COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 313 126
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 9 345
Във връзка с провеждащата се масова ваксинация в страната срещу COVID-19 с ваксина „COVID-19 Vaccine AstraZeneca“, по препоръка на Националния ваксинационен щаб втората доза от ваксината следва да се прилага през 10-та седмица от поставянето на първата доза. Препоръката се базира на наличните към момента данни, както в Кратката характеристика на продукта, така и от проведени проучвания за установена по-висока ефективност на ваксината при прилагане на втората доза след по-дълъг интервал.
Съгласно Кратката характеристика на ваксината „COVID-19 Vaccine AstraZeneca“ втората доза от тази ваксина се прилага между 4 и 12 седмици (28 до 84 дни) след първата доза, което следва да се има предвид при невъзможност за спазване на препоръката.
Прилагането на втора доза преди указания срок не може да бъде въведена в Информационната система и не позволява генериране на сертификат.

Столична РЗИ

# 9 346
# 9 347
  • Варна
"Европейският регулаторен орган за лекарствата отрече, че вече е установил причинно-следствена връзка между ваксината Оксфорд / AstraZeneca и синдрома на рядко съсирване на кръвта, след като висш служител на агенцията заяви, че има връзка.

В изявление пред Agence France-Presse Европейската агенция по лекарствата (EMA) заяви във вторник, че „все още не е стигнало до заключение и прегледът в момента продължава“, добавяйки, че очаква да оповести констатациите си в сряда или четвъртък."

https://www.theguardian.com/world/2021/apr/06/ema-finds-clear-li … e-and-blood-clots

# 9 348
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Има сайт хора, там следете

# 9 349
  • София
Явно всички дози на Pfizer се насочват към ЛЛ, защото във ВМА няма дози дори и за така наречените фирми с приоритет.

# 9 350
В описанието за поставяне на AZ изрично е написано да не се поставя на хора приемащи хепарин или негови подобни лекарства. Не знам къде са се объркали нещата ако въобще може да се говори за такова нещо, все пак случаите са изключително редки. Да отбележим също, че всеки ваксиниран индивид подписва документ за съгласие, че няма да търси отговорност за възможни странични реакции, иначе казано приема, че има известен риск и не е на 100% безопасно.

# 9 351
В описанието за поставяне на AZ изрично е написано да не се поставя на хора приемащи хепарин или негови подобни лекарства. Не знам къде са се объркали нещата ако въобще може да се говори за такова нещо, все пак случаите са изключително редки. Да отбележим също, че всеки ваксиниран индивид подписва документ за съгласие, че няма да търси отговорност за възможни странични реакции, иначе казано приема, че има известен риск и не е на 100% безопасно.
къде са се объркали? преди да ти бият ваксината, никой не те преглежда, не ти мери дори кръвното, а пък после въобще не те държат наблизо поне 15 минути да видят за алергична реакция... свидетел съм на това поведение

# 9 352
къде са се объркали? преди да ти бият ваксината, никой не те преглежда, не ти мери дори кръвното, а пък после въобще не те държат наблизо поне 15 минути да видят за алергична реакция... свидетел съм на това поведение
Документа ,който се подписва вие чел ли сте го?

# 9 353
# 9 354
  • София
Ами някъде преглеждат, ама то и това не е гаранция. Според мен повечето хора ако ги питаш "Приемате ли някакви лекарства?", няма да се сещат да съобщят за широко разпространени препарати, които са си самоизписали и ги броят за добавки. То, не че досега имаше и яснота какво е противопоказно и какво не (не, че и сега има). Ако си спомняте миналата година у нас даже беше изчезнал Фраксипарина от аптеките когато се чу, че се ползва при лечение на Ковид, та се принудиха да го спрат за свободна продажба. Кой знае колко хора са се самолекували с него. Но поне в повечето европейски страни мисля, че достъпът до подобни продукти е ограничен без рецепта и е малко вероятно някой да ги е ползвал без да е документирано някъде.

# 9 355
Това за хепарина преди АЗ няма връзка с тромбозите, по-скоро е заради риск от кървене при поставянето на самата инжекция.

# 9 356
  • София
Това за хепарина преди АЗ няма връзка с тромбозите, по-скоро е заради риск от кървене при поставянето на самата инжекция.
И аз такава информация съм срещал.
Още повече, майка ми и тъст ми са на силни антикоагуланти (Еликвис), което съобщиха на лекарите, но им беше поставена ваксина (АЗ), защото (поне досега) няма препоръка за обратното.

# 9 357
  • София
Това с тая декларация е сред темите, които просто не знам как се озовават през страница. А аз гледам да не се оплаквам, защото съм спамър от класа и не върви баш аз да казвам, че някой спами...
Започвам да си мисля, че е най-добре Астра Зенека да бъде забранена от ЕМА. Вариант едно е оптимистичен - ваксинираме само с иРНК и Janssen, която е от векторните, ама явно от по-яките. И може би със "Спутник", която е доста подобна на АЗ, но е руска и някой "си я чакат", защото не им пука особено всъщност.
На нас с първа доза АЗ ни предоставят втора доза от иРНК и образуваме железен имунитет. Останалите са доволни, че са се докопали до иРНК. Всички са доволни и нацията излиза на спонтанен флашмоб от радост.
Вариант две обаче е песимистичен - без АЗ ваксинацията из половин Европа се закучва малко или много. Не сме само ние, които сме поръчали от тая ваксина - евтина е, а и е лесна. Който се е уредил с по доза - уредил се. Доставят се иРНК, но не достатъчно за всички желаещи. Ваксинационният щаб пък е принуден да преразпределя дози иРНК към ваксинирани с първа доза Оксфорд.
Janssen отсега цифрите им ми звучат като новото течно злато, а PURE вече сподели, че в Швеция е откровено намалението в доставките им. На мен числата, цитирани от Кирилов на предния брифинг, ми звучат обезпокоително ниски, а никой не пита.
И така цяла Европа с малки изключения започва жестоко да лагва с масовата ваксинация и есента се посреща с трета вълна локдаун-нокдаун-седем-осем-и-ще-затваряме. Междувременно Великобритания и САЩ живеят спокойно и без мерки, за Израел да не говорим...

# 9 358
Janssen отсега цифрите им ми звучат като новото течно злато, а PURE вече сподели, че в Швеция е откровено намалението в доставките им. На мен числата, цитирани от Кирилов на предния брифинг, ми звучат обезпокоително ниски, а никой не пита.

Засега така изглеждат доставките от Janssen за Швеция, с уговорката че Агенцията за обществено здраве актуализира таблицата с доставките всеки петък и могат да настъпят изменения:

Април - 67 000 дози (първоначално бяха 208 000 дози, но миналия петък промениха цифрата)
Май - 295 000 дози
Юни - 888 000 дози
Юли-Септември - 2 700 000 дози

Евентуално ако бъде одобрена ваксината Curevac:
Първа доставка през юни - 139 000 дози
Юли-Септември - 1 140 000 дози

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott … vaccinleveranser/

# 9 359
Може ли линк към тази информация?

Общи условия

Активация на акаунт