COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 009
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 2 550
За Пловдив мерките са едно голямо нищо https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Oficialno-Novi-merki-v-P … in-1060804  

Големите ученици ще са онлайн, както и досега. Малките ще са си на училище, както досега. Заведенията ще си работят, както досега. Моловете ще работят, както досега. Хипермаркетите ще работят, както досега.
Дано не им плащат на областния кризисен щаб за събиранията.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 11:44 от Mia Rulana

# 2 551
  • Където морето целува небето...
Някой има ли спомен при колко заразени на 100 000 затегнаха мерките през ноември? В Бургас са почти 500, но чакаме да станат 600 за да се затегне нещо. Ами то легла още от сега няма и линейките чакат с часове, но чакаме още да се вдигнат. То не, че ще направят нещо повече от това, да пратят и 1-4 клас по къщите, но все пак...

# 2 552
По принцип сега имаме по-голямо натоварване на болниците при по-малко заразени, най-вероятно заради британския вариант, който се оказа, че е по-тежък от предишните.

# 2 553
Аз съм категорична от моята си гледна точка на нещо средно между маркетолог и филолог, че срещу Астра Зенека се води съвсем преднамерена търговска война.
Всъщност, на брифинга Ангелов също го каза - това е търговска война.

Срещу всеки производител се води, вината на Астра е, че направи много грешки, които можеше да избегне.

За мен проблемът не е в качеството на ваксината, а в неочаквания провал на Астра да я представи добре. Дори с новите данни за безпроблемност при възрастните, за ефективност срещу други щамове и т.н., отново не успяват да наваксат. Да оставим настрана България - тук реномето им е зле и по линия "шефката е майка на евродепутатка", "за халваджияните има, за останалите няма" и т.н. - но и в останалата част от света се стигна до "vaccine snobbery".

"Войната" изобщо не е търговска, а изцяло политическа.
"Войната" започна преди изобщо АЗ да е одобрена от ЕМА.
Повода беше, че АЗ предупреди, че ще закъснее с доставките/иначе със закъснелите доставки от Пфайзер и Модерна са си ок./
Причината обаче е, че не трябваше UK да изпревари ЕС по % имунизирани.........
Цялата "трагедия" се разигра за да се искат произведените дози от заводите в UK, а не защото ваксината е "калпава"............
Проблем с ваксината според учените от ЕС няма, проблем има според политиците.

# 2 554
ТМ,протестите са за това,защото затварят определени бизнеси,но не им плащат нищо,а гладен не се седи.Ако получаваха обезщетения,повярвай никой няма да гъкне.
Едва ли другите-французи,немци са по-прости и си търпят локдауна.

# 2 555
  • През девет планини в десета...
Днес майка ми се ваксинира, но в картончето са пропуснали да и напишат Партида N.

# 2 556
  • София
Но в същото време валят призиви за содата за хляб, грипчето, аспирина и чая от мащерка, сега пък и гъбична инфекция. Отвратена съм.

# 2 557
Ваксината на Астра Зенека е добра, но проучванията им бяха калпави, това е факт, който допълнително наля масло в огъня. Малко на брой възрастни хора в проучването в трета фаза (защо?), неразбории около дозите и интервалите и т.н. все неща, за които не са виновни само политиците. Вярно сега излизат вече проучвания, че ваксината е добра, но веднъж като се създаде такава представа, после трудно се обръща. И между другото потърпевш от това е ЕС, защото има недостиг на ваксини. От Астра Зенека поне в близките месеци/години все ще намерят желаещи за тяхната ваксина.

# 2 558
По принцип сега имаме по-голямо натоварване на болниците при по-малко заразени, най-вероятно заради британския вариант, който се оказа, че е по-тежък от предишните.

За "британския" вариант, че е по-заразен и смъртоносен се говори, а и се доказа още  декември миналата година...

# 2 559
Журналистите задават, но... Линията е, няма затваряне, няма нужда от помощи за бизнеси. Не е задължително да ходите по ресторанти. Места има в болниците. Персонала да се стяга, ето аз се отказвам от политиката, да работят и те. Децата се заразяват, най-еетино е да ги затворим, щото тях ги лекуват някакво там педиатри, ама ние нямаме много контакт с тях. Числата са зле, ама в другите страни също са зле, така че не сме виновни ние. И финално- кой знае какво ще е след 3 седмици, (ама да минат изборите, да не сме ние).

# 2 560
Ваксината на Астра Зенека е добра, но проучванията им бяха калпави, това е факт, който допълнително наля масло в огъня.
Скрит текст:
Малко на брой възрастни хора в проучването в трета фаза (защо?), неразбории около дозите и интервалите и т.н. все неща, за които не са виновни само политиците. Вярно сега излизат вече проучвания, че ваксината е добра, но веднъж като се създаде такава представа, после трудно се обръща. И между другото потърпевш от това е ЕС, защото има недостиг на ваксини. От Астра Зенека поне в близките месеци/години все ще намерят желаещи за тяхната ваксина.

В кой "огън" се наля масло?
ЕМА одобри ваксината за всички възрасти над 18г.
Може би учените работещи там са некадърници?
Или калпавите политици дескридитираха ваксина, която според учените е ок....и сега се чудят как да замажат гафа...

# 2 561
  • София
Проблем с ваксината според учените от ЕС няма, проблем има според политиците.

Точно така. Роналд добре ни припомни сериозните реакции, с които започна ваксинацията с РНК ваксините в старческите домове в Норвегия.
Държат уязвими хора заложници на политически разправии (УК-ЕС). И лекарите, чели-недочели, Пфайзер препоръчват. Ама що, не знаят и те.

# 2 562
  • София
Аз имам обяснение за мен си, не претендирам, че съм права. Много по-лесно е да си мислиш, че те лъжат и голяма опасност няма. По-трудно е да осъзнаеш, че си в безизходица и един малък коронавирус те е накарал да коленичиш, поставил живота на милиони на карта, променил битието на всички други. А ответните реакции изискват усилия, по-лежерно е да се вика "сода, грип" и да не се прави нищо.

# 2 563
Решението да не разрешат ваксината за хора над 65 години обаче не е било изцяло политическо. Данни от проучванията в трета фаза липсваха, това е факт. Доколкото си спомням ЕМА също имаше такава забележка. Британците обаче твърдяха, че данни от предишните проучвания за антитела са достатъчни. И тук вече зависи от това кой как интерпретира данните, но не можеш да кажеш, че всичко е било изрядно и решението е било само политическо, това не съвсем вярно.

# 2 564
Аз имам обяснение за мен си, не претендирам, че съм права. Много по-лесно е да си мислиш, че те лъжат и голяма опасност няма. По-трудно е да осъзнаеш, че си в безизходица и един малък коронавирус те е накарал да коленичиш, поставил живота на милиони на карта, променил битието на всички други. А ответните реакции изискват усилия, по-лежерно е да се вика "сода, грип" и да не се прави нищо.
Абсолютно. Пък и по-лесно е да мислиш, че решението е в содата, чайчето и джинджифила. И всичко това е достъпно и в твоите ръце. Слагаш розовите очила, че си намерил решение, което обаче е само в твоята глава.

Общи условия

Активация на акаунт