COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 313 969
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 3 000
  • София
Дева, пиши какво е станало, макар че силно се съмнявам да пращат смс при отменена ваксинация на толкова много хора....

# 3 001
Ще пиша. За 17:40 съм.

# 3 002
  • София
Електронният регистър временно е спрян.
https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2021/03/12/4184897_koronavirusut_v … neka/#eventBlock3

# 3 003
По принцип честотата на смъртните случаи както и на милион други събития сред ваксинираните не е нулева. Животът не спира след като се ваксинираш. За да се установи връзка с ваксината се наблюдава дали честотата на нещо нараства или намалява.

Поствам отново тук мнението на д-р Аспарух Илиев, експерт по безопасност на ваксините.
Скрит текст:
По форумите има страх, че в американската система за странични реакции от ваксини (VAERS), в британската и пр. има описани смъртни случаи на хора след ваксина за Ковид. Няма нищо страшно, фалшива тревога е. За 3 месеца са ваксинирани милиони от най-възрастните и уязвими жители в тези държави, смъртността между тях по принцип не е нулева - хората умират спонтанно. Суровите данни за смъртност се анализират така (от подготвени специалисти):
1. Сравняват се групите на ваксинираните и неваксинираните (но здрави! тук не се включват болните от Ковид, защото целта е да се открие страничен ефект спрямо неваксинирани здрави. Анализът за ефективност на ваксината е различен. Тук говорим само за безопасността) в една и съща възраст по смъртност. Досега и в двете групи смъртността е идентична, т.е. няма данни за увеличение от ваксините.
2. Независим преглед на всеки случай от поне един лекар от FDA (в Щатите), MHRA (във Великобритания) или от националните служби по лекарствата за оценка на риска от страничен ефект от ваксината. Тази система се отнася за ВСЕКИ докладван страничен ефект, не само за смъртните случаи.
Данните от двата анализа непрекъснато се сравняват. Между основните агенции (американска, европейска, британска, австралийска, швейцарска, японска) има непрекъснат обмен на данни и работни срещи. Няма начин да се прикрие или пропусне нещо извънредно.

https://www.facebook.com/asparouh.iliev/posts/10160731983858146

Аспарух Илиев е завеждащ лаборатория по мозъчни инфекции в Берн.
От кога стана експерт по безопасност на ваксини?

Откогато Велков стана експерт по управление на кризи.

Д-р Аспарух Илиев е експерт по безопасност на ваксините, откакто работи към германската агенция по безопасност на ваксините и към швейцаркото правителство по безопасност на ваксините.

https://www.google.com/amp/s/www.mila.bg/amp/9375576

# 3 004
  • на пъпа на Златията

Ми съвсем спокойно могат да изчакат писмено уведомление,До като не го получат  важи до сега  установеното , за това отивай.Питай дали имат и ако са  ги пропуснали . се боцвай , щом ти е необходимо .

# 3 005
  • София
Привет!
Не знам дали въпросът ми е за тук, но виждам, че обсъждане ваксинациите.
Имаме записани часове за 16 март, за РНК ваксини. Как мога да разбера дали болницата разполага с такива, без да се разкарваме до там? Някъде изнасят ли такава информация? И мога ли отново да запиша други часове?
Всъщност тотален хаос ми е... Аз мога да записвам часове до безкрайност, но файда - йок!
АЗ за мен е компрометирана, не случайно вече 9 държави я отсвириха. И не случайно няма да видите лекар да си я поставя.

# 3 006
На майка ми са ѝ са се обадили по телефона около обяд, че ваксинацията ѝ няма да се състои днес. Отново щели да звънят, когато имат яснота кога ще е. За провинцията става въпрос. Тук си звънят. Миналата седмица така се обадиха на свекърите, че часът им се променя. Бяха им казали отначало четвъртък, след това са им звъннали и са им дали нови часове за петък.

# 3 007
Вижте, Борисов първо казва - да изчакаме ЕМА.
ЕМА, ако трябва да "разследва", умишлено слагам в кавички, вероятно ще трябва изцяло да се спре АЗ за период от между 3 до 6 месеца. ЕМА вече написа, и ще напише отново, че няма данни и не смята, че причината е АЗ. Толкоз. А данни няма, щото производителят не е дал данни. Откъде да се вземат тия данни. за 24-48 часа или за 5 дни.

Добре де, ако АЗ наистина нямат данни, в смисъл по време на изпитване на ваксината наистина не са регистрирани случаи на тромбози, сега трябва да си ги измислят ли, само и само да оправдаят обвиненията? Simple Smile

# 3 008
Дозите ваксини срещу COVID-19 не се разпределят равномерно в рамките на Европейския съюз според населението на страните членки, както беше договорено, заяви австрийският канцлер Себастиан Курц в петък, призовавайки за прозрачност и разрешаване на този проблем.
Малта е на път да получи три пъти повече дози ваксини спрямо населението си до края на юни в сравнение с България, каза Курц, цитиран от "Ротерс".

https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/03/12/4185158_malta_shte_poluc … ef=home_NaiNovoto

Браво на Курц, явно помни добринката, че ги спасихме с предпазни облекла в началото на пандемията.

# 3 009
  • на пъпа на Златията
Прехвърлих при ваксините , че е по скоро за тях.

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 17:07 от rorik

# 3 010
На нас от Иван Рилски ни се обадиха да ни кажат, че се отменя ваксинацията. Звънят на всички по списък. За другите болници не знам как е.

# 3 011
  • вкъщи
Честно казано от самото начало бях скептична и изпитвах недоверие към ваксините, за които уж бяха нужни години за да ги създадат.
Но лекар, на когото вярвам много, който ми спаси живота,  миналата седмица ми каза задължително да си сложа. Записах се, започнах да се настройвам за ваксинация и ето на... Вече тотално съм объркана.

# 3 012
И не случайно няма да видите лекар да си я поставя.
А всъщност много лекари си я поставиха вече. По цял свят където се прилага. Включително мои познати лекари в БГ.

# 3 013
И понеже някай твърдеше, че нямало разпространение в училищата, ето думи на самия Вълчев:
“ В последните дни е отчетено бързо разпространение на COVID-19 в училищата. Tова обяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на работно съвещание в Министерския съвет, свикано от премиера Бойко Борисов.

Просветният министър обясни, че има готовност всяка една паралелка в страната да премине в електронно обучение.”

# 3 014
  • София
Вчера писах за шефът на Старозагорското РЗИ - Станимир Станков. Отказал е Pfizer, поставил си е AstraZeneca.
Когато започна ваксинацията на медици, нямаше други одобрени ваксини в Европа. Нека не спекулираме по този начин.

Общи условия

Активация на акаунт