COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 340
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 8 715
Щом няма и 1 случай при 2ра доза АЗ и се смята, че събитието възниква 4 до 10дни от първа доза, защо Германия изцяло спира и влиза в тъмното със смесване на рнк и векторна?

# 8 716
Цитат
Олекна ми, аз вече съм спокоен! Според цар Тиква "пикът вече е надолу" (каквото и да значи това)
Леко поизбързва цар Тиква Grinning но е доста вероятно наистина до дни "пика вече да е надолу" Grinning . Ако и тази вечер имаме под 4 000 заразени утре за 1-ви път ще се поздравим от Януари насам с отрицателен R на вируса. Такава ситуация не сме имали от Януари насам. В момента след вчерашните добри данни R e точно 1. (Според стат. в момента вируса е спрял да расте, всеки 10 заразени след себе си оставят нови 10 заразени, но не повече).    
На път сме да отбележим важна победа над вируса, началото на края на 3-тата и според мен последна такава тежка вълна на вируса, с много починали в цялата епидемия. Ако се задържи повече от няколко дни R под 1 ще започне и слизането на хоспитализираните и устойчивото им свиване. Изобщо според мен, сме на прага на важна победа над вируса, излизането от тежката част на пандемията за България. Още няколко дни и спокойно според мен може да отваряме шампанското че най тежката част от цялата епидемия ще е зад гърба ни.

Честно казано, броят заразени много малко ме интересува. За мен е важно да намалее броя хоспитализации и починали, а там пика въобще не е "надолу"..

# 8 717
  • София
Всички знаем, че резултатите от всякакви мерки - отваряне или затваряне идват след около 3 седмици. У нас едва ли не още след 10 ден и вече нещата са на 6.

# 8 718
# 8 719
  • София
Щом няма и 1 случай при 2ра доза АЗ и се смята, че събитието възниква 4 до 10дни от първа доза, защо Германия изцяло спира и влиза в тъмното със смесване на рнк и векторна?

Нека съфорумките от Германия да кажат, но аз никъде не намирам новина, че Германия изцяло спира Астра Зенека. И така да е, а и колкото и да е еталон Германия (за мен включително), понякога няма нужда цял свят да се ръководи от нея. Тепърва ще се експериментира с комбинации от ваксини и от технологии, нека да не слагаме каруцата пред коня.

# 8 720
Цитат
Олекна ми, аз вече съм спокоен! Според цар Тиква "пикът вече е надолу" (каквото и да значи това)
Леко поизбързва цар Тиква Grinning но е доста вероятно наистина до дни "пика вече да е надолу" Grinning . Ако и тази вечер имаме под 4 000 заразени утре за 1-ви път ще се поздравим от Януари насам с отрицателен R на вируса. Такава ситуация не сме имали от Януари насам. В момента след вчерашните добри данни R e точно 1. (Според стат. в момента вируса е спрял да расте, всеки 10 заразени след себе си оставят нови 10 заразени, но не повече).    
На път сме да отбележим важна победа над вируса, началото на края на 3-тата и според мен последна такава тежка вълна на вируса, с много починали в цялата епидемия. Ако се задържи повече от няколко дни R под 1 ще започне и слизането на хоспитализираните и устойчивото им свиване. Изобщо според мен, сме на прага на важна победа над вируса, излизането от тежката част на пандемията за България. Още няколко дни и спокойно според мен може да отваряме шампанското че най тежката част от цялата епидемия ще е зад гърба ни.

Честно казано, броят заразени много малко ме интересува. За мен е важно да намалее броя хоспитализации и починали, а там пика въобще не е "надолу"..
Това е най важното, но няма начин да не тръгнат хоспитализираните надолу, при отрицателен R, намаляващи заразени. А от там по веригата и интензивините и починалите.
Цитат
Всички знаем, че резултатите от всякакви мерки - отваряне или затваряне идват след около 3 седмици. У нас едва ли не още след 10 ден и вече нещата са на 6.
За мен роля, в подобряването на нещата играе и затоплянето на времето. Аз почвам да виждам все повече отворени прозорци. Това само по себе си е мярка срещу вируса, и тя ще става все по ефективна в разгара на все по топлото пролетно и лятно време.

# 8 721
  • София
Откриха токсични химикали в маските за лице
Нужни са повече изледвания, казват учени

"Открихме формалдехид и дори анилин и забелязахме, че се прилагат неизвестни изкуствени аромати за покриване на неприятните химически миризми от маската", каза той. „В случая на хирургическите маски в син цвят открихме кобалт - който може да се използва като синьо багрило. Като цяло имаме химически коктейл пред носа и устата си, който никога не е бил тестван нито за токсичност, нито за дългосрочни ефекти върху здравето", каза Браунгарт.
Прочети още на: https://www.dnes.bg/koronavirus/2021/04/02/otkriha-toksichni-him … te-za-lice.485442

# 8 722
  • Bristol
Във Великобритания не чувам реклами хората да се ваксинират. Минава по някоя друга във фейса докъде е стигнало вакснирането, но до там. По радиото (английска тв не гледам) върви реклама от много време за hands, face, space. Може и да има някъде, но честно казано не ме е "връхлетяла". GP не ваксинират. Има си ваксинационни центрове.
Да, няма агресивни реклами. По новините само излизат периодично политиците изказвайки се в подкрепа на ваксината и че се надяват благодарение на нея да се справим с епидемията. По новините дават и проблемите с АЗ в ЕС, но после излиза някой и казва, ползите са по-големи от вредата и масово народът се ваксинира и с АЗ.
В нашата община ваксинират и GP практиките. 5 мин от вкъщи, разходих се, почаках 10 мин да ми дойде реда, 3 сестри ваксинираха едновременно, предложиха ако искам да легна и изчакам 15 мин, но масово хората отказваха и после пеша за 5 мин се прибрах Simple Smile Бързо и лесно, за който има желание.

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 18:46 от Merry

# 8 723
  • Там,където се събуждам щастлива.
Изненадвам се, че толкова вярвате на цифрата заразени и колко се пооправяло положението. В момента имам в България 7 познати /роднини с Ковид. Официален тест от лаборатория има един човек. Всички други са с тестове от аптеката.

# 8 724
Скрит текст:
Цитат

Това е най важното, но няма начин да не тръгнат хоспитализираните надолу, при отрицателен R, намаляващи заразени. А от там по веригата и интензивините и починалите.
Цитат
За мен роля, в подобряването на нещата играе и затоплянето на времето. Аз почвам да виждам все повече отворени прозорци. Това само по себе си е мярка срещу вируса, и тя ще става все по ефективна в разгара на все по топлото пролетно и лятно време.

Тесла, разбирам юношеската ти възторженост, но стига вече с тези отворени прозорци. Да, проветряването може да играе известна роля за намаляване на заразяването, но тази твоя надежда това да обърне хода на епидемията е много наивна. Хеле пък за новите варианти. Британският, вече се видя в някои страни(Калинка, мисля, спомена за Нидерландия) прекрасно се разпространява и на открито при недобро спазване на дистанция. Южноафриканският, който се чудим дали са ни донесли вече "занзибарците", е възникнал въобще в южноафриканските бидонвили, където изобщо няма прозорци.

# 8 725
Цитат
Тесла, много оптимистичен пост, браво! То даже не е за "браво", а за "благодаря", че вече сериозно взе да ми влияе на психиката тая бг реалност (паралелна на всички останали), най-после да прочета нещо позитивно  Laughing

# 8 726
  • София
Слънчевата светлина неутрализира коронавируса 8 пъти по-бързо от предсказаното.

https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Slanchevata-svetlina-neut … -pred_167224.html

# 8 727
Не казвай хоп, преди да си скочил. И Лъчезар Томов прогнозираше спад на редпродуктивното число под единица, който обаче може и да не се реализира след скорошните предизборни разхлабвания на мерките.

# 8 728
  • София
В Испания и в Италия времето не трябва ли да е вече подходящо за отворени прозорци???

И, ако те се готвят за следващ локдаун, какво ни греят толкова отворените прозорци?
Ники?

# 8 729
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
И ние вече спим на отворено, много е приятно

Общи условия

Активация на акаунт