COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 311 216
  • 22 610
  •   2
Отговори
# 7 995
За съжаление се наложи да посетя вчера офис на банка  заради мобилно банкиране, което се наложи да блокирам. Веднага ме посрещна охраната, който измери температурата. Но бях неприятно изненадана, че служителят ме накара да махна маската си, за да види дали съм аз. В същото време наблизо дочух служителки, които говореха за тестове и коя как да се замести другата тази седмица. Имаше и доста клиенти с носа отвън за съжаление. Никога досега в банка не са ме карали да махам маска, за да се сверяват аз ли съм. Едва ли това е толкова важно, а и не видях някой друг клиент да маха маската за да проверяват той ли е.

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 09:59 от daisy12

# 7 996
И аз имам съобщение от банката да си взема новата карта, но ще отида чак след втората доза.
И мен ме караха са си сваля маската като си сменях лична карта, но тогава поех въздух преди да я сваля и не съм дишала : ))

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 09:52 от Lemy

# 7 997
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Признавам си, че го слушах внимателно само в началото.
Докато не разбрах, че имат обща стратегия какво да говорят по медиите с Кунчев.
Умората у хората обуславя разхлабването.
Умората !

Само ние сме уморени, че да се хлабим. Цял свят седят чинно и чакат ваксини, ние тука преливаме от смърт и болни, ама сме уморени.
Отвратена съм.

Трябва да лавират.
Няма ваксини,
ония от заведенията искат да протестират,
никой не спазва мерки...
Какво им остава да кажат-  каквито и мерки да обявят, те няма да се спазват и няма да има наказани

Само ще станат за смях и без това

# 7 998
За съжаление се наложи да посетя вчера офис на банка  заради мобилно банкиране, което се наложи да блокирам. Веднага ме посрещна охраната, който измери температурата. Но бях неприятно изненадана, че служителят ме накара да махна маската си, за да види дали съм аз. В същото време наблизо дочух служителки, които говореха за тестове и коя как да се замести тази седмица. Имаше и доста клиенти с носа отвън за съжаление.
И аз вчера посетих клон на банка, говоря за центъра на Велико Търново. Половината клиенти бяха без маски, персонала повечето с такива под носа или брадата. Охраната не реагираше по никакъв начин. Това е реалността.

# 7 999
Reninel, лабораторията, където си отишла, прави тестове за Ковид, но ти се ядосваш на хората, които ходят там да се тестват ли? Или нещо не съм разбрала..
Аз ходих в болница извън времето им за ковид тестове, но както писах, един господинчо му беше студено и си чакаше вътре, с останалите хора. Охраната и лелката разпределител си мълчаха. Каква вина имам аз? Подадох сигнал и дадох отзив в Гугъл. Повече не знам какво да направя.

# 8 000
Роузи, хич вече не ги мисля какви ги мислят, защото мисъл няма. Пълен провал и безсилие, да разпускат този щаб и да се свършва тая мъка безкрайна.
Възхищавам се на управлението в други държави , един експерт, например Тенгел, управлява целия епидемичен процес. И да има съпротива, тя е някъде извън медийно и друго пространство. Тука се събрали един отбор юнаци и не могат да се разберат помежду си и с един друг . Аз съм уморена , наистина, но уморена не от мерки, а от постоянното ми слисване, че по-зле не може, а се оказва , че може.

# 8 001
  • Бургас
Крайните локдауни не са удачни за нашите ширини, вижте в Гърция, нищо не работи, ама заразата си върви, при нас - подобно, аз не мога да отида на едно кафе, ама по-заможните българи направиха магистрали до Малдиви, Дубай и Занзибар....икономически бедната ни родина не може да издържи на дълги локдауни, моето скромно мнение е, че от месец май всичко трябва да отвори, всеки да си преценя къде и с кого ще се среща, дали ще се ваксинира и доколко ще се пази

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 10:00 от bur02

# 8 002
  • София
Да, и при гърците плъзва. Важното е, че при нас училищата са затворени и учениците (Големият враг) не ходят на училище. Това ще ни реши проблема.

# 8 003
  • София
Американските FDA и CDC също разследват случаи на тромбози след ваксинация. А там ваксинират само с Pfizer и Moderna...
https://www.nytimes.com/2021/02/08/health/immune-thrombocytopeni … accine-blood.html

# 8 004
https://tvnovini.bg/novini/zdrave/obrshchenie-ot-speshnite-medic … upravlyavashchite

След рекордните данни за нови случаи на COVID-19 , Спешните медици излязоха преди минути със обръщение към българския народ и управляващите.

Ето какво гласи то :

Обръщение от спешните медици към българския народ и управляващите, Министерство на здравеопазването отчита, ден преди разхлабването на противоепидемичните мерки за един ден 5176 новозаразени/ръст с 679човека/ ,155 починали, 9811 хоспитализирани. Всички тези показатели сочат отново ръст на заболели и усложнени пациенти, които ние трябва да диагностицираме, лекуваме, транспортираме и хоспитализираме.

Колкото повече са заразените ,толкова повече ще е броят на усложнените пациенти по време на и след КОВИД инфекцията.Това е непосилно за нашата армия от 300 мобилни екипа и около 40 спешни отделения на територията на страната.

Много от колегите ни се разболяха и работим в намален състав с извънредни дежурства .Ние сме на ръба на възможностите си и заявяваме,че отказваме да носим отговорност за закъснялата и неадекватна на нуждите на пациентите ни спешна помощ.Ние искаме пациентите ни да получават своевременна и равнопоставена спешна медицинска помощ, но нямаме материален и човешки ресурс, който да отговори на ръста на заразените.

Вината за закъсненията на мобилните ни екипи и лутането по болниците, закъснелите или нереализирани хоспитализации е на управляващите, които не осигуриха адекватни на ръста на епидемията противоепидемични мерки и своевременна масова ваксинация на населението.

Призоваваме министъра на здравеопазването незабавно да отмени заповедта за разхлабване на противоепидемичните мерки от 1.04.2021, защото считаме ,че тя е гавра с труда на всички медици на първа линия и заплаха за спасяване живота на нашите пациенти !

Д-РД.КАТЕЛИЕВА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАРСМП

# 8 005
Reninel, лабораторията, където си отишла, прави тестове за Ковид, но ти се ядосваш на хората, които ходят там да се тестват ли? Или нещо не съм разбрала..
Не Simple Smile.Аз обикалям 30 мин да отида в друга далечна лаборатория където "УЖ" не трябва да се занимават с К19. А патката се навира в тази и то без маска ,да сее зарази вместо да отиде в специалната за К19.Как да се ядосвам на хората-ще се тестват разбира се даже трябва-има и отделно място само  за тях .В началото като нямаше толкова болни без да разбера се бях натресла в специалната-ами лекар имаше с хазмат,гледах и лампи стерилизиращи бяха сложили,чака се отвън..Изобщо оборудвана..ама защо да отиде там да се тества като ....Imp

# 8 006
И аз имам съобщение от банката да си взема новата карта, но ще отида чак след втората доза.
И мен ме караха са си сваля маската като си сменях лична карта, но тогава поех въздух преди да я сваля и не съм дишала : ))
То повечето служители в банката бяха и те с носа отвън, може би са ваксинирани повечето вече. Но за активиране на мобилно приложение едва ли е било нужно да сверява аз ли съм като махам маската.

# 8 007
Ами тогава вината е на лабораторията, че не е върнала тази госпожа.. аз ако си правя тест също бих отишла в най-близката ми лаборатория, откъде да знам, че не правят тестове, ако не ме върнат..

# 8 008
  • София
Има ли пулмолог, при който може да се отиде без да се записва час, платено естествено?

# 8 009
Благодарение на Меркел сега треска ме тресе. Колко е рисковият период от образуване на тромб след ваксинация с АЗ?
Вече седя и се чудя дали да си поставя втора доза от тази ваксина или да финиширам наполовина ваксинирана.

Когато спряха ваксината, се спрягаха 12 дни - повечето случаи са станали в този период. После се появи в някоя от скандинавските страни случай на 14-ти ден. Но приблизително, като мине този период, май се счита, че си отървал кожата.

Аз лично нямам притеснения да си поставя втората доза. Достатъчно ми е да видя статистиката за деня или да отида на работа, където тема номер 1 е кой какви изследвания след Ковид ще си пуска, за да ми изчезнат всички кофти мисли.

Общи условия

Активация на акаунт