COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 330 728
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 990
  • Варна
Затова пък бг мама излезе с подписка да се връщат гимназистите в училище
Не съм против подписката, просто съм за цялостни мерки- поне ресторанти и подобни отново да не работят. Вече е топло, има къде да се ходи навън, ако желаят да се събират хората.
Значи вече е топло хората може да се събират навън ако желаят, само и само да не се събират в ресторантите, да не говорим че и в ресторантите може да се събират навън.
Що за логика.
Или е добре или не е добре да се събират хората, без значение къде.

# 991
  • Пловдив
Каква надежда да имаме, когато на тази новина:

са поставени емотикони:

Без думи.

# 992
На трети март масовият контингент по заведенията бяха пенсионерите .. Откъдето и да мина, кафета, ресторанти - всичко е фул. Абсурдно и нелогично, за съжаление.

# 993
Е, масовият пенсионер не е помирисвал заведение от времето на пенсионирането си. Те едвам връзват бюджета за елементарни неща и лекарства, ще се изтягат по заведенията.

# 994
  • София
Над 25 000 души са успели да се регистрират в електронния портал за ваксиниране, след като той стана активен в четвъртък - https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/nad-25-000-dushi-s … ronen-portal.html

# 995
Да, наистина - пенсионер до пенсионера по ресторантите, чудят се къде да си харчат пенсиите...

# 996
  • София
Аз пък забелязах по ресторантите предимно младежки компании и семейства с деца. На 3-ти март беше фул, опашки се виеха пред Хепи, например.

# 997
  • София
Вчера чакам в чакалнята на зъболекаря, той закъснява с часовете, та си отчаках. Идват две дами, явно майка (придружител, доколкото разбрах) и дъщеря, на възраст ок. 40 и ок. 70 г. Дъщерята казва: свалям маската, че да подишам... каза същото и на майка си. А пък маската на майката беше толкова мръсна и захабена, вероятно я ползва от 1 година.
Толкова за вярата във вируса и уважението към другите,  например към другите в чакалнята, които 1 час чакахме с правилно поставени маски.

Смени си зъболекаря. Никога не бих чакала 1 час в пълна чакалня, при положение че съм със записан час.

# 998
Сега прочетох на сайта на Нова - "32-годишна бременна жена почина от коронавирус" Sob
Играят си с живота на хората Sad

# 999
Ситуацията е абсурдна. Отменя се плановият прием, за да се пазят болниците чисти от Ковид. Други мерки няма, явно няма и да има и народът си живурка свободно и безотговорно, за да напълни с Ковид същите тези болници, които от днес са недостъпни за хората, чакащи операции, за да се пазят чисти от Ковид. Всичко е разум и медицинска логика.

# 1 000
  • При семейството си
И още за починалите изминалото денонощие:
https://www.dnes.bg/stranata/2021/03/05/bremenna-jena-na-32-g-sr … ronavirusa.482182

# 1 001
гледам в списъка са писали бременността като придружаващо заболяване..

# 1 002
  • sofia
гледам в списъка са писали бременността като придружаващо заболяване..
Думи нямам...

# 1 003
А аз като гледам списъка оставам с усещането, че хората с хронични заболявания са обречени. Изглежда на никой не му пука тях. Смъртта на бременната жена и наистина ужасна новина.

# 1 004
Правителството на Обединеното кралство обаче заяви, че най-ранната дата, в която хората от Англия могат да пътуват в чужбина за почивка, е 17 май - при условие че са изпълнени четирите теста за облекчаване на заключването.
Каква са тези 4 теста?

Общи условия

Активация на акаунт