COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 314 452
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 2 865
Доц. Кунчев ми хареса тази сутрин по БТВ. Най-сетне проумяха и си признаха, че с локдаун вируса не се бори. Самия той даде за пример поне 10 държави в които има пълен локдаун и които са с много повече болни от нас. Изводът му беше, че дори в държави в които всичко е затворене, вируса си върви по неговите си природни закони и от локдауни няма почти никакъв смисъл. Чак след една година го проумяха това, което много хора в темата отдавна говорят.

Може ли линк към изявата му?
Много се радвам, че публично е признал нещо отдавна очевидно. Все пак, макар и след доста време, професионализмът при него е надделял.
Абе не е баш така, ама не ми се почва пак тоя един и същи спор дъвкан вече колко ли пъти и по форуми и по медии, и по фейсбук. Ок, щом Кунчев е казал значи е вярно, при нас свиването на вируса съвпадна със затягането на мерките по чиста случайност, ми що ги затегнаха през Ноември, не виждаха ли че според природните закони вируса сам ще почне да се свива. Да не обяснявам защо Кунчев смята така че ще политизирам темата и ще почнат да ме трият.

# 2 866
Доц. Кунчев ми хареса тази сутрин по Нова. Най-сетне проумяха и си признаха, че с локдаун вируса не се бори. Самия той даде за пример поне 10 държави в които има пълен локдаун и които са с много повече болни от нас. Изводът му беше, че дори в държави в които всичко е затворено, вируса си върви по неговите си природни закони и от локдауни няма почти никакъв смисъл. Чак след една година го проумяха това, което много хора в темата отдавна говорят.

Пълен локдаун имаШЕ само в Китай миналата година.

Вируса се бори с превенция на разпространението, която неизвестно защо, дори в най-минимални опити, у нас се нарича локдаун. А позицията "Да, ние се омазахме, но има и по-омазали се от нас, затова ние сме си супер" е на ниво първокласници. Кунчев във въпросното предаване беше просто жалък в опитите си да се оневини и да оправдае прехвърлянето на отговорността на кой да е друг.

# 2 867
Доц. Кунчев ми хареса тази сутрин по БТВ. Най-сетне проумяха и си признаха, че с локдаун вируса не се бори. Самия той даде за пример поне 10 държави в които има пълен локдаун и които са с много повече болни от нас. Изводът му беше, че дори в държави в които всичко е затворене, вируса си върви по неговите си природни закони и от локдауни няма почти никакъв смисъл. Чак след една година го проумяха това, което много хора в темата отдавна говорят.
Много се радвам, че публично е признал нещо отдавна очевидно. Все пак, макар и след доста време, професионализмът при него е надделял.
В сайта на Нова го има, но не мога да дам сега линк че съм през телефона.
Виктор Николаев през цялото време го притискаше да каже, при колко бройки заразени на ден, НОЩ ще предложи да се затвори цялата държава. Доц. Кунчев накрая не издържа и му го каза това, за затворените други държави в които вируса си върви с пълна сила и това, че едва ли има нужда от ново затваряне, защото се вижда по примера на другите държави, че затварянето не играе почти никаква роля.

# 2 868
Аз също бях болна. За какво увиране става дума? За осъзнаването на простия факт, че всички сме смъртни и няма как да променим това? Голяма изненада.

Ние, че сме смъртни, това е факт, който е неоспорим. Смъртта е единственото сигурно нещо в този живот. Друг е въпроса, обаче на каква възраст ще е тя и как ще се отрази на най-близките ни хора. Една е мъката, когато някой загуби баба/дядо, прабаба/прадядо или баща/майка, когато вече е голям човек на 25 - 30 + години и съвсем друго е, когато дете под 16 години изгуби родител. Защото едно дете ще страда в пъти повече за родителите си, отколкото за бабите и дядовците си. Да не говорим как ще се промени живота му и как ще се срине света му, ако това се случи.

То е малко, като спора, който водих скоро с моята баба /89 годишна/, която твърдеше, че е все тая дали ще тя ще изгуби живота си или аз, тъй като и тя, и аз имаме деца и сме нечии родители. Да де, ама нейното дете е на 68 години и има внуци, а моите са на 8 и на 14 години.

# 2 869
Струва ми се, че Кунчев друго ще говори след някой ден, защо този професионализъм ще напълни болниците.

# 2 870
Ако затварянето не помага за свиване на вирус (какъвто и да е, не само настоящия), защо учениците минават всяка година в грипна ваканция от поне седмица? Айде сега....и с шарката мога да дам пример, защо карантинират семействата с човек, болен от шарка?

# 2 871
В Германия случаите пак се вдигат. Днес са към 13 000, вчера бяха 10 000. Отвориха част от магазините преди няколко дни, но със строги мерки. Едва ли е от това.

# 2 872
Барса, всички бяхте болни и пак не ти увря главата.
Александрия и тя не спря с тези маски, то вече смешно става.
Цял свят свикна, само тя не може.
Според мен проблема не е генерално в маските, а във вида маска. Аз имам 4-5 вида, и 1 от тях не мога да го понасям, задушава ме. Но с KN95 нямам никакви проблеми, дори да е 1 час, за по-дълго не ми се е налагало. Някои еднократни са смрад де!

# 2 873
Скрит текст:
В сайта на Нова го има, но не мога да дам сега линк че съм през телефона.
Виктор Николаев през цялото време го притискаше да каже, при колко бройки заразени на ден, НОЩ ще предложи да се затвори цялата държава. Доц. Кунчев накрая не издържа и му го каза това, за затворените други държави в които вируса си върви с пълна сила и това, че едва ли има нужда от ново затваряне,
защото се вижда по примера на другите държави, че затварянето не играе почти никаква роля.

Вижда се, но играе голяма роля

# 2 874
Струва ми се, че Кунчев друго ще говори след някой ден, защо този професионализъм ще напълни болниците.

Те вече са пълни. Ако я карат така, до изборите ще напълнят и Арената.

# 2 875
https://www.segabg.com/category-observer/8-nagli-luzhi-za-kovid-krizata-u-nas    "8 нагли лъжи за ковид кризата у нас"

# 2 876
В нашата болница, която е пункт за ваксиниране, не били получили електронни списъци от системата. Искали да връщат родителите ми, защото не били записани в техните списъци. Трябвало в болницата да се запишат!?!?
В крайна сметка са ги боцнали. Бяха записани за Файзер, ама нямало, та Астра Зенека. Лекарят обяснявал, че ако ваксините били от споменаваната “проблемна” партида е нямало да ваксинира с тях.

# 2 877
  • Сф
Барса, всички бяхте болни и пак не ти увря главата.
Александрия и тя не спря с тези маски, то вече смешно става.
Цял свят свикна, само тя не може.

Не съм свикнала, но и не съм се заразила, за разлика от теб.
И да, ще продължавам да ви трия сол на главата, защото най-големите любители на маските първи се заразиха!
И това трябва да е повод за гордост, браво. Но не забравяй , че има и безсимптомни прекарали Ковид. Това, че се подиграваш на хората спазващи мерките е срамно. Но няма да те спра да триеш сол на който и да е. Лошото е, че няма с Барса да се осъзнаете, а такива са много. И ме съмнява точно вашите деца да са с маски, просто защото вие им давате лош пример. А това, че сте го изкарали и не ви е страх за семействата ви (Барса) ми е ясно защо не ви е грижа за другите. Но..никой , ама никой не е застрахован -ни изкарал, ни имунизиран, ни спазващ мерки. Просто трябва да сме единни в борбата с вируса, за да си върнем бизнес, пътувания, обучение и всичко. Това няма да има край , ако всеки дърпа към себе си, ако винаги е на инат и все нещо не му изнася и е против. Но няма това как да стане у нас, затова и всеки да се спасява (ама не става, защото сме навързани)
Фанфанито, Как ги вадиш тия разсъждения кой за кого го е грижа..ако не за теб и околните, поне всеки нормален  го е грижа за най- близките и милите му със сигурност и спазва някакви мерки, доколкото е възможно . Няма как да бъдем единни в мисленето- утопия е това и не е за препоръчване.Какво значи да сме единни ние ?Да сложим по 3 маски ли, да сме на едно мнение ?- айде стига..това е налудничево направо.

# 2 878

Те вече са пълни. Ако я карат така, до изборите ще напълнят и Арената.

Кунчев си обяви, че точно това им е стратегията - постоянно отваряне на нови отделения, за да има къде да се лекуват болните и така нямало да има натиск над здравната система. Обаче ми е интересно нещо друго - Ангелов преди казваше и то многократно, че за него не е важно българите да бъдат лекувани, а да бъдат здрави. Сега, обаче стратегията рязко се промени - откриват се отделения, за да може болните да бъдат лекувани и да не се налага затваряне.

# 2 879
  • ВАРНА
Доц. Кунчев ми хареса тази сутрин по Нова. Най-сетне проумяха и си признаха, че с локдаун вируса не се бори. Самия той даде за пример поне 10 държави в които има пълен локдаун и които са с много повече болни от нас. Изводът му беше, че дори в държави в които всичко е затворено, вируса си върви по неговите си природни закони и от локдауни няма почти никакъв смисъл. Чак след една година го проумяха това, което много хора в темата отдавна говорят.

Пълен локдаун имаШЕ само в Китай миналата година.

Вируса се бори с превенция на разпространението, която неизвестно защо, дори в най-минимални опити, у нас се нарича локдаун. А позицията "Да, ние се омазахме, но има и по-омазали се от нас, затова ние сме си супер" е на ниво първокласници. Кунчев във въпросното предаване беше просто жалък в опитите си да се оневини и да оправдае прехвърлянето на отговорността на кой да е друг.

Аз пък не виждам кои държави са по-заразени от нас  - естествено сравнявам само тези с близки до нашето население.

Чехия по-зле ли са от нас....Словакия....Австрия?

Не знам и защо се набива на имаШЕ истински локдаун само в Китай -
 като има все още такъв в Нидерландия - Белгия - Франция - Гърция и то доста брутален.
 Именно заради вече почти петият месец локдаун има вече стачки в Гърция.

Общи условия

Активация на акаунт