??? Точно младежите се събираха дори по време на затварянията. Просто много от тях го изкараха (в повечето случаи безсимптомно) и затова бройките започнаха да падат въпреки пълните дискотеки.

И обяснението за невероятните ни световни успехи при справянето с пандемията е ...?
За да си знаят чужденците де са сгрешили, че не са карали по нашия опит. Вероятно ще се възползват.

Две години почти след началото на пандемията и още не може да се разбере, че в това е един от най-големите проблеми при ковид, заради който не спира разпространението му - бавно и скрито развитие, докато успее да се прехвърли и подпали голям брой хора, ако не беше така, ако симптомите се развиваха бързо, досега щеше да е изчезнал като Мерс и Сарс. Другите са - начини на предаване, голяма заразност, висока смъртност, обхващане на всички органи и системи, увреждания.

# 22 055
Кубайо, добре, да дам друг пример.
В Русия месеци наред живяха без мерки. От зимата насам.
Сега се вижда резултата. Горе-долу 6 месеца след последния им пик.
В Русия процентно преболедувалите са по-малко от при нас. Продължават да нямат мерки, но наистина имат повишение. Приравнено към България обаче имат по 100-120 новозаразени дневно. На фона на последната ни вълна когато стигнахме до над 4000 нови случая дневно не изглежда толкова много.

# 22 056
  • Пловдив
Отишли младежите в лятна дискотека и се нагъчкали гъз до гъз 2000 човека.
В България правят същото вече няколко месеца. Резултатът е доста различен от този на Гърция.

Не е коректно да се сравняват резултати, когато критерият е различен. Критерият в случая е брой и честота на тестовете. Ако тук се тества така масово, както в Гърция, и резултатите ще са сходни, а може и да ги надминем.
За процент, вярвам, си чувала.

Явно ти си чувала повече. Като заговори за процент - смяташ ли, че процентът преболедували плюс ваксинирани в България е по-голям от проента на преболедували плюс ваксинирани в Гърция?

# 22 057
Установена е заразена жена с 2 варианта едновременно - Алфа и Бета
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/tova-trevo … id-shtama-6128223

# 22 058
При делтата не е точно да се приравняват преболедували и ваксинирани. При вторите има доста пробиви. При делтата изглежда, че преболедуването дава по-добра защита.

# 22 059
Цитат
Нашите младежи когато ни отвориха напълно не летните, а направо препълниха затворените дискотеки.
Сред нашите младежи не е имало заразен и не е станало предаването. Ако е имало - и в открити, и в закрити щяхме да пламнем.
В това е и проблемът, който ни очаква - все повече заразени ще се връщат от почивки и в дискотеки, ресторанти, офиси ще препредават това удоволствие на останалите.
Не съм много съгласна. Миналата година пламнахме чак когато учениците почнаха училище. И то след като минаха близо 3 месеца. Така че споко.

# 22 060
При делтата не е точно да се приравняват преболедували и ваксинирани. При вторите има доста пробиви. При делтата изглежда, че преболедуването дава по-добра защита.
Най-многото пробиви са доказани при Бета, при Делта са малко..Неслучайно се посочва като най-опасния вариант..

Последна редакция: нд, 11 юли 2021, 21:01 от Tigar_123

# 22 061
Като заговори за процент - смяташ ли, че процентът преболедували плюс ваксинирани в България е по-голям от проента на преболедували плюс ваксинирани в Гърция?
Съдейки от тенденциите в двете страни, най-вероятно, да.

# 22 062
Разбира се, че в България НЕ е имало локдаун. Което обяснява някои разлики между заболеваемостта у нас в момента и тази в страните, където локдаунът беше най-тежък.
С изключение на март-май 2020. Не знам какво имахме тогава, но по-добре да не се повтаря.

# 22 063
  • София

Това, разбира се, е категорично измислена информация, да не кажем фалшива, измислена и лъжлива.

# 22 064
Линк към научно изследване.
В противен случай е призив към заразяване с опасен вирус, което май може и да попадне под ударите на закона.
Ако ти си преболедувал/а леко, някои мои познати вече ги няма. А други месеци влачат проблеми, без голям шанс да се възстановят напълно.

Общи условия

Активация на акаунт