COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 313 416
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 9 300
Аз не съм защитник на никоя ваксина. Максимален натиск за страничните ефекти е нужен. Също да се види проблема с тромбозите при другите ваксини има ли връзка. Защото и там имаше случаи. Това е правилното според мен.

# 9 301
  • Пловдив
Между другото защо днес се очаква изявление на ЕМА, нали ще разследват от 6-ти до 9-ти април?
Не, заседанието на което ще дадат обновени препоръки е в периода 6-9 април.

# 9 302
Интересно обаче хората вече не ги е страх от анафилактична реакция от ваксината на Пфайзер, която може и да е с по-голяма честота от въпросните редки тромбози. А по едно време и това беше "голяма работа".

# 9 303
Страх ги е, разбира се. Никоя ваксина не е нужно да се изкарва панацея, а да се говори за фактите открито максимално много. И натиск да се правят проучвания.

# 9 304
Моя близка над 65 г. е записана през портала за иРНК ваксина за утре.
Обадих се във ваксинационния център да питам ще слагат ли такива ваксини - ами не, няма да слагат, нямали.
Също така не знаели дали ще получат.
Къде са тия ваксини дето сутринта ги раздаваха "по телевизията" не знам...

# 9 305
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Фармацефтичните компании не са виновни, че някои хора са развили хронични заболявания, защото не са си обърнали внимание на време или поради лекарски грешки или са се докарали до тежки физически състояния от мързел, неглижиране или лошо стечение на обстоятелствата.

Лошото е, че тези хора го отнасят

Но още по- лошото е, че заради тях, може да го отнесем всички, което съвсем не е честно
а те са най- уязвими и към вируса

# 9 306
Анафилактична реакция може да има и след ухапването от насекомо, от храна или обикновен аналгин. Да го сравняваш с тромбоза от ваксина е като да сравняваш пиле с домат.

Колко регистрирани анафилактични реакции има след Бионтех /Пфайзер и колко от тях са с фатален край? Не намирам такава информация и понеже ти сравняваш, теб питам.

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 16:12 от Анонимен

# 9 307
Да, понеже тромбози има само след ваксини.

# 9 308
  • Пловдив
Излишно е да спорим тук. Едва ли сред нас има хора с компетенциите да могат да преценят. За тази цел хората цял живот учат.

# 9 309
Лили, съвсем се оплиташ. И не мога да разбера какви са тези реакции, сякаш ние притеснените имаме акции на Бионтех или лично пишем на ЕМА и здравните власти на няколко държави да съсипят конкуренцията.

# 9 310
ЕМА ако имат доказателства трябва или да забранят използването на ваксината в ЕС или да сложат задължителна долна граница за поставяне.
Жалко за Жоро Коритаров, но той вероятно не е ваксиниран с АЗ и ако се раздуха и неговия случай и ваксината която той е сложил , може да обявим край на имунизацията в България.

# 9 311
Не се оплитам, просто искам да кажа, че всяка една от ваксините реално вече има поне по 1 потенциално смъртоносна много рядка странична реакция. По едно време в медиите се пишеше непрекъснато за алергични реакции след Файзер и Модерна, дори тук в темата това се коментираше, някои хора се страхуваха и се чудеха какво да изследват или да пият, но явно  и това отмина, защото сега вече никой не го коментира. А иначе аз се доверявам на преценката на ЕМА.

# 9 312
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Да, понеже тромбози има само след ваксини.

Аз така и не разбрах, за специфичен вид тромбоза ли става дума или за обикновена тромбоза
Защото, ако е специфичен, веднага би се доказала връзка
Ако не- то смъртта от тромбоза е 4 по честота в България от преди Ковид

# 9 313
Това, което споменах по-горе за забрана за администриране на Астрата на лица под 30 години. Линк към Гардиън.

https://www.theguardian.com/uk-news/2021/apr/06/medicines-watchd … a-jab-for-under-30s

След 3 седмици, Модерна идва във Великобритания. Вероятно това е планът за заместване на Астрата.

# 9 314
  • София
От Фейсбук:
Къци Вапцаров, 19m  ·
Тъжно е, че си отиват хора след ваксиниране...  никой не търси отговорност на фирмите производители, нали?

Общи условия

Активация на акаунт