COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 315 427
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 2 535
  • София
Да, реално ЕМА са излезли със становище в същия ден.

Ами да. Отворили са документацията от АЗ - пуснали са сърч (търсене, ctrl+F), написали ли са в полето на търсачката "тромбоза" или от сорта - нямало е съвпадения ("нито един открит резултат") и на база данните от производителя са направили заключение. Точка. Grinning Grinning Grinning

# 2 536
  • София
Аз съм категорична от моята си гледна точка на нещо средно между маркетолог и филолог, че срещу Астра Зенека се води съвсем преднамерена търговска война.
Всъщност, на брифинга Ангелов също го каза - това е търговска война.

# 2 537
Нещо интересно от брифинг. Клъстер в старчески дом. 17 (или 19, не съм сигурна), всички не ваксинирани, болни, много от тях тежко. 11 ваксинирани с положителен тест, без каквито и да е симптоми.

# 2 538
  • Сф
Аз  предполагам, на всеки е ясно, че всички са нови и и пришпорени ваксини предвид ситуацията. Тепърва ще излизат резултати за странични ефекти, както е и при всяко лекарство. И няма да е лошо отделния човек да има избор с какво точно да се ваксинира.Още повече виждаме тук как за едни има, за други не, без никакъв медицински критерий! Мерси съм аз за "Юруш на бананите".

# 2 539
Така по сметките на министъра 21 х.Файзер сложени  на които се пази 2-ра доза.да кажем 43 общо.Някой може ли да ми припомни колко са дошли от както започнаха изборните комисии-все ми се струва,че са повече и се губят дози.

# 2 540
Говори Мутафчийски на брифинга. Цивилен и сериозен. Отрили преди 3 дни още 2 клиники и имат към момента само 5 свободни легла, докато се върнел от брифинга и тях няма да ги има. Много голямо покачване на болните с нужда от болнично лечение. Вижда ми се уморен и притеснен, сериозно е положението наистина. На него му вярвам много, когато говори казва както си е, дори и да е по-негативен на нас ни трябва истината, а не лустросано-нямайте грижи, всичко е под контрол. Все по-млади хора, все по-тежко карат цели семейства в пълен комплект.
Аз лично разтълкувах изявлението му като призив да се затегнат мерките, защото в противен случай много бързо целият капацитет на здравната с-ма ще бъде изчерпан. А тогава смъртността от вируса ще се качи драстично, когато няма да може всеки тежко болен да получи адекватно лечение. А и без това за британският вариант на вируса има научни изследвания че е по смъртоносен от това което представляваше вируса преди 1 година когато започна епидемията при нас. Съдейки от данните за здравната с-ма които огласиха на брифинга, имаме капацитет като лекари, апаратура, и т.н. за малко над 10 000 хоспитализирани пациенти и за малко над 800 интензивни легла. За разлика от преди когато доста често се е наблюдавало в семействата да има здрави членове, сега такова нещо не се наблюдава, семействата вече започват да боледуват масово в пълен комплект без незасегнати. Което говори че имаме вариант на вируса който е доста по заразен и измъкването от него когато около теб има болни е доста по трудно, а вевоятно имаме и спад на хората при британският вариант които го карат безсимптомно което е и другата причина да наблюдават тази тенденция. Мутафчийски говори и за огромният ръст на починалите. Ето и стат. за първата третина на Март.

Починали средно на ден:

Април
21-30               2,30
Май
1-10                 2,50
11-20               2,50
21-31               2,18
Юни
1-10                 2,70
11-20               3,20
21-30               3,10
Юли
1-10                 3,70
11-20               4.10
21-31               6,81
Август
1-10                 7,60
11-20               7,30
21-31               8,81
Септември
1-10                 7,70
11-20               5,50
21-30               6,40
Октомври
1-10                 6,60
11-20             12,80
21-31             23.63
Ноември
 1-10              57,20
11-20             92,70
21-30            125,70
Декември
1-10              137,00
11-20            120.40
21-31             88,44
Януари
1-10               55,00
11-20             52,50
21-31             35,81
Февруари
1-10               48,20
11-20             31,20
21-28             44,00
Март
1-10               80,80

Стряскащ е ръстът на починалите. На другият бригинг следващият четвъртък вече ще имаме и ноемврийската ситуация като натовареност на здравната с-ма, ще сме минали 7 000 хоспитализирани ако нещата продължават така, и ако съдя по тона от брифинга тогава ще е и затягането на мерките. Аз не мога да си представя че няма да се затегнат до изборите, защото тогава вече здравната с-ма ще е натоварена на абсолютният максимум, а ефекта от мерките ще дойде със закъснение и не може да се чака да минат изборите, и тогава да затягаме мерките, те трябва да бъдат затегнати преди да бъде преминат прага на здравната с-ма, (което ще стане в първата половина на Април ако не вземем мерки), защото заради времевият гап вируса ще продължи да расте още 2 седмици след тяхното въвеждане.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 10:51 от Анонимен

# 2 541
Какво му става на Ангелов днес? Абсолютно неадекватни глупости говори този човек. Говорил с малко дете, което му казало, че му се ходи на детска градина, а пък родителите му пишели да затваря училища и градини. Е децата ли ще слуша точно сега с тази бясна заболеваемост или родителите? Кой разсъждава по-правилно - детето или възрастния? Аз направо съм в шок!

# 2 542
Аз съм категорична от моята си гледна точка на нещо средно между маркетолог и филолог, че срещу Астра Зенека се води съвсем преднамерена търговска война.
Всъщност, на брифинга Ангелов също го каза - това е търговска война.

Срещу всеки производител се води, вината на Астра е, че направи много грешки, които можеше да избегне.

За мен проблемът не е в качеството на ваксината, а в неочаквания провал на Астра да я представи добре. Дори с новите данни за безпроблемност при възрастните, за ефективност срещу други щамове и т.н., отново не успяват да наваксат. Да оставим настрана България - тук реномето им е зле и по линия "шефката е майка на евродепутатка", "за халваджияните има, за останалите няма" и т.н. - но и в останалата част от света се стигна до "vaccine snobbery".

# 2 543
  • София
Не знам, дали е от партидата, но чух, че академик Петрунов посъветва да се поставя ваксина 4 месеца след боледуването, защото тогава вече спадали антителата. Т.е. наличието на много антитела е противопоказно за ваксинирането, аз така го разбирам.

Мой близък си направи изследване за антитела, въпреки че не беше карал симптомен ковид, малко преди да се ваксинира. Оказа се, че има огромно количество, и той не знае как. Сестра му е лекарка и веднага му забранила да се ваксинира на този етап, защото смята, че ваксината в случая може да му навреди. Та явно си има значение и може и в това се крие причината за нежеланите последствия след ваксиниране.

# 2 544
  • София
След изказването на Кунчев, всъщност това си беше пледоария в защита на ресторантите, Алибеговците трябва да го черпят до края на пандемията. Па смЕх, смЕх .... през сълзи. Ясно, че от тук нататък, всичко ще зависи от самосъзнанието ни.

# 2 545
За пръв път от началото на пандемията съм отвратена от брифинга. Мутафчийски е притеснен, математиците в НОЩ бият тъпана от седмица вече, болниците се пълнят със скорост 300+ хоспитализирани на ден, до края на седмицата ще ударим ноемврийско - декемврийския пик на хоспитализирани, места в болниците няма, линейките вият и не спират, а те ми говорят, че следят нещата и, АКО трябва ще налагат по-строги мерки. Какво е това АКО, което чакат, като ние вече сме го достигнали? КАКВО?

# 2 546
  • София
Кирилов обяснява, че са правени две независими едно от друго проучвания на партидата на Астра Зенека - от ЕМА и от независима лаборатория в Нидерландия. Нямало основания партидата да не бъде прилагана.

# 2 547
Целият зор е да не плащат компенсации, затова са тези пируети. Отваряме, но вие не ходете. Хората в един момент ще се локдаунат и сами, както показват данните от миналата есен, мобилността намалява преди официалното въвеждане на мерките, но целта на качественото управление на кризата е изобщо да бъдат избегнати такива екстремни ситуации, защото цената е ужасно висока, напълно безсмислено и предотвратимо.

# 2 548
Недоверието в Астра Зенека не е само в България. 43% от германците смятат, че ваксината е безопасна и 66% смятат така за Бионтех /Пфайзер. Само 35% биха се ваксинирали с нея. 27% категорично отказват и биха изчакали възможност за друга ваксина.

Като сигурна ваксина определят АЗ само 33% от французите, 42% от американците, 54% от италианците и 59% от испанците.

https://www.t-online.de/nachrichten/deutschland/id_89631956/astr … er-unbeliebt.html

# 2 549
  • София
Недоверието в Астра Зенека не е само в България. 43% от германците смятат, че ваксината е безопасна и 66% смятат така за Бионтех /Пфайзер. Само 35% биха се ваксинирали с нея. 27% категорично отказват и биха изчакали възможност за друга ваксина.

Като сигурна ваксина определят АЗ само 33% от французите, 42% от американците, 54% от италианците и 59% от испанците.

https://www.t-online.de/nachrichten/deutschland/id_89631956/astr … er-unbeliebt.html
Нормално. Лошият ПР не беше само в България.

Общи условия

Активация на акаунт