COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 312 166
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 7 500
Е, ама у нас не ставало така "ваксиниране на полето" както високомерно се изрази една госпожа от Щаба по ваксините, дето създаде тоя хаос. Иначе може да си ходим незащитени, няма проблем, само да не сме ваксинирани по стадиони и паркинги. Да им имам самочувствието на управляващите ваксинирането в БГ.

# 7 501
Снимайте където видите такива неща и пращайте във ФБ - на столична община, РЗИ, МЗ, на медии. Може пък някой да се активизира....
Аз се чудя дали да сигнализирам за заведението до нас. Всяко ден си работи и си има хора там  месеци наред. Не вярвам да съм единствена, която е забелязала, но всички други си правят оглушки. Видях как възхваляват във фейсбук собственичката на Брик кафе. Глобили са я, но тя ще обжалвала и съветва всички да постъпели като нея. Актовете били незаконни и щели да паднат в съда по думите й. Като съдя по коментарите я изкарват герой и много смела жена, отрицание не виждам.

Разбира се, че трябва да сигнализираш. Това са тарикати, на които не им пука, че умират толкова много хора всеки ден от този вирус и без скрупули допринасят техния брой да се увеличи.

# 7 502
  • Под сянката на разлистените кактуси
Е, ама у нас не ставало така "ваксиниране на полето" както високомерно се изрази една госпожа от Щаба по ваксините, дето създаде тоя хаос. Иначе може да си ходим незащитени, няма проблем, само да не сме ваксинирани по стадиони и паркинги. Да им имам самочувствието на управляващите ваксинирането в БГ.

И нас ще ни ваксинират "на полето" в сряда Joy Доколкото разбирам от приятели, организацията е много добра. Ето малко снимки:

Скрит текст:

Всичко това се обслужва от доброволци, по около 1000 души на всеки стадион всеки ден. Да не говорим, че като се записах на портала ми изпратиха QR  код и само това сканират, а някои потребители тук разправяха нещо за "записване в списъка " (на хартия? с химикалка?) и после тези списъци трябвало да се вкарват?!?! Не го казвам това за да покажа колко са страхотни американците, да не се засегне някой, а как е организирано и че може да се направи далеч по-добре, даже няма нужда да се мисли, някой вече го е направил

# 7 503
И Македония ваксинират с Астра Зенека - днес моя близка ми се похвали, че е ваксинирана с точно тази ваксина. Ние какви ваксини щяхме да пращаме в Македония?

# 7 504
Единен здравен сертификат в ЕС ще бъде достъпен за гражданите на общността от 15 юни. Това обяви Тиери Бретон, еврокомисар по въпросите на вътрешния пазар, който контролира политиката на ваксинация в Европейската комисия.

"Той ще бъде достъпен от 15 юни в цяла Европа. Сертификатът не е задължителен, но авиокомпаниите може да го изискат", каза Бретон по LCI TV.

"Документът ще съдържа името на собственика, датата на раждане, номера на паспорта, както и информация дали е бил ваксиниран и с какво лекарство и дали е болен или не", каза той, цитиран от БГНЕС.

При липса на такъв сертификат, както отбелязва еврокомисарят, пътникът ще трябва да се подложи на тест за коронавирус.

# 7 505

И нас ще ни ваксинират "на полето" в сряда Joy Доколкото разбирам от приятели, организацията е много добра. Ето малко снимки:

Скрит текст:

Всичко това се обслужва от доброволци, по около 1000 души на всеки стадион всеки ден. Да не говорим, че като се записах на портала ми изпратиха QR  код и само това сканират, а някои потребители тук разправяха нещо за "записване в списъка " (на хартия? с химикалка?) и после тези списъци трябвало да се вкарват?!?! Не го казвам това за да покажа колко са страхотни американците, да не се засегне някой, а как е организирано и че може да се направи далеч по-добре, даже няма нужда да се мисли, някой вече го е направил
Така се прави! Браво!
В Европа не действат така мащабно, за съжаление, иди убеди французина и испанеца да си сканира код, да прочете къде да отиде и да е там на време. Никакъв шанс Joy

Точно така се мори пандемия, апропо.

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 20:02 от помбер

# 7 506
  • При семейството си
Туна, какъв процент от населението във вашия щат е ваксиниран (с първа и две дози), ако има такава статистика? Доброволците чисто организационно ли помагат, кой поставя самите ваксини?

# 7 507
Много ми харесва американската организация. Браво!

# 7 508
  • Там,където се събуждам щастлива.

В какъв смисъл? Не говоря за в момента, а за летния ни сезон.
и тогава Simple Smile
А за каква глоба става въпрос? Мисля, че на англичаните ще им разрешат след края на май вече да пътуват свободно? Или?
Да не говорим, че немалък процент там са ваксинирани....

Следя форума на BBC и в момента настроенията са следните : голяма част не иска да пътува, защото виждат, че нещата при тях са под добър контрол, докато не може да се каже същото за други европейски държави. Много искат да се стигне до максимално изчистване, за да си имат свободата вътре в страната. Единствен минус там е времето за онези, които обичат слънце. Иначе хотели, забележителности, природни красоти си имат в изобилие и ваканции могат да имат прекрасни.

За ваксинацията : в Нидерландия ваксинират в огромни халета, с час, код и стрелки. В момента се опитват да стигнат (при наличие на достатъчно ваксини) 1.5 милиона ваксинации за една седмица. Предполага се, че ще стане, когато почнат доставките на JJ. Мой познат вчера е бил ваксиниран с Модерна (никакви неразположения). Друга с АЗ (заради килограми), 1 ден лека температура. Трети с Пфайзер (възраст) , той без нищо. Жената с АЗ е благодарна до небето, че не е трябвало да чака. Въобще и не обсъжда отрицателните новини.

# 7 509
Сега пък четвърта вълна, през септември?!
Нали до 2 месеца щяхме да приключим?Thinking

# 7 510
  • София

и тогава Simple Smile
А за каква глоба става въпрос? Мисля, че на англичаните ще им разрешат след края на май вече да пътуват свободно? Или?

Следя форума на BBC и в момента настроенията са следните : голяма част не иска да пътува, защото виждат, че нещата при тях са под добър контрол, докато не може да се каже същото за други европейски държави. Много искат да се стигне до максимално изчистване, за да си имат свободата вътре в страната. Единствен минус там е времето за онези, които обичат слънце. Иначе хотели, забележителности, природни красоти си имат в изобилие и ваканции могат да имат прекрасни.

За ваксинацията : в Нидерландия ваксинират в огромни халета, с час, код и стрелки. В момента се опитват да стигнат (при наличие на достатъчно ваксини) 1.5 милиона ваксинации за една седмица. Предполага се, че ще стане, когато почнат доставките на JJ. Мой познат вчера е бил ваксиниран с Модерна (никакви неразположения). Друга с АЗ (заради килограми), 1 ден лека температура. Трети с Пфайзер (възраст) , той без нищо. Жената с АЗ е благодарна до небето, че не е трябвало да чака. Въобще и не обсъжда отрицателните новини.
Да, някакъв процент - със сигурност, дори голям, вероятно.
Но от миналата година май -юни още, помня, че доста искаха и се надяваха за Слънчев бряг, ама не им разрешиха (т.е. - искаше се 10 дни карантина след като си бил в БГ). Затова ми е интересно, тази година за ваксинирате там, дали ще има препоръки/забрани да не пътуват до определени страни....

# 7 511
Скрит текст:

и тогава Simple Smile

Да, някакъв процент - със сигурност, дори голям, вероятно.
Но от миналата година май -юни още, помня, че доста искаха и се надяваха за Слънчев бряг, ама не им разрешиха (т.е. - искаше се 10 дни карантина след като си бил в БГ). Затова ми е интересно, тази година за ваксинирате там, дали ще има препоръки/забрани да не пътуват до определени страни....

Глобата е за сега, тъй като официално е забранено пътуването в чужбина по незначителни поводи/почивката влиза в тях/.
Вероятно ще отпадне ако/когато на 15.05 разрешат пътуванията в чужбина. Обаче дали ще отпадне карантината при влизане изобщо още не се коментира, тъй като ситуацията е "динамична". Ако случаите на новозаразени се изравнят, то тогава няма да има и карантина.
Проблема е, че не се знае и коя държава кога може да попадне в "червения" списък на хотелската карантина - тогава почивката ще излезе златна....

# 7 512
Сега пък четвърта вълна, през септември?!
Нали до 2 месеца щяхме да приключим?Thinking

Леле, дано не е вярно, ама 3 милиона ваксинирани или преболедували, как ще стане?!
2 години тая лудница, нЕма да издържи народа.

# 7 513
  • София
Ясно, Лейди, мерси.
С други думи, сложно ще е у нас отново с чуждите туристи. Хем искаме да отворим всичко сега и веднага, хем да сме с ниски бройки лятото и хотелите да са пълни с Бг и чуждестранни туристи....

# 7 514
  • Под сянката на разлистените кактуси
Туна, какъв процент от населението във вашия щат е ваксиниран (с първа и две дози), ако има такава статистика? Доброволците чисто организационно ли помагат, кой поставя самите ваксини?

Elpis, всеки ден изкарват данни, тези са от вчера: 3,164,115 дози поставени в щата,  2,008,916 people (27.9% от населението) с поне една доза и 1,236,338 напълно ваксинирани. От днес още няма, при нас е 10 сутринта. Доброволците са клинични (лекари, фелдшери, парамедици  и медицински сестри), които поставят ваксините и неклинични, които помагат с чистене, организация, паркинг. Аз нали се писах доброволец, трябваше да попълня купища документация и си ме провериха все едно кандидатствам за работа. Не знам за неклиничните как е. Ние сме и притиснати от времето, скоро тук започват жегите и ще е трудно на открито, ще намалят смените от 6 на 4 часа, защото на 42 градуса хората не издържат дълго

https://ktar.com/story/4224305/arizona-reports-776-new-covid-19- … -deaths-saturday/

Общи условия

Активация на акаунт