COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 714
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 9 150
Бояна, конкретният случай/и са съвършено ясни. Повторни са.
Как го карат повторния вирус, ако знаеш?

# 9 151
Една добра новина ...
Борисов се е пуснал във фейса преди малко, че вече са доставили голяма доставка на пфайзер и тръгвали към личните лекари и ваксинационните центрове.
Добре започват нещата следизборно, дано има за всички желаещи и за записалите се в списъците. Simple Smile

# 9 152
Бояна, конкретният случай/и са съвършено ясни. Повторни са.
Как го карат повторния вирус, ако знаеш?
Различно. Някои по леко, други по тежко. Като цяло обаче процента не е висок /мисля, че беше под 1%/.
Ако ти се рови из нета, със сигурност ще намериш информация има писано по въпроса.

# 9 153
  • София
Тайните партита не само наш патент
Париж
https://www.anteni.bg/2021/04/05/%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B8- … 0%B2%D0%B5%D0%BA/

# 9 154
  • София
Една добра новина ...
Борисов се е пуснал във фейса преди малко, че вече са доставили голяма доставка на пфайзер и тръгвали към личните лекари и ваксинационните центрове.
Добре започват нещата следизборно, дано има за всички желаещи и за записалите се в списъците. Simple Smile

Може ли малко инфо за тези списъци. Извинете, отдавна не съм следила темата. Нали за Астра Зенека можеше направо да отидеш в някой от центровете и да се ваксинираш? За пфайзер така ли ще е?

# 9 155
  • Буркина Фасо
Една добра новина ...

Може ли малко инфо за тези списъци. Извинете, отдавна не съм следила темата. Нали за Астра Зенека можеше направо да отидеш в някой от центровете и да се ваксинираш? За пфайзер така ли ще е?
може, стига да ги има в доволни количества.

# 9 156
  • Там,където се събуждам щастлива.

Имате ли информация дали български служители в посолствата ни в чужбина са ваксинирани? Ако да, с каква ваксина?

Само една секция беше в посолството. Всички други в Нидерландия бяха в различни помещения. На местна територия никой не е ваксиниран, защото млади хора бяха в организацията. От посолството може да са си ходили в България.
В тази секция, където бях всичко беше много на ниво откъм мерки. Няма как и другояче да бъде, защото е възможно да има проверки.

Последна редакция: пн, 05 апр 2021, 19:24 от Kalinka

# 9 157
Скрит текст:
Една добра новина ...

ММ се ваксинира, предварително записан преди доста време в службата. Ваксината е Модерна. Докато е бил там, е имало хора, отишли да се ваксинират, без да са записани. Предложили са да ги ваксинират с АЗ.
След доста проверяване в този сайт https://www.his.bg/bg/reservation за свободна дата и час, миналата седмица се записах за 17.04., като съм посочила РНК ваксина. Какво ще се случи, не мога да кажа за сега. От провинцията съм.

# 9 158
Една добра новина ...
По новините споменаха, че ще отворят зелени коридори за хората от 4. фаза за ваксинация с Пфайзер.

# 9 159
Има ли някой информация за странични реакции след втората астра? Хич не ми се ще пак да,вдигаме температури.
Аз също мисля, че зелените коридори бяха много полезни, но смятам, че основната  част от желаещите вече имат ваксини. Сега и от космоса да,дойдат милион ваксини, ще си седят из фризерите.
Личният лекар като рече да,ваксинира, как ще го организира , за да няма смесване на потоците: възрастните с бебетата ли ще ги вика?
Аз не съм много съгласна лл да бият ваксините.

# 9 160
Има много желаещи за РНК ваксини, които изчакват. Ако ги пуснат за масова ваксинация, ще има много голям интерес поне няколко седмици.  Не знам как ще го организират с ЛЛ при необходимите условия за съхранение, а и да им дават по едно флаконче, както беше Астра, е безумно и още повече усложнява логистиката.

# 9 161
Смятате ли наистина, че входът е опасно място, дори с никой да не се разминеш пряко?

# 9 162
  • София
Смятате ли наистина, че входът е опасно място, дори с никой да не се разминеш пряко?

Не, освен ако не целувате стените или пода

# 9 163
Според дъщеря ми, лекар, е опасно място. Тесни коридори, без никакво проветрение, асансьор(въздух в пълен застой), копчета, брави, много неща, които се докосват.
Един болен съсед и ти след него  в асансьора, и си готов.
Тя ме кара винаги във входа да съм с маска.

# 9 164
  • София
Във входа вратата непрекъснато се отваря, в асансьора човек оставя по-малко от 20 секунди. Колко трябва да си заразен, за да оставиш такова вирусен товар, че да зарази следващия.

Общи условия

Активация на акаунт