COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 333 372
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 9 045
Относно процент смъртност на ковид ще повторя, че спрямо населението на земята смъртността от ковид е 0.00035 процента. През 2020 от ковид са починали доста по-малко 3 млн души при население на земята от близо 8 млрд.  Само за първите три месеца на тази година от алкохол и цигари са умрели към 2 млн души. Представете си до края на годината каква ще е цифрата, а някои хора продължават безгрижно и сериозно да пушат и пият въпреки тази разбиваща статистика.

По принцип се гледа колко умират от заразените, а не от населението на целия свят, защото една доста голяма част от света пък реално живеят без ковид. Тоест няма как да кажеш, я, щом в Китай никой не умира от ковид, значи няма проблем в България.

Тази графика мисля, че казва всичко. И то без да се е заразило цялото население на държавата, дори не и половината:

# 9 046
  • София
Защото през 2020 имаше безпрецедентни мерки?
В държавите, в които имах сух режим дали така поголовно се умира от пиене?

# 9 047
  • Los Angeles
Има ли някъде инфо в други държави с какви ваксини ваксинират приоритетните групи? У нас знаем, че РНК са заложени за 1, 2 и 3 фаза. Как е в САЩ, Израел, Англия и т.н? И какви ваксини залагат за нашите възрастни хора, които уж са във фаза 4?

В САЩ само вчера са поставени повече от 4 милиона ваксини. 162 милиона ваксини до момента, 24,9% от населението. Тук са предимно РНК - Модерна и Файзер и J&J от скоро. Можеш да избираш, ако имаш предпочитания към конкретна ваксина. Всичките ни приятели и познати са предимно с РНК , включително и ние. Като цяло отношението към ваксините е положително, това са моите наблюдения от щата Калифорния (Сан Диего), в другите щати може и да е различно. Съпругът ми е полицай и ние спадахме към приоритетна група, но критериите са доста либерални и няма проблем със записването на час.

# 9 048
Да, и аз го гледах младия доктор.

# 9 049
  • София
Има ли някъде инфо в други държави с какви ваксини ваксинират приоритетните групи? У нас знаем, че РНК са заложени за 1, 2 и 3 фаза. Как е в САЩ, Израел, Англия и т.н? И какви ваксини залагат за нашите възрастни хора, които уж са във фаза 4?

В САЩ само вчера са поставени повече от 4 милиона ваксини. 162 милиона ваксини до момента, 24,9% от населението. Тук са предимно РНК - Модерна и Файзер и J&J от скоро. Можеш да избираш, ако имаш предпочитания към конкретна ваксина. Всичките ни приятели и познати са предимно с РНК , включително и ние. Като цяло отношението към ваксините е положително, това са моите наблюдения от щата Калифорния (Сан Диего), в другите щати може и да е различно. Съпругът ми е полицай и ние спадахме към приоритетна група, но критериите са доста либерални и няма проблем със записването на час.
162 милиона - по една доза или как? Населението на САЩ е 323 милиона, от които много деца под 16 г., които не подлежат (все още) на ваксинация.

# 9 050
Почти половината от датчаните не искат да бъдат ваксинирани с ваксината на Astra Zeneca, според проучване, проведено от Voxmeter.

От анкетираните 45,9% отговарят, че не желаят да приемат въпросната ваксина, докато 30,8% казват, че ще я вземат, ако им бъде предложена. 23,3 процента отговарят, че не знаят.

1007 души на възраст над 18 години са участвали в проучването.

Тестовете за антиген дадоха 47% фалшиво отрицателни отговори.

Почти половината от бързите тестове за коронавирус дават фалшиво отрицателен отговор в проучване, проведено от Датския национален серумен институт.

В проучването резултатите от бързите тестове са сравнени с PCR тестове.

Проучването, проведено между 1 февруари и 23 март, показва, че 47 процента от хората са получили фалшиво отрицателен отговор от антигенните тестове.

Ново, голямо проучване на Statens Serum Institut показва, че PCR тестът е дал 4 069 положителни отговора. Тестът за антиген е заловил само 2159 от тях. По този начин 1910 души са получили отрицателен резултат от теста за антиген, въпреки че коронавирусът може да бъде открит в гърлото.

„Нашето проучване показва, че тестването на антиген е доста неточно при идентифицирането на заразен човек. Можем да видим, че 47% от всички, които всъщност са заразени с корона, получават отрицателен резултат от теста след антигенен тест. Така че те са тествани фалшиво отрицателни ", казва и.д. директор на SSI Tyra Grove Krause за изследването.

https://www.ssi.dk/aktuelt/nyheder/2021/antigentest-gav-47-falsk-negative-svar

В завода за биогорива Emergent BioSolutions в Балтимор бяха унищожени 15 милиона дози ваксини на Johnson & Johnson. Производственият провал трябва да се дължи на човешки фактор.

Сега New York Times съобщава, че фабриката ще загуби лиценза за производство на ваксината на Astra Zeneca, пише Ройтерс.

Дали някой ще поеме производствените права не е ясно, но Astra Zeneca посочва в изявление, че си сътрудничи с властите в търсенето на подходяща фабрика.

Американското правителство спря производството на ваксина Covid Astra Zeneca в заводa в Балтимор след като 15 милиона дози ваксина на Johnson & Johnson бяха изхвърлени след човешка грешка.

Правителството на президента Джо Байдън вече е дало отговорност на Johnson & Johnson за производството на тяхната ваксина и съоръжението вече ще произвежда само дози от ваксината на американската компания.  Всичко това, за да се избегнат нови злополуки и грешки, казаха правителствени служители пред Ройтерс.

# 9 051
  • Los Angeles

162 милиона - по една доза или как? Населението на САЩ е 323 милиона, от които много деца под 16 г., които не подлежат (все още) на ваксинация.

Да, 162 милиона общо дози. Някои с по една , други с по две. Както върви ваксинацията при нас още преди Юли месец ще се ваксинира по-голяма част от населението.
https://www.bloomberg.com/graphics/covid-vaccine-tracker-global-distribution/

# 9 052
  • София
Сестра ми живее в Берлин, получила е sms с код с който може да си запише час във ваксинационен център - в центровете  отбелязани, че ваксинират с АЗ имало часове за следващата седмица, тези които ваксинират Пфайзер чак за юни.

# 9 053
Сестра ми живее в Берлин, получила е sms с код с който може да си запише час във ваксинационен център - в центровете  отбелязани, че ваксинират с АЗ имало часове за следващата седмица, тези които ваксинират Пфайзер чак за юни.

Юни - юни, поне знаеш кога и с какво.
Добро решение е един ваксинационен център да ваксинира само с един вид ваксина, така ако някой не се яви, дозата отива за следващия. Организация и ред, тук се записваш за Пфайзер, като ти дойде ред ти предлагат Астра.
В такъв хаос не им ли е и на нашите  по-трудно, ако има записани за определени ваксини, поне могат донякъде да плануват бройки.

# 9 054
Редно ми се струва да допълня към този ми постинг, че вчера и днес въпросните хот-спотове са празни и в социалните мрежи курсират благодарности за разбирането и доброволното оттегляне. А и въведоха задължителни маски на пет места, където картинката беше сходна - може и това да е причината. За всеки случай като за уикенд и великденски ваканции е много празно, пускаха даже репортажи на темата. 87 са свободните места в интензивните отделения във Виена.

Скрит текст:
Снимките са на журналисти, направени днес:

Питаше се напред за имунизациите, мога да дам числата за Австрия: общо до момента докарани дози точно 2 милиона от разрешените три фирми, приложени са до момента 1.748.821 дози. Очакват се до септември 7 милиона дози, а до края на годината към тях още 12 милона.

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 20:44 от Анонимен

# 9 055
  • София
Не спряха ли в Германия АЗ за хора под 65? Сестра ми и колегите й сега  ги боцкат с Файзер.

# 9 056
  • при моите деца .....
Отново да разкажа от нашата камбанария....
Февруари закарах татко в Св. Ана, плануван прием, важни манипулации....
Януари беше с хемоглобин 62....
Върнаха ни, отделението е вече Ковид....
Не знаем кога ще има нормален прием, кога ще му направят плануваните манипулации....
Та и другите болни страдат от преструктуриране на болниците....

# 9 057
Слави със симтоми. Самоизолирал се е.

# 9 058
Да се отчета и аз за изборите днес. Много добра организация имаше в нашата секция. Нямаше струпвания изобщо, само един човек имаше преди мен.  Гласувах машинно много бързо и се оказа по-просто отколко очаквах. Имаше ръкавици  осигурени и дезинфектанти на две места. Аз си носех ръкавици и собствена химикалка и не съм използвала предложените ми на място.
Всички бяха с маски, но отпред седяха хора и без, мисля, че бяха хора от самите комисии, които почиваха. Изобщо не съм се бавила повече от 10 минути(не знам дали има и толкова), в магазина със сигурност е по-опасно.

# 9 059
  • София
Родилката от Добрич се подобрява. Така се радвам. Малко особено ми звучи  "медиците спасиха". Важното е, че има стабилизиране.

Общи условия

Активация на акаунт