COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 332 393
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 1 695
  • София
Жалко, че в тази криза пак нямахме късмет да имаме нормално управление. Но то кога ли сме били ок.

Едни пушат наргиле, други губят близките си. Лудост и геноцид.

Плановите операции.. не мога да си представя как с леки приказки се коментира този проблем, който за хората имащи нужда от планово лечение е невероятен проблем. Нямам думи. Сякаш човещина и разсъдък вече не съществуват.. на доста нива. Държава, общество..
Дано имаме късмет някакъв.

# 1 696
  • Варна
То човек трябва да намира и баланса понякога.
Въпроса не е дали са важни или не плановите операции, а че всичко това се развива на фона на световна пандемия.
И за неоперативна интервенция да се влезе в болница пак е опасно.
С леки приказки може да се пише във форум, решенията в такава ситуация от отговорните  се взимат тежко.

Отлагането на плановите операции не е за първи път, може да се направи анализ на предишното отлагане, вместо да се говори наизуст.

Последна редакция: пн, 08 мар 2021, 17:48 от Danny_J

# 1 697
Сигурно не е никакво успокоение, но да споделя за австрйския начин с плановите операции.

Скрит текст:
Моята операция на коляното след падане със ски в Тирол през февруари 2020 тепърва ще я правят. От 17.03.2020 я изместиха на 16.03.2021, като ми се обадиха в четвъртък със списъка изследвания, които трябва да направя за една седмица. Както и да е, организирахме се.
Не е драматично за други, че една година имат такъв проблем, но за спортуващ три пъти в седмицата човек, който изведнъж си налага пълен стоп, е гадно. Осъзнавам, че не съм тежък случай и не твърдя, че съм превъртяла или полуумряла, но ми се струва, че ортопедичната болница не беше пълна с болни от корона. А и все пак не съм опирала до момента, а съм плащала послушно всички осигуровки.

ПП С антитела съм, което те знаят, тоест не вярвам да са пазили мен, като не са мен поканили.

ППП Май не стана много ясно накъде бия, та да го кажа, както си го мисля - проблемът е и финансов; здравната каса няма или пести средства.

Последна редакция: пн, 08 мар 2021, 18:26 от Анонимен

# 1 698
Въпроса не е дали са важни или не плановите операции, а че всичко това се развива на фона на световна пандемия.
С леки приказки може да се пише във форум, решенията в такава ситуация от отговорните  се взимат тежко.

Отлагането на плановите операции не е за първи път, може да се направи анализ на предишното отлагане, вместо да се говори наизуст.

Айде стига, че спират плановите щото са опасни. Спират ги , защото няма лекари и има голям натиск върху болниците поради неадекватното поведение на правителството. Просто изборите са им по - важни от живота ни.
Като почне някой така да подценява аудиторията......

# 1 699
  • Варна

Айде стига, че спират плановите щото са опасни. Спират ги , защото няма лекари и има голям натиск върху болниците поради неадекватното поведение на правителството. Просто изборите са им по - важни от живота ни.
Като почне някой така да подценява аудиторията......
При предното отлагане нямаше избори.

# 1 700

Не ви беше достатъчно това, че предизвикахте ненужна дискусия с крайните си мнения и ни изтриха, но и продължавате. Няма как да ни убедите в правилността на това решение, когато то засяга здравето, а понякога и живота на толкова много хора. Преглътнете и продължете напред! По друга тема, по възможност.

# 1 701
  • София
Ново от американската здравна CDC - напълно ваксинирани хора (с по две дози) могат да се срещат спокойно на закрито без маски и социална дистанция.
Ваксинираните могат да посещават неваксинирани хора без мерки, маски и дистанция, ако последните не са рискови.
Дава се пример, че напълно ваксинирани баба и дядо могат да посетят здравите си и неваксинирани деца и внуци без маски и дистанция.
https://www.cnbc.com/2021/03/08/cdc-issues-new-guidance-for-peop … ainst-covid-.html

# 1 702
  • Варна

Не ви беше достатъчно това, че предизвикахте ненужна дискусия с крайните си мнения и ни изтриха, но и продължавате. Няма как да ни убедите в правилността на това решение, когато то засяга здравето, а понякога и живота на толкова много хора. Преглътнете и продължете напред! По друга тема, по възможност.
В грешка си. Дори и не съм помисляла да убеждавам някой че спирането на плановите операции е правилно, реалността е такава.

Ето я другата тема от утре възобновяват плановите операции, и се влиза в тежък/строг локдаун съгласни ли сте. Не като до сегашните....

# 1 703
Ново от американската здравна CDC - напълно ваксинирани хора (с по две дози) могат да се срещат спокойно на закрито без маски и социална дистанция.
Ваксинираните могат да посещават неваксинирани хора без мерки, маски и дистанция, ако последните не са рискови.
Дава се пример, че напълно ваксинирани баба и дядо могат да посетят здравите си и неваксинирани деца и внуци без маски и дистанция.
https://www.cnbc.com/2021/03/08/cdc-issues-new-guidance-for-peop … ainst-covid-.html

Това е много добре. Те нали до три месеца всичките ще са ваксинирани.

# 1 704
Съншаийн, това звучи много добре. Дано скоро и у нас, ама ...

# 1 705
  • Бургас
Ей, бяс ме хваща вече с тия мерки.
От днес всички групови практики на учениците, които са онлайн по график са присъствени. Добре де, какъв е смисъла хем да са онлайн, хем да си ги сбират?
Започвам да мисля, че хората вземащи решения за графици, мерки и т.н не мислят!
Те трябва да върнат всичко над 5 клас по домовете им, а не да ги събират в още по - големи групи.

# 1 706
На фейсбук страницата на Министерството има лайв, брифинг на Министъра. Не го хванах отначало. Явно искат да затворят моловете и фитнесите , а кръчмите да имат по-късо работно време. Чудни мерки ! И здравната система е подготвена. Спокойно , корабът потъва нормално !

# 1 707
На фейсбук страницата на Министерството има лайв, брифинг на Министъра. Не го хванах отначало. Явно искат да затворят моловете и фитнесите , а кръчмите да имат по-късо работно време. Чудни мерки ! И здравната система е подготвена. Спокойно , корабът потъва нормално !

Свикаха пресконференция, за да кажат, че мислели за по-строги мерки, ама още не били решили какви да са. Съвсем ни взеха за идиоти.

# 1 708
  • Където морето целува небето...
Хванах съвсем малко, разбрах, че новите мерки ще са за 8 области и ще са специфични за всяка, защото не са стигнали до консенсус. До дни щяло да е ясно какво ще е точно.

# 1 709
С леки приказки може да се пише във форум, решенията в такава ситуация от отговорните  се взимат тежко.

В грешка си. Дори и не съм помисляла да убеждавам някой че спирането на плановите операции е правилно, реалността е такава.

Ето я другата тема от утре възобновяват плановите операции, и се влиза в тежък/строг локдаун съгласни ли сте. Не като до сегашните....

При това бясно и неуместно разпускане на мерки естествено , че ще стигнем до тежък локдаун, дори и да не искаме, защото ще започнат хората да измират по улиците масово.
Умелото управление предполага и непопулярни мерки.

Общи условия

Активация на акаунт