COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 313 955
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 3 105
  • Другата България
Не знам какво казва БТВ, аз го прочетох в нета, навсякъде го пише.
Ето на прима виста, пише, че кардиолог я е поставил, а не намирам сега къде прочетох, че е началника на въпросното ДКЦ, който е кардиолог.
https://trafficnews.bg/plovdiv/izdahna-zhena-vaksinirana-sreshtu … mboliiski-205045/

# 3 106
  • София
Ами като са имали отворен флакон и са останали дози, ще агитират случайно дошли на преглед пациенти.  Ако дозите не бяха по 10  във флакон нямаше да се стига до там. Плащат ли по 10 лв на поставена ваксина ?

# 3 107
Аз за пръв път чувам кардиолози да ваксинират......

# 3 108
Г-н здравният министър каза, и че има  случай на починал след ваксинация с друга ваксина.
Обаче:
 АГЕНЦИЯТА ПО ЛЕКАРСТВАТА ОПРОВЕРГА АНГЕЛОВ ЗА ПОЧИНАЛ ВАКСИНИРАН ПРЕДИ СЛУЧАЯ С 57-ГОДИШНАТА ЖЕНА

Твърдението на здравния министър проф. Костадин Ангелов от четвъртък, че в България е имало смъртен случай след поставена ваксина срещу Covid-19, беше опроверган от директора на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов в сутрешния блок на БНТ в петък. В същото време главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обяви, че няма информация за такъв случай.

https://boulevardbulgaria.bg/articles/agentsiyata-po-lekarstvata … -godishnata-zhena

# 3 109
  • на пъпа на Златията
Опааааа.  По БТВ казаха,  че ваксината на жената била от проблемната партида. Дали правилно се изрази журналистката,  незнам.
Не е била, чух го от министъра
Коригирах си мнението и се извинявам.  Може и аз да не съм чул правилно. Ще погледна пак на - 1 час какво точно каза.
По добре е да се съсредоточим и да слушаме какво казват  отговорните  за това хора. Аман от вестници и разсеяни журналисти .

# 3 110
мен ме ваксинира гинеколог в зеления коридор Grinning

# 3 111
Аз разбрах от това което се каза досега за този случай, че жената е починала от инфаркт. Министърът примерно каза, че няма данни за тромбоза, емболия, ще се разбере скоро след аутопсията.

# 3 112
  • Варна
Ами не е трябвало да я ваксинира кардиоложката. Трябваше да я остави да си пробва късмета срещу "живата ваксина", за която свети Мангър и Чорбан от БАН лично гарантират, че е безопасна, особено за хора като нея.

Може би, е трябвало по-добре да прецени състоянието и ? А, не я да взема да я боцна тая , и без това е дошла до поликлиниката. С погрешното си решение сега създава повече вреда. 60000 остават без ваксини следващата седмица.

# 3 113

И аз.
Те нямат хладилници.
Къде ги държат тези ваксини?

мен ме ваксинира гинеколог в зеления коридор Grinning

Но не си отишла на преглед при него и да те натисне с ваксината.
Не вярвам аз да е така, от един преглед и хоп, ваксина.

# 3 114
  • Варна
DeVa®, освен кардиолог е и началник на ДКЦ-то. Явно имат кабинет за ваксинация .

# 3 115
Хоп и аз да споделя. Имахме часове за днес в 13.20 и 13.40 в МЦ Радомир. По радиото в колата чухме, че спират АЗ. Решихме все пак да отидем на място, защото не сме посочили в платформата предпочитана ваксина.
МЦ Радомир е в болницата. Няма жив човек, нито някакви указания. Необезпокоявани обиколихме първия етаж. Престрашихме се да отидем и на втория. Там се оказа и въпросния МЦ. На нещо подобно на регистратура (затворено гише) се вееше бележка, че за ваксини се ходи в кабинет 12. Момичето зад гишето явно ни чу и се показа. Обясни ни, че нищо не знаят, повече информация получавали от пациентите. Чули са, че в Перник са спрели АЗ, на нямат официална информация. Примолихме се да ни ваксинират все пак, след като още няма заповед. Нъцки... Изобщо не са ваксинирали записани през платформата. Има една сестра и списъци, няма лекари, няма ваксини. "Никой не ни е питал можем ли" - цитирам. От два дни идват записани и й се карат. Виждали са само АЗ в Радомир, други ваксини няма и не се очаква да има. Запозна ни със сестрата от кабинет 12, която евентуално да ни "запише" за 19.03. И като се започна: ама недейте, не чухте ли колко хора умират от тези ваксини, нищо не е тествано, нови са, скоро няма пак да ги пуснат и т.н. Стиснахме зъби и настояхме да ни запишат на хвърчащ лист за следващия петък. Ще се чуваме по телефона...
Изводът ми е, че в някои от по-малките населени места ги е страх да ваксинират, не вярват във ваксините и са тотално изоставени като логистика.
Бизнесът ни е такъв, че ако не пътуваме, не работим и фирмата ни няма приходи. Правихме си тестове за наша сметка на отпътуване и на прибиране, но с тези темпове на заразяване в България все повече държави искат директно карантина при пристигане на тяхна територия.
Сега какво да правим!?! Да се заразяваме пък каквото стане, само и само да имаме антитела ли?

# 3 116
DeVa®, освен кардиолог е и началник на ДКЦ-то. Явно имат кабинет за ваксинация .

Там може.
Сигурно имат.
Но не в неговия кабинет.

Абе майтап, ама ще ме накарате да се разходя до там, то в Пловдив явно няма да ме огрее.

# 3 117
Дева, извинявай знам че не ти е смешно, но се посмях днес на твой гръб. Голяма каръщина с твоята ваксина Hug толкова каръшки неща обикновено на мен се случват.  
По повод ваксините, от познатите ми вече никой няма да се ваксинира след днешните...събития. И последната капка доверие замина след подобно...противоречиво...поднасяне на...данните.

# 3 118
Родителите ми тази сутрин, ги е боцнала медицинска сестра, анестизиолог ги е разпитвал за заболяванията им. Друг лекар не е имало в пункта. Същият лекар, чета във фейсбук, като коментар под статия, негодува срещу спирането на ваксинацията.

# 3 119
Сега пък ще стане така, че самите лекари да не искат да ваксинират. Заради отговорността. И тя става..Една- никаква.

Общи условия

Активация на акаунт