COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 313 896
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 2 985
Да, сега съвсем ще я вапцаме. Голяма част от хората и досега не искаха да се ваксинирам, оставям настрана причините. Сега този процент ще се увеличи още повече. От "модерните" ваксини няма достатъчно. В моята област няма поставена нито една доза с Модерна, а съотношение между Пфайзер и Астра е 1 към 4 приблизително.
И какво правим? Караме си още години наред с някакви полумерки. Който оцелее, оцелее. Учениците ще си завършат образованието онлайн. На топличко. То на някои от тях започна и да им харесва да си подремват в часовете и през междучасията да притичват към хладилника.

# 2 986
Аз пък вече започвам да разбирам позицията на мама, че рисковите при Ковид ще се окажат рискови и за ваксина. Тя е с наднормено тегло, разширени вени, високо кръвно и т н

# 2 987
  • София
Аз от историята с АЗ си правя извод, че е трябвало наистина да се поставя на лица до 55г. Или поне за хора в недобро здраве да се даде рнк. А не като при нас за връзкарите.
Моята ваксинация днес пропадна. За трети път не мога да се ваксинирим с АЗ. Точно пред мен и хлопва вратата.
Починалите в Норвегия 33-ма възрастни пациенти със сериозни заболявания са били ваксинирани с Pfizer/BioNTech. Здравните власти в Норвегия твърдят, че няма данни за пряка връзка между смъртта на 33-те души и ваксината, която са получили.
от ТУК
За нищо няма гаранция, за жалост.
А дали ще има желаещи у нас да се ваксинират след печалната история с починалата жена?
За други не знам, аз си чакам втората доза АЗ.
При 272 700 официално потвърдени случая на COVID у нас имаме 11 094 починали.
При 324 446 поставени дози ваксина имаме една починала, и то не е ясно доколко това е предизвикано от ваксината.

# 2 988
съзнавам, че няма да има факт (каквото и да покаже категорично разследването, както е споменал министърът), който да убеди семейството и близките на жената, че има друга причина извън ваксината,  и това е нормално и естествено

пише още в линка с новината, че е бил направен тест за коронавирус - отрицателен, не знам дали е възможно post mortem да се направи и за антитела, с оглед на това, което разказа вчера Мак, за да се провери дали няма предходно прекарана инфекция, която е била незабелязана; не е добре да спекулираме с оскъдните данни, които са известни засега, надявам се, че човек с посочените състояния е имал медицинска история на прегледи и би могло да се проследи дали няма връзка и с предходните й заболявания.... все пак до преди 3 месеца нямаше ваксини и хората пак получаваха инфаркти и инсулти от тромбози или не, явно ги е причинило нещо

от техническа гледна точка, за мен ще е интересно да науча има ли лекарствени средства, които предизвикват тромбоза и то в супер кратък срок? и ако има, някое от тях съдържа ли се в милилитрите ваксина, които се инжектират? за момента знам, че съществуват точно обратните  - антикоагуланти и противосъсирващи, които се борят със състоянието и неупотребата им при належащо състояние е опасна

Жената е имала сериозно заболяване на сърдечно-съдовата система и предшестваща операция, във връзка с това. В такива случаи сериозен съдов инцидент може да настъпи по всяко време, с или без ваксина.

# 2 989
43-ма са вече починалите в Австрия след ваксинация

BASG е докладвала 43 смъртни случая около времето на ваксинация срещу COVID-19 (42 – Pfizer/BioNTech, 1 - AstraZeneca), се казва в доклада. Според документа "към днешна дата няма факти за връзка с ваксината, разследването продължава".
https://novini.bg/sviat/eu/650148

Такива случаи има и в другите страни , но в България си мисля, че реакциите ще са съвсем различни, особено в предизборна обстановка и от опозицията са бързали с декларация веднага след съобщаването за случая в Пловдив.

# 2 990
https://services.aap.org/en/pages/2019-novel-coronavirus-covid-1 … evel-data-report/
🔺Доклад от Американска академия по педиатрия за общия брой засегнати от COVID-19 деца  до 4.03.2021г.
Превод:
Кумулативен брой потвърдени случаи - 3,231,836, които представляват 13,2% от всички случаи
Заболяемост сред популацията 4294/100 000

https://www.facebook.com/groups/science.in.crisis/permalink/465190801344695/

# 2 991
По принцип честотата на смъртните случаи както и на милион други събития сред ваксинираните не е нулева. Животът не спира след като се ваксинираш. За да се установи връзка с ваксината се наблюдава дали честотата на нещо нараства или намалява.

Поствам отново тук мнението на д-р Аспарух Илиев, експерт по безопасност на ваксините.

По форумите има страх, че в американската система за странични реакции от ваксини (VAERS), в британската и пр. има описани смъртни случаи на хора след ваксина за Ковид. Няма нищо страшно, фалшива тревога е. За 3 месеца са ваксинирани милиони от най-възрастните и уязвими жители в тези държави, смъртността между тях по принцип не е нулева - хората умират спонтанно. Суровите данни за смъртност се анализират така (от подготвени специалисти):
1. Сравняват се групите на ваксинираните и неваксинираните (но здрави! тук не се включват болните от Ковид, защото целта е да се открие страничен ефект спрямо неваксинирани здрави. Анализът за ефективност на ваксината е различен. Тук говорим само за безопасността) в една и съща възраст по смъртност. Досега и в двете групи смъртността е идентична, т.е. няма данни за увеличение от ваксините.
2. Независим преглед на всеки случай от поне един лекар от FDA (в Щатите), MHRA (във Великобритания) или от националните служби по лекарствата за оценка на риска от страничен ефект от ваксината. Тази система се отнася за ВСЕКИ докладван страничен ефект, не само за смъртните случаи.
Данните от двата анализа непрекъснато се сравняват. Между основните агенции (американска, европейска, британска, австралийска, швейцарска, японска) има непрекъснат обмен на данни и работни срещи. Няма начин да се прикрие или пропусне нещо извънредно.

https://www.facebook.com/asparouh.iliev/posts/10160731983858146

# 2 992
Пълната информация е важна за спокойствието. Затова малко повече информация за случаите с тромбоза (съдово запушване) с ваксината на Астра Зенека в Австрия. Става дума за две жени - на 35 и 49, ваксинирани с ваксина на АстраЗенека 10 дни преди тромбозите си и работещи в болницата в регион Цветл в Австрия. При 35 годишната служителка се получава белодробна емболия и в момента се лекува, докато при 49 годишната настъпват множествени съсиреци и умира. Правилото в тези случаи е два сходни случая с една и съща пратка ваксина да се разглеждат детайлирано и докато трае проверката да се спре временно ваксинирането със съответната партида. Това се и прави и това е и причината за огромната паника със спирането на ваксинацията - проучване на детайлите. Първоначалната позиция и на австрийската агенция, и на PRAC (Pharmacovigilance Risk Assessment Committee) НЕ открива връзка между проблема и ваксината. Това не се прави на око, а с детайлиран анализ на медицинските истории на пациентките, както и допълнително излседване. Рискът от кръвни съсиреци е увеличен по принцип при жени, при пушачи, при приемане на противозачатъчни, при генетична предразположеност и т.н. В случая става дума и за колежки, които могат да имат и други общи рискове. Това са единични случаи от огромна партида, досега няма други съобщения за подобни проблеми за нея и по всичко изглежда, че е случайност. Изчакването на окончателния доклад е обща практика и спирането за 2 седмици на ваксинирането също. Убеден съм, че проблеми няма да има и самият аз бих се ваксинирал с тази ваксина веднага (още чакам моят ред за васкина). Нека не забравяме важните неща и да се концентрираме не на ваксината, а на вируса-убиец, който вчера отново е взел рекордни жертви.

https://www.facebook.com/650518145/posts/10160743276278146/

# 2 993
Според "Шведската агенция за обществено здраве", в момента R-номерът е 0,98.

През последните шест седмици сме в някакво средно плато с по 23 000 - 26 000 нови случаи на седмица. Поне няма драстично увеличение и задържаме това плато. През декември имахме седмици с по 45 000 нови случаи седмично, та засега успяваме да натискаме кривите на третата вълна , за да не стигнат до декемврийските цифри.

Хоспитализираните и те са в същото плато от няколко седмици, няма драстични увеличения през последните седмици - в момента 226 в интензивното + 1226 хоспитализирани.

44 000 ваксинации през последното денонощие.

Смъртността от covid-19 в Швеция продължава да намалява, според доклад на Европейската агенция за контрол на инфекциите ECDC.

Сега Швеция е на седмо място от дъното нагоре в Европа по брой смъртни случаи на милион жители през последния 14-дневен период. Словакия е с най-висока смъртност с 246 случая на милион жители, а Чехия с 239 случая. Швеция има 11,5 смъртни случая. Други скандинавски страни: Финландия (7,5), Дания (6,5), Норвегия (4,5) и Исландия (0). Лихтенщайн също е имал 0 смъртни случая през периода, докато Кипър е регистрирал 4,5.

- Чувстваме го като голям успех, че успяхме да намалим броя на жертвите по този начин и толкова бързо, с приоритетната ваксинация на най-крехките и уязвимите, които имат най-сериозен риск от тежко разболяване и смърт, казва държавният епидемиолог Андерс Тегнел пред вестника.

https://www.ecdc.europa.eu/en/cases-2019-ncov-eueea

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 22:51 от Анонимен

# 2 994

Само че дали ще има желаещи да се ваксинират след всичко това?

Естествено, че има.
Дано не ми пропадне часът днес.
РНК съм заявила, но мислех, че АЗ ще слагат, нали така бяха казали.

Значи като умират хора от КОВИД, трябва да приемем, че всички сме смъртни.
Но ако е от ваксина, голям ужас?!
Кой го измисли това?

Бог да я прости жената, имала си е сърдечни проблеми и едва ли точно ваксината е довела до фатален край.

# 2 995
  • През девет планини в десета...
Другите държави са добре, те почти не разчитат на АЗ, защото по принцип си получават от нея малко бройки. Така че спирането при тях на АЗ няма да се отрази на ваксинирането им. А при нас не е така... Ние барабар Петко с мъжете. Да сме в играта. Пък че оставаме изцяло без ваксиниране не е важно. Сега ще лъсне истината дали наистина няма Пфайзер или са лъгали. В статистиката ще се види дали ваксинират тези дни с Пфайзер с първа доза.

# 2 996
Във Великобритания се опитаха да затварят на зони (местно ниво), не проработи, защото хората мигрират. Примерно град А е зона 4, всичко е затворено, но град Б ти е на 30 км и е в зона 2, в която заведения работят. Логично, че хората ще пътуват до град Б. Наложи се национален локдаун естествено. Не разбирам защо в България се отлага, ясно е, че рано или късно ще се стигне до пълно затваряне и в момента се питам кому е нужен този хаос, който ще доведе до по-висока смърност и заболеваемост. Другото което е - колкокото повече се отлага национален локдаун, толкова по - далечни стават надеждите за така бленувания успешен летен сезон.
Точно същото писах за Ирландия малко по-назад и аз. Локалните мерки не работят и с тях само се губи ценно време.

# 2 997
  • В заешката дупка
На тежките рапортувани предполагаеми странични ефекти след ваксинация, особено смърт, трябва да се гледа сериозно. Дори  и вероятността причинно-следствената връзка да е минимална. Това е отговорното отношение на науката. Затова такива случаи трябва да се проучват. По този въпрос две мнения няма.

Сега, дали трябва се спира/забавя/пренасочва към други групи съответната ваксина, примерно, докато има по-голяма яснота около случаите, вече е по-сложен въпрос и не толкова еднозначен. Един от факторите със сигурност е нивото на разпространение на заразата сред общността. Убедена съм, примерно, че при нас в Исландия, където почти няма местно разпространение, им е било много по-лесно да решат да спрат ваксинацията за известни време, отколкото на места където положението е по-сериозно.

# 2 998
Вчера съобщиха за смъртен случай преди един месец след друга от ваксините в България. Защо не казаха коя е ваксината, нито подробности по случая, да не говорим че чак след месец се разбира?

# 2 999
  • София
Вчера съобщиха за смъртен случай преди един месец след друга от ваксините в България. Защо не казаха коя е ваксината, нито подробности по случая, да не говорим че чак след месец се разбира?

Да не говорим за онези партенки за изкапали като круши възрастни хора по хосписите, когато имаше одобрена само и единствено Pfizer. Някой върти мръсна и кална война, която ще вземе животи обаче.
Все си мисля - дано съм жива да видя равносметката на всичко това един ден. От Китай до ваксинационните войни, от първия локдаун до последния. Тепърва ще лъсва истината, където може.

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 16:06 от Sunshine_Reggea

Общи условия

Активация на акаунт