COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 313 768
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 3 075
Ха, та ние сме си 1-2 място по поставени  ваксини??
И защо мрънкаме??
Нещо си се заблудила, това са цифри за поставена две дози а не брой ваксинирани. А на втората картинка ясно си личи, че у нас се ваксинира главно с AZ което се дължи единствено на факта, че нашите политици се отказаха от квотите на ЕС които ни се полагаха от американските ваксини, сега си носим последиците от едно от многото безумни решения които се взеха у нас в тази криза, последното от днес няма какво да се коментира.

# 3 076
Да почива в мир жената, но си мисля, че каквато и ваксина да и бяха поставили.. щеше да си отиде.
Виж не мога да кажа същото, ако не беше се ваксинирала изобщо.

Защо?
Мислиш, че вксината е виновна ли?

# 3 077
Временно се преустановява записването на нови часове в електронния регистър за желаещите да се ваксинират
 На този етап електронният портал "COVID -19 Регистрация за ваксинация" преустановява записването за поставяне на ваксина срещу коронавирусната инфекция. Това се налага заради временното спиране на ваксинацията с лекарствения продукт на производителя AstraZeneca на територията на страната.

Регистрираните в портала потребители автоматично ще получат нов час за имунизация, след анализ на броя записани за ваксина лица и наличностите от другите две одобрени у нас ваксини срещу COVID-19.
Системата ще изпрати потвърждение за новия ден и час чрез sms или имейл. След възобновяване на работата на регистъра всеки потребител ще има възможност, при необходимост, да промени дата и часа на ваксинация и да избере друг времеви прозорец.               
 https://coronavirus.bg/

# 3 078
Чакам чинно пред кварталната бакалийка Един господин без маска да си напазарува. Той обаче, на сладки приказки с продавачката. След като реших, че седемте минути, които изчаках са предостатъчни за купуването на един хляб, отворих вратата и рекох, че само да си пазаря и могат още да си приказват после колкото искат. Да съм влизала, ме покани господина. Отговорих- след като излезете. Щоу? Любезно ме попита. Защото сте без маска, аз още по- любезно.
Мойто момиче/ почнА/- аз съм ваксиниран.. още преди месец. Нито заразявам, нито приемам Joy Head Band
Викам- добре, докторе,ся навън, за да вляза. А това,че сте ваксиниран, нямате законово право да не носите маска. И да, също и трябва абсолютно да ви повярвам, че сте ваксиниран нали? Е, аз пък съм кралица Елизабет. Любезният отговор ще ви го спестя. Само ще кажа, че накрая бях кралицата на мангалите 😂
Та, ето заради такива будни граждани, искам да се ваксинирам. Нямам друго средство, за да се боря срещу простотията хорска. И като клиент, и като касиер.
Дева, защото Ковид причинява сърдечни проблеми. Не съм експерт, но достатъчно е била компроментирана тази жена, че да и се слага ваксина. Лаишки размисли.

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 20:02 от Thirteen#

# 3 079
  • Варна
Най-кофтито е ,че изобщо не е имала намерение да се ваксинира жената, не е била в никакви списъци. Отишла на преглед при кардиолога си и той я навил да се боде.

# 3 080
Една от страничните реакции след моята ваксинация с АЗ беше ужасно сърцебиене и ускорен пулс. Обикновено пулса ми се движи в диапазона 70-75. На другия ден след ваксината беше 105, което е много за мен, имах чувството, че сърцето ми ще изскочи, а кротко си лежах в леглото. Писах и в темата тогава.
Кой знае как може да повлияе това на сърдечно болен човек, ако му се случи. Затова трябва консултация  с ЛЛ или кардиолог.
Бог да я прости жената, без време си е заминала.

# 3 081
  • София
Аз и преди писах, че майка ми е с прекаран инфаркт и кардиологът и  я е посъветвал да не се ваксинира за сега, с каквато и да е ваксина. Явно е имало резон.

# 3 082
Отново изгледах новините. Журналистката КАЗА,  че ваксината Е от проблемната партида.

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 20:10 от bibobore

# 3 083
Най-кофтито е ,че изобщо не е имала намерение да се ваксинира жената, не е била в никакви списъци. Отишла на преглед при кардиолога си и той я навил да се боде.
Тя попадаше в групата, която трябваше да бъдат ваксинирани, имаше желание жената, подписа съответните документи. Нямаше температура, нямаше никакви оплаквания и беше ваксинирана
https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Progovori-lekarkata-s … e-pochina-1061545

# 3 084
  • София
Майка ми вчера се ваксинира с АЗ, на 81 е, с много заболявания. Днес ѝ се спяло повече и усещала съвсем лека болка на мястото на ваксинация, когато го пипала. Това е.
Допълвам – с пейсмейкър е, исхемична болест на сърцето.

# 3 085
Сега става това, за което ви предупредих отдавна. Много статии, много преекспониране, много, много лутане.
Относно ваксините:
Няма ваксина, която е на 100% безопасна. Няма.
Всеки път, когато водите детето си на ваксина има процент вероятност да пострада от нея.
И тук се намесват процент вероятност, оценка на риска и едно чисто човешко си претегляне, кое е по-добре-ваксина или болест.
В нормалните държави има и специални фондове за обещетение на децата, които са изтеглили късата клечка.
Но! Процент вероятност за увреждане от ваксината е неизмеримо по-малък, от процент вероятност за увреждане от самата болест.
Никой на този свят не може да ми гарантира, че когато след година сложим ваксината за морбили, няма точно моето дете да е това едно на десет милиона, на което не му понася.
Но може да ми се гарантира, че без ваксината вероятността да се разболее и да бъде увредена от болестта е голяма.

По същия начин е ваксината за Ковид. Ако ще да приемем всичките случаи за пряка смърт от ваксината, процента е от порядъка на един на доста милиони (не ми се смята). Смъртността от вируса вече е ясна. Пряката. Непряката, т.е. хора, които са изписани и впоследствие прието отново също сме я коментирали, има изследвания.
Дори не говорим за болестите, които се отключват, увеличени неколкократно като процент в сравнение със същата група без Ковид.
А ако включим и дългият Ковид тогава картината става съвсем различна.

По същия начин, както ползите от ваксината за морбили превишават многократно риска от ваксината, същото е и с ваксината срещу Ковид.

# 3 086
  • Варна
Тя попадаше в групата, която трябваше да бъдат ваксинирани, имаше желание жената, подписа съответните документи. Нямаше температура, нямаше никакви оплаквания и беше ваксинирана
https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Progovori-lekarkata-s … e-pochina-1061545

По новините в 19 ч. казаха ,че не е имала намерение да се ваксинира, само е отишла на преглед. Не е присъствала в нито един списък за ваксиниране - нито при ЛЛ , нито през системата. Както винаги , има разнопосочни репортажи.Майка ми също е със сърдечно заболяване и чака , когато има РНК ваксини за нея, затова се загледах.

# 3 087
  • София
Отново изгледах новините. Журналистката КАЗА,  че ваксината Е от проблемната партида.
По Нова казаха, че НЕ е от партидата.

# 3 088
Отново изгледах новините. Журналистката КАЗА,  че ваксината Е от проблемната партида.
По Нова казаха, че НЕ е от партидата.
и журналята са за трепане. Аз чух същото като bibobore. БТВ.

# 3 089
И аз по БНТ чух по новините, че не е тази партида.

Общи условия

Активация на акаунт