COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 313 744
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 3 090
По- добре кажете, чии новини гледахте. Аз по Нова и чух същото, което споделя Сребърна паричка.

# 3 091
И майка така е чула по БТВ, че е от въпросната партида. На Брифинга в 14 часа, казаха, че НЕ е от тази партида.

# 3 092
Една от страничните реакции след моята ваксинация с АЗ беше ужасно сърцебиене и ускорен пулс. Обикновено пулса ми се движи в диапазона 70-75. На другия ден след ваксината беше 105, което е много за мен, имах чувството, че сърцето ми ще изскочи, а кротко си лежах в леглото. Писах и в темата тогава.
Кой знае как може да повлияе това на сърдечно болен човек, ако му се случи. Затова трябва консултация  с ЛЛ или кардиолог.
Бог да я прости жената, без време си е заминала.
Аз вчера сутринта се ваксинирах с АЗ и също няколко часа след това имах ускорен пулс и ужасно ми прескачаше сърцето. Вечерта пулсът ми беше 100 и няколко часа не спадна, дори след прием на валидол и мента глог. Не бях сигурна, че е от ваксината, предположих, че е от напрежение и страх. Днес съм по-добре.

# 3 093
БТВ Казаха ЧЕ Е от въпросната партида.  Два пъти изгледах началото. Сега иди разбери кой какво говори.

# 3 094

Дева, защото Ковид причинява сърдечни проблеми. Не съм експерт, но достатъчно е била компроментирана тази жена, че да и се слага ваксина. Лаишки размисли.
Свекърът ми, на 86г, със отворена операция на сърцето и байпас от преди 20-30г, и високо кръвно, се ваксинира на 9ти. И честно казано и аз доста се притеснявах при по сериозна реакция как би му се отразило на сърцето. 

Сърдечната недостатъчност е сериозен проблем между другото. Особено пък в съчетание с наднормено тегло.

# 3 095
# 3 096
И аз по БНТ чух по новините, че не е тази партида.

И аз така.
БТВ не гледам изобщо.

Леля ми е ваксинирана с АЗ, със сериозни сърдечни проблеми, извън ритъм е от години.
Никакви реакции не е имала, само лека умора.
На 80 г.

# 3 097
  • София
Официално от министър Ангелов:
Настъпването на летален изход, около 3.00 ч. тази нощ, при 57-годишна жена с множество придружаващи заболявания, на която в 12.00 ч. вчера, 11 март, е приложена ваксината на AstraZeneca, е поводът временно да бъде преустановена ваксинацията срещу COVID-19 с оксфордския препарат. Това съобщи министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов в Пловдив.
Той посочи, че вече е приключила аутопсията, а до седмица ще бъде готова и съдебно-медицинската експертиза. Жената е била с наднормено тегло, с извършена операция по повод запушване на артерии на сърцето през 2005 г., извършен троен аортно-коронарен байпас. При аутопсията не е установено образуване на тромби.
„Работната диагноза е остра сърдечна недостатъчност с тежък белодробен оток, на фона на тежка атеросклероза, тежки сърдечни промени и запушени съдове. Пряка причинно-следствена връзка между ваксинацията и леталния изход към момента не може категорично да се отхвърли или потвърди, докато не излязат резултатите от хистологичните изследвания“, обясни доц. Павел Тимонов, специалист по съдебна медицина.
Спирането на ваксинацията с AstraZeneca е превантивна мярка. България ще изчака произнасянето на Комитета за лекарствена безопасност към Европейската агенция по лекарствата и едва след това ваксинационният процес ще бъде възобновен, беше категоричен проф. Ангелов.

от ТУК
Нищо не се казва за партидата, но по всички вестници пише, че не е проблемната.
...в отговор на въпрос министърът допълни, че използваният препарат не е от проблемната партида от ваксината, която вече не се ползва от няколко европейски страни, след като бяха докладвани случаи на образуване на тромби след имунизиране. от ТУК

# 3 098
Реално погледнато, ако даден човек би пострадал от реакция към ваксината, каквито са температура, треска, главоболие..., той би пострадал и при първата настинка (вируса инфекция) със сходни симптоми.

# 3 099
Добре, де, пуснете си брифинга и ще чуете какво казва.

# 3 100
  • Другата България
Аз и преди писах, че майка ми е с прекаран инфаркт и кардиологът и  я е посъветвал да не се ваксинира за сега, с каквато и да е ваксина. Явно е имало резон.
И аз писах, че кардиолог не препоръча АЗ за моята майка, която е без особени сърдечни проблеми, но хипертоничка. Препоръча имунизация, но с Файзер или Модерна, това има за момента.
Що се отнася до въпросната жена, аз прочетох, не съм гледала новини, че нейната ваксина НЕ е от въпросната партида и тя е отишла в гр. Стамболийски просто на преглед от кардиолог, не за да се ваксинира.
Ваксинирал я е лично началникът на ДКЦ-то, който е и кардиолог. Жена.
Не знам колко е вярно, но ако е така, и жената не е имала намерение да се ваксинира, а е отишла просто на преглед...не знам, звучи много, много грозно.
План ли имат да изпълняват в това ДКЦ?
Но сега всеки пише и говори каквото му падне, дано е партенка.

# 3 101
  • София
Може да е било добро общо състояние предвид цялата история на болестта. Добро общо състояние едва ли означава здрав. На мен повече ми звучи като "не е чак толкова зле".

# 3 102
  • Варна
Ами не знам, при тия прегледи от специалист ,не им ли правят ехография  ? За да има "тежки сърдечни промени и запушени съдове" , според мен хич не е била добре. Но, да , могат да се изкарат какви ли не версии сега.

# 3 103
Лично кардиоложката ли е сложила ваксината, или пак на БТВ са измислици?
То да ида и аз при тая кардиоложка, ей го къде е Стамболийски.
Щом имат ваксини.

Паричка, не се виждат на ехо тези неща.
Минахме по този път скоро с ММ.
Перфектна кардиограма, на 3 места, вкл. в спешното.
Чудесна ехография.
Обаче той имаше стягания и болки в сърдечната област.
И кардиоложката препоръча коронарография.
Чак на нея се видя 75-80 % запушване.

# 3 104
Съгласен съм с донякъде с паричката.  Времената са смутни,  а управлението на кризата е до долу.  Всичко останало вече е ала-бала,  като не знаеш какво да направиш.

Общи условия

Активация на акаунт