COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 575
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 2 325
В
Скрит текст:
Германия нямаш право на избор, но желаещите за АЗ са малко.

Ето поставените по вид ваксини към днешна дата. С АЗ още няма никой с втора доза.

Tays, защо държиш да ти обяснявам? На мен бих си я сложила само защото изключително важно ми е да нямам ограничения при пътуване. Имигрант съм все пак. За майка ми не и толкова.
Въобще не държа. Аз нашите и с АЗ не мога да ги накарам да се ваксинират. Но те са ти Позволили да направиш стъпка. Майка ми  и баща ми не го разбират така.
Все от нещо ще мрат, ами.........

# 2 326
А, тя и моята така говори, но с брат ми имаме план, включващ манипулация.
Над 70 е, с обичайни болежки, но наскоро оперирана и още невъзстановена, непосредствено преди това и тежък ковид изкара.

# 2 327
Нямам намерение да споря, дори проучванията сме ги коментирали нееднократно в темата. Причината някои държави в ЕС в началото да не одобрят ваксината за 65+ беше точно липсата на достатъчно данни за тази възраст, защото в проучването на АЗ нямаше достатъчно хора от тази група, а не наличието на данни, че ваксината не е ефективна.  Сега когато вече има данни нормално държавите променят препоръките.

# 2 328
А, тя и моята така говори, но с брат ми имаме план, включващ манипулация.
Над 70 е, с обичайни болежки, но наскоро оперирана и още невъзстановена, непосредствено преди това и тежък ковид изкара.
Оф, ето за това става дума.
Ти откъде реши, че рнк е единственото спасение.
Не се заяждам, ама така го написа, като че ли ето го.
Аз нашите съм им казала, като не искат, ми няма да провеждам кампания.
Но с ъм сигурна, че няма как да въздействам.
Яд ме е, че хора със съхранен интелект, жизнени, сега се помайват.

# 2 329
Лили, някои сме планктон на хоум офис и по цял ден четем немска преса и слушаме радио. СТИКО си промени препоръката под изключително мощен политически натиск. Недоверието към АЗ обаче остана. Даже иронично подканиха Меркел да се ваксинира публично с АЗ, но тя каза, че още не й е дошъл редът.

Тайс, как откъде реших? За АЗ си казах съображенията, достатъчно информирана съм и що е mRNK ваксина, че да ме спира, а и новостите по принцип ги приветствам, не ме плашат.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 00:00 от Анонимен

# 2 330
Аз имам наоколо няколко 70 годишни - само един с Пф, всички останали с АЗ, - пушки са, тези с АЗ имаха далеч по-малко реакции от мен.

# 2 331
Заедно с Германия още един куп държави смениха препоръките. И причината е тази, която ти казах.

# 2 332
Звъннаха ми, да ми съобщят, че вместо на 11.03, ще ме имунизират на 12.03. След 14 ч. с Астра Зенека. Спях и докато реагирам, ми затвориха.
Кво стана, че местят хора, не знам. Това за Бургас, болница “Маджуров”.

# 2 333
В Англия също нямаш право на избор и никой не говори каква ваксина иска, важното е да се ваксинираш.

# 2 334
На никой насила няма да му бият ваксина, която не иска. Никъде по света в момента няма свободен избор на ваксина за редовия данъкоплатец - каквото има в пункта - това е.
Германците що не ни дариха или дадоха назаем като не я искат зенеката?

# 2 335
Въпрос към живеещите извън България. Любопитно ми е, само в България или и на други места към момента има право на избор с какво да се ваксинираш?

В Белгия нямаш право на избор на ваксина, каквато ти предложат. Това не е все пак бар.
Ако не искаш ваксина е ок. Ако си отложиш ваксината за по нататък във времето с надежда, че ще получиш друг вид ваксина, пак не става защото си вкаран в системета им да бъдеш ваксиниран с определен вид ваксина.
Това е засега положението.

В момента започна ваксинирането на първите 85+годишните, които си живеят самостоятелно по домовете. На 2 април започват рисковите групи. До 15 май 65+годишните трябва да са получили поне една доза.

# 2 336
Звъннаха ми, да ми съобщят, че вместо на 11.03, ще ме имунизират на 12.03. След 14 ч. с Астра Зенека. Спях и докато реагирам, ми затвориха.
Кво стана, че местят хора, не знам. Това за Бургас, болница “Маджуров”.
Станало-както обикновено тука са неуредици..А АЗ ли бяхте заявили?

# 2 337
Вероятно заради страничните реакции.
То си е като преболедуване от ковид. Няма научни данни да е по-висок леталитетът, но хората четат. И джипитата също
Май АЗ при първа доза дава сериозни странични реакции при по-млади хора. От близките ми ваксинирани с нея - двама на 68 г., жената с малки оплаквания. Двама на 78 - изобщо без.
За сметка на това при втора доза с РНК - висока температура и други проблеми. При първата - никакви нежелани реакции. Така че никой не знае как ще се чувства след някоя ваксина.

# 2 338
  • В заешката дупка
Аз поизоуснах малко темата, та не знам дали сте коментирали, че в Дания също са разработили ваксина и тия дни ще започват тестването ѝ.

Гугъл превод от исландските медии:

Цитат
Ваксината срещу Covid 19, която датчаните произвеждат, скоро ще бъде тествана върху хора.  Започнаха преговори с датското правителство за използването ѝ.  Производителят казва, че ваксината осигурява по-добра защита от съществуващите.
 Преди около година датският производител на ваксини Adaptvac започна работа по производството на ваксина срещу Covid деветнайсет.  Адам Сандер, доцент в Университета в Копенхаген и главен изпълнителен директор на Adaptvac, каза, че ако всичко върви по план, той може да започне да го тества върху хора след една година.

Вчера Сандер получи добрата новина, че ваксината скоро ще бъде тествана върху 42 холандски доброволци.  Сандер очаква ваксината да работи добре.  "Очакваме нашите ваксини да осигурят защита по-дълго от другите ваксини."

Фармацевтичният производител Bavarian Nordic, който има клон в Копенхаген, се е съгласил за пускането на пазара на ваксината.  „Може да не сме първи в партито, но това е вълнуващо и добро за Дания.  Това поставя страната на картата “, казва Пол Чаплин, главен изпълнителен директор на компанията.

Компанията води преговори с датското правителство, но и с правителствата на други страни.  Николай Брун, ръководител на отдела в Датската агенция по лекарствата, казва, че агенцията приема това с отворено съзнание.  „Намираме вълнуващи всички нови ваксини, които се разработват, и ги следим отблизо.  Веднага след като ни изпратят данни, ние ги оценяваме с цел да ги приемем. "

Адам Сандер се надява това да се сбъдне.  "Имаме голяма вяра, че тази ваксина е ефективна."

https://www.ruv.is/frett/2021/03/09/danskt-covid-boluefni-bratt-profad-a-folki

# 2 339
  • на пъпа на Златията
Аз пък ще ви изброя  моите човешки разбирания  защо клоня към АЗ.
1. Съм с много болежки и над 70. Изобщо  не  са регистрирани при ЛЛ.
2. Смятам че АЗ не е толкова агресивна . По леко се понася от  възрастните.
3. По добре е  транспортера да е на шимпанзе  отколкото  чошешки или изкуствен .
Ми шимпанзетата са по здрави от хората . Имунната им система е по калена . Кое оцелее.
4. Между  ваксинацията и реваксинацията има 3 месеца. Ако е вярно че имунитета стига до 9 месеца  и трите за реваксинацията  , изкарвам  1 година защита . Така ще се  ваксинирам за напред по едно и също време.

Общи условия

Активация на акаунт