COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 332 496
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 9 015
  • София
Проблемът не е, че коронавирусът е мега смъртоносен, човечеството е виждало далеч по-смъртоносни вируси. Питайте Африка.
Проблемът е, че изведнъж много хора имат нужда от болнично лечение и лекарска помощ, системата издъхва и умират пациенти, които е можело да бъдат спасени съвсем спокойно при други обстоятелства. При нации с влошено здравеопазване и профилактика това се превръща в национална трагедия и стигаме до "На ден умира по един самолет хора".
Гласуването не е по-опасно от пазаруването. Аз съм приятно изненадана от избирателната активност, която до 8 категорично ще скочи още, след като хората си изпият следобедното кафе. До сформирането на ново правителство функционира старото, така че няма да останем съвсем без пилот в самолета. Пик заради вота ми звучи като онзи уплах за пик след миналогодишния Великден...

# 9 016
Скрит текст:
Не ме е страх от ваксината. Ще си сложа щом антителата ми намалеят. Този месец ще правя втора контрола.

Ън, извинявай, че ти се бъркам, но сега погледнах какво си писала в другата тема и продължаваш да си правиш диагностични тестове за общи антитела, които не ти дават особено полезна информация в случая.
Да не говорим за свободните интерпретации, че стойности от типа на 20-30-40 при референтна граница 15 на този тест конкретно могат да корелират с някакво ниво на защита. И няма особен смисъл да ги следиш и сравняваш тези общи антитела особено при тези ниски нива.

При положение, че ти е важно и ще продължаваш да си правиш тестове, направи си следващия път тест за неутрализиращи антитела, това са антителата, които пазят от заразяване и този тест може вече да ти даде някаква представи за нивото на защита, както след преболедуване така и след ваксинация.

Много подходящ за това е тестът на Abbott - Anti-SARS-CoV-2 IgG II Quant (VNT), който се прави вече от доста лаборатории у нас и за него вече има достатъчно натрупани данни и знаем какво може да се очаква като резултати.

Стойност 0 три седмици след втора доза на Pfizer какво показва? На фона на тази стойност 40 не изглежда малко.
Не допускаш ли, че може да си от онези, минимален процент хора, които по необясними още причини си имат собствена/строго индивидуална защита срещу вируса! Не се разболяват и не реагират на вируса.
  Не става дума за мен, а за моя близка, която ежедневно е в контакт с много пациенти и предпочете да се ваксинира. След втората доза два дни не можа да отиде на работа. Първата я мина без оплаквания.

# 9 017
Никой, освен мен, от настоящата комисия не е ваксиниран.
Изобщо не им пука, единият даже радостно дава Занзибар за пример?!
Никакви дистанции по коридора няма, иначе пускаме по двама.
Поне отказах да ходя в Панаира, там не ми се мисли какво ще е цяла нощ.
Много смотана нация сме.
То, че сме 9 човека в комисията и ми излязоха мазоли на езика да им повтарям за маските, а цял клас от 30 деца без маски е нещо страшно.

# 9 018
Добрутру и от мен. В Ню ЙоркА е 10ч. сутринта. Ще отида да гласувам в Куинс. Ще пътувам 1ч. и 30мин. с метрото. Ще нося 2 маски и всичко каквото трябва. Отивам да правя баница, защото "гладна мечка дазънт плей хоро".

# 9 019
Ами в интерес на истината ковид е опасен за много малко хора, на фона на цялата популация.

3% смъртност е много сериозен процент. В интерес на истината.
+100, jam. И много млади, здрави хора си отидоха.
Понеже върви отчет за противоепидемичните мерки при гласуване, ето и моят: струпване на хора, комисията един върху друг, дистанция 0, дезинфектанти не видях, може да е имало, един химикал, маски под носовете. При желание за машинен вот, даваха ръкавица. Толкоз.

# 9 020
Дева, не знам как си го причини. Тук (Пловдив) дистанция мираж. Чака се отвън, скупчени 20 човека, под навеса на входа, защото вали, топлят се с дъха си един вид. Не се оплаквам от организацията, да, има го и другаде, в извън изборната обстановка, но някак ми е неприятно вече, да ми дишат във врата и ми се иска да не ми се случва никаде.

# 9 021
Ние гласуваме в две малки стаи - две секции. Двете опашки (за всяка секция) са отвън. Във всяка секция влиза само по един гласоподавател. Следващият влиза, след като предишният е излязъл. В стаята за гласуване имаше 3-ма души комисия. Маски - сложени правилно.
ММ гласува в училище. Докато стигне до гласуването, три пъти са му пръскали дезинфектант на ръцете - на входа, на втория етаж (където е секцията) и пред самата стая. 🙂 Нямало е опашка вътре в училището.

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 17:24 от Bilyana14.

# 9 022
Недоволна, със същият тъжен скептицизъм съм и аз.

# 9 023
Не знам, Парфе.
Сега оценявам строгите изисквания на моя работодател.
Такова дишане във врата отдавна е забранено и забравено.
Но явно живея в балон, а реалността е съвсем друга.
Не сравнявайте с Кауфланд/Лидл, защото там влизаш и излизаш, а тук сме 20 часа в една стая.
Не е чак като на снимката на Брадли, това е прекалено.

# 9 024
И моят отчет за изборите и мерките. Чакаше се на опашка в сравнително широк коридор. Но имаше струпване на много хора точно от моята секция. Подканиха ме да вляза още като имаше трима други гласоподаватели вътре плюс всички от комисията. Взеха картата за машината от един гласоподаватели и я дадоха директно на мен, нямаше ръкавици и дезинфекция. Част от комисията беше с маски под носа. Нямаше отворен прозорец. Такава ни е цялата работа. Добре, че съм го изкарала и става бързо.

# 9 025
Не става дума за мен, а за моя близка, която ежедневно е в контакт с много пациенти и предпочете да се ваксинира. След втората доза два дни не можа да отиде на работа. Първата я мина без оплаквания.
Няма значение, дали си ти или друг, става въпрос, че има хора, резистентни към вируса и мисля, че е логично да не "отговорят" на ваксините.

# 9 026
Цитат
Ами в интерес на истината ковид е опасен за много малко хора, на фона на цялата популация. Това е единственото заболяване, в което сме се вторачили от едва година и всеки смъртен случай се оповестява, анализира.
Вторачени сме, защото има седмици, в които смъртността е два пъти по-висока, отколкото е била същата седмица през 2019 г. (по НСИ).
Вторачена съм, защото имам 21 заминали си познати и приятели за една година от въпросното неопасно за всички заболяване. Само през тази седмица загубихме трима познати, и тримата под 50 години, незатлъстели и без изявени здравословни проблеми.

# 9 027
Така, при нас мерки -0, хайде имаше по един дезинфектант на масата и това е, гъч , гъч , нямам думи 🤦🏻♀
Друго идвам да коментирам обаче , днес беше часът на майка ми за ваксина , отива и се оказва , че ваксини няма??? Никакви , тя се записа за Файзер, ако няма тогава Астра, но реално е нямало нито едното , нито другото.. нямам думи
Записана е през системата .. снощи и пратиха СМС за напомняне , че днес е на ваксина 🙄

# 9 028
1% смъртност за такъв тип инфекциозно заболяване е много, колкото и някои да обясняват, че имало и по-смъртоносни заболявания. Освен ако не искате да се върнем векове назад в здравословно отношение де, тогава съжителството с подобен патоген сигурно е нормално.

Един от най-големите успехи на цивилизацията на 20-ти век беше именно контролът върху редица опасни инфекциозни заболявания. Това е и разликата между първия и третия свят. От тази гледна точка Георги Маринов е много прав като казва, че ковид е цивилизационен избор.

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 17:33 от LillyM

# 9 029
Мои съседи си отидоха за 1 седмица, не бяха много стари, на 78, но съвсем жизнени. Много шокиращо беше като видях двата некролога, те са на село от пенсионирането си.

Общи условия

Активация на акаунт