COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 310 975
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 8 220
  • София
НОЩ не взимат никакви решения, само съветват. Твърде жалко, че се орезилиха до един. Донякъде Мутафчийски разумно се оттегли от публични изяви, но все пак и неговите противоречия и дори лъжи, се помнят, включително възмутата му, че сме поръчали твърде много ваксини. Хубаво, че никой не се сеща да го пита сега къде са те и защо по статистиката на квотите излиза, че напротив, те са твърде малко.

# 8 221
Д-р Кателиева е писала отново, браво на тази жена:
Ще качвам това обръщение всеки ден докато министърът на здравеопазването отмени заповедта си за разправяне на мерките!    МОЖЕ ДА МЕ УВОЛНЯТ ОТНОВО, ДА МЕ НАКАЖАТ, НО ТОЗИ КОШМАР ТРЯБВА ДА БЪДЕ СПРЯН ПО ЕДИНСТВЕНИЯ ВЪЗМОЖЕН НАЧИН ЗАТЯГАНЕ НА МЕРКИТЕ!                                             Обръщение
от спешните медици
към българския народ и управляващите,
Министерство на здравеопазването отчита, ден преди  разхлабването на противоепидемичните мерки,  за един ден 5176 новозаразени/ръст с 679човека/ ,155 починали, 9811 хоспитализирани. Всички тези показатели сочат отново ръст на заболели и усложнени пациенти, които ние трябва да диагностицираме, лекуваме, транспортираме и хоспитализираме.Колкото повече са заразените ,толкова повече ще е броят на усложнените пациенти по време на и след КОВИД инфекцията.Това е непосилно за нашата армия от 300 мобилни екипа,160 филиала за спешна помощ и около 40 спешни отделения на територията на страната. Много от колегите ни се разболяха и се налага да осигуряваме графика с извънредни дежурства.Ние сме на ръба на възможностите си и заявяваме,че отказваме да носим отговорност за закъснялата и неадекватна на нуждите на пациентите ни спешна помощ.Ние искаме пациентите ни да получават своевременна и равнопоставена спешна медицинска помощ, но нямаме материален и човешки ресурс, който да отговори на ръста на заразените.Вината за закъсненията на мобилните ни екипи и лутането по болниците, закъснелите или нереализирани хоспитализации е на управляващите, които не осигуриха адекватни на ръста на епидемията противоепидемични мерки  и своевременна масова ваксинация на населението.
Призоваваме министъра на здравеопазването незабавно да отмени заповедта за разхлабване на противоепидемичните мерки от 1.04.2021, защото считаме ,че тя е гавра с труда на всички медици на първа линия и заплаха за спасяване живота на нашите пациенти !
 Д-РД.КАТЕЛИЕВА
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАРСМП
https://www.facebook.com/849756578424287/posts/3951602991572948/

# 8 222
Започва брифинга. В най-високата част на платото сме били, ама сме щели там да си останем.
В София, Бургас, Шумен и Варна е най-зле в болницата и пак за психиката говорят на хората.

# 8 223
  • София
Как има очи да благодари на спешните медици Ангелов?!?

# 8 224
Коцето четка и благодари на лекарите от Спешна помощ, че издържали на натиска, а те пишат точно обратното. Какво безочие!🤦

# 8 225
  • sofia
Обеща на спешните, че до Няколко седмици, всичко ще е точно. Ама нали до седмица беше...

# 8 226
Ах как искам да вярвам на министъра за това, което говори и как не мога....обръщали сме тенденцията....

# 8 227
Средна възраст на хоспитализираните от Ковид...53 години. Много млади има в болница , не запомних бройката.
Много излекувани били без да влизат в болница и не били отразени, безсимптомни били (значи не са търсили помощ и тествали) , та според него те и ваксинираните правели вече добър защитен вал(((

# 8 228
Високата точка на платото не е ли пик??? Ох, вероятно и аз ще счупя телевизора тоя път...

# 8 229
Да се спаси психичното здраве на хората било целта. 🙄😒
Вчера, докато гледах Кантарджиев, си мислех как политическото превзе него, Кунчев и другите уж лекари от щаба. Първите му думи бяха : Оптимистичното е, Че можеше да имаме 20хил в болница, а ние имаме 10 хиляди.
Такива хора взимат решенията у нас....

Пуснах да чуя брифинга и още от първите думи се вижда, е за някои е безнадеждно късно.

# 8 230
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Ох, усвоени легла.... ще речеш, че за някакви благини става въпрос.

# 8 231
  • София
Не мога да гледам и аз. Явно психиката ми не е като на тези, чиято психика искат да спасят с подобен брифинг и мерки.

Хубаво е човек да бъде позитивен, но има една граница между позитивно и лъжата, която е трудно да се преглътне. Особено в момента.

# 8 232
Но китайска, още повече не минала през европейски регулатор няма да помириша, съжалявам.

Унгария ползва китайската ваксина вече повече от месец. Между другото, тя е по- скъпа от Бионтех и към 12 пъти по-скъпа от АЗ. В Турция ваксинираха към 8 милиона човека с нея и не съм чула да имат проблеми. ОАЕ и Бахрейн също я ползват, ОАЕ даже почват да я произвеждат.

# 8 233
Бояна, аз гледам, защото се надявам на адекватни въпроси от журналистите и им гледам физиономиите докато отговарят. Не това, което отговарят а какво излъчва лицето им.

# 8 234
Първо място по смъртност на Балканите и трети в Европа след Чехия и Унгария. На мен ми се струва, че и там сме първи. А защо е така, като сме толкова добре...нищо. Гърция видиш ли била зле обаче разбрах, да вземат да се учат от нас.

Общи условия

Активация на акаунт