COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 334 161
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 6 765
Вече всичко се приписва на ваксината, дори и ковид. А иначе тези истории са точно нагледен пример, че съвпадения се случват. В момента има голяма ковид вълна и рискът от заразяване с ковид е много висок за всички хора. За една част от хората, които ще се разболеят това ще се случи малко след като са се ваксинирали, няма нищо чудно.

# 6 766
Отварянето на заведенията стана под натиск:
"Вървим към протестно отваряне на ресторантите на 1 февруари при спазване на всички противоепидемични мерки", каза председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов пред Mediapool. В отговор на въпрос дали се опасява от остра реакция на здравните власти и полицията, той коментира: "Ще ни арестуват ли? Ще ни застрелят ли? Какво повече могат да ни вземат? Какво можеш да вземеш на човек, на когото си взел всичко". от ТУК
Защо управниците се поддадоха на натиска е друг въпрос, но не е като да са те инициаторите на отварянето, така че воплите на ресторантьорите следва да се насочат към шефовете на асоциацията им - те им спретнаха това безсмислено начинание, за което беше ясно, че няма да продължи дълго и ще им донесе май повече загуби.

Управниците абсолютно не си свършиха работата както трябва и за съжаление това е, защото са водени от това да угаждат на недоволни, вместо да търсят решения.

Но не мога да разбера колко глупав трябва да си да не разбереш вече повече от година, че бизнесът ти няма как да съществува в условия на пандемия. И вместо да работиш в посока намаляване на разпространението, което е единственият изход от ситуацията, да се оплакваш, заплашваш и търсиш сума начини да се тарикатиш. Това отваряне и затваряне на заведенията е свързано с много повече загуби от постоянното затваряне, защото всяко отваряне значи инвестиране на едни големи суми, които трудно ще бъдат възстановени, като пак ти хлопнат кепенците след 2 седмици.

Продължавам да вярвам, че със стриктно спазване на мерки и ключови затваряни, щяхме да имаме една доста отворена икономика и възможност за подпомагане на браншовете, които обективно страдат. Но не, магазини препълнени, заведения заобикалящи предписанията, търсим си варианти да работим по старому, вместо да се адаптираме към новите условия... еми, няма как да стане. Сами си изкопаха гроба и продължават да хвърлят пръст вътре.
Да бяха затворили и всички нехранителни магазини,студия за красота.....

# 6 767
Тези писаници карат хората да мислят глупости. Май от такива писаници идват умозаключения , че от ваксинираните идвало покачването на заразените.

Да почнат да отразяват в статистиките колко от новозаразените са ваксинирани и няма да се налага да умозаключаваме нищо.

Днес шефът на РКИ се изказа, че 80% от населението трябва да има имунитет за да избегнем следваща вълна. Уж 60-70 беше. За три месеца ваксинираха 8%, значи след около 27 месеца ще сме добре.
В Германия новите случаи са почти 23 000.

# 6 768
  • София
Първо, ваксините пазят от тежко протичане. Второ, е нужно време да се изгради имунитет, а не като получиш една доза, а дори и две и веднага, хоп, безсмъртен. Трябва си пазене и време, а и нищо не е 100%. Тези с тежкото протичане и ваксина си ги представете без ваксина колко тежко щяха да го карат.

# 6 769
  • София
А според мен компрометират ваксините на АЗ, чиято репутация така или иначе вече виси на косъм /за което те имат сериозен принос/, а това ще доведе до отлив на желаещи да се ваксинират с нея. Но, ако е истина това, трябва да се каже. Защото едно е да се заразиш с Ковид на работното място, а съвсем друго е една година да си спазвал мерки и да си успял са се опазиш здрав, а накрая да отидеш за ваксина доброволно и да си заминеш от нея.

# 6 770
Първо, ваксините пазят от тежко протичане. Второ, е нужно време да се изгради имунитет, а не като получиш една доза, а дори и две и веднага, хоп, безсмъртен. Трябва си пазене и време, а и нищо не е 100%. Тези с тежкото протичане и ваксина си ги представете без ваксина колко тежко щяха да го карат.

И като има вероятност ваксинираните макар и болни да не заразяват, придружена с данни от Израел, да вземат наистина да съобщават колко новозаразени са с ваксина. Не е сложно.

# 6 771
  • София
Скрит текст:
Отварянето на заведенията стана под натиск:
"Вървим към протестно отваряне на ресторантите на 1 февруари при спазване на всички противоепидемични мерки", каза председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов пред Mediapool. В отговор на въпрос дали се опасява от остра реакция на здравните власти и полицията, той коментира: "Ще ни арестуват ли? Ще ни застрелят ли? Какво повече могат да ни вземат? Какво можеш да вземеш на човек, на когото си взел всичко". от ТУК
Защо управниците се поддадоха на натиска е друг въпрос, но не е като да са те инициаторите на отварянето, така че воплите на ресторантьорите следва да се насочат към шефовете на асоциацията им - те им спретнаха това безсмислено начинание, за което беше ясно, че няма да продължи дълго и ще им донесе май повече загуби.

Управниците абсолютно не си свършиха работата както трябва и за съжаление това е, защото са водени от това да угаждат на недоволни, вместо да търсят решения.

Но не мога да разбера колко глупав трябва да си да не разбереш вече повече от година, че бизнесът ти няма как да съществува в условия на пандемия. И вместо да работиш в посока намаляване на разпространението, което е единственият изход от ситуацията, да се оплакваш, заплашваш и търсиш сума начини да се тарикатиш. Това отваряне и затваряне на заведенията е свързано с много повече загуби от постоянното затваряне, защото всяко отваряне значи инвестиране на едни големи суми, които трудно ще бъдат възстановени, като пак ти хлопнат кепенците след 2 седмици.

Продължавам да вярвам, че със стриктно спазване на мерки и ключови затваряни, щяхме да имаме една доста отворена икономика и възможност за подпомагане на браншовете, които обективно страдат. Но не, магазини препълнени, заведения заобикалящи предписанията, търсим си варианти да работим по старому, вместо да се адаптираме към новите условия... еми, няма как да стане. Сами си изкопаха гроба и продължават да хвърлят пръст вътре.
Да бяха затворили и всички нехранителни магазини,студия за красота.....

Викаш, като аз ще мра, поне да повлека възможно най-много с мен? Ето това е другото, с което ме издразниха ресторантьорите. Разбирам, че е кофти да си в един от най-засегнатите браншове, но това останалата икономика да работи може да ти е единствено от полза. Колкото повече работещи, толкова повече постъпления в хазната, толкова повече помощи, толкова по-малко нуждаещи се от тях, толкова по-бързо възстановяване, когато нещата най-накрая приключат. Но не, като ние няма да работим и вие няма да работите. Ами съжалявам, но няма как да им съчувствам на такива. Цялото им поведение е убийствено и самоубийствено.

# 6 772
Не би трябвало да се умира от Астра Зенека. Мен ме успокоява това, че е направена по позната технология - ваксините срещу грип са на същия принцип. Те даже предпазват доста по малко - към 50-60%, но откакто баба се ваксинира с нея не е боледувала изобщо от грип и като цяло сме много доволни.
Друго, което си мислих е, че ако гледаме на всяко лекарство и ваксина по същия начин, по който гледаме на Ковид ваксините, никой няма да се лекува и ваксинира с нищо. Дори от аспирина можеш да получиш кръвоизлив - лекарство, което се ползва редовно.
Болните от рак приемат много тежки лекарства, провеждат се химиотерапии с ужасни странични ефекти, но се счита, че е за добро. Предполагам, че ако още не си болен с Ковид е трудно да се решиш на риска от ваксината, защото не е опрял ножа до кокала. Явно е по-лесно да се реши човек да се лекува с опасно лекарство, отколкото превантивно да се предприеме нещо с риск, макар и минимален.
Също така много ме дразни бг медиите как изопачават нещата. Пишат всяка "лоша новина" относно Астра Зенека, а няма нито една статия за починалите хора в старчески дом след 2те дози ваксини на Пфайзер в Норвегия и Испания. Как да не го е страх човек?

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 09:23 от Уейв

# 6 773
А какъв е смисълът да затвориш нещо, а друго не? За вируса питам, не за икономика.
В студията и салоните служител и клиент са на много близко разстояние. За мен това са едни от най-опасните места.

# 6 774
  • sofia
Днес се очаква в Полша да обявят затягане на мерките. От събота и там има полулокдаун. Болниците изненемогват. Лекари призовават за тотално ограничаване на контактите. И там вчера имаше рекорд по заразени - 29978 и 575 починали...

# 6 775
  • София
Имам близка приятелка, ваксинирана с Модерна, точно вечерта след ваксинацията синът й прояви Ковид симптоми /темп. и кашлица, оказа се, че е бил контактен на друго дете с ПСР положителен няколко дни преди това/. След 5-6 ден тя имаше силни болки в гърлото и запушен нос за няколко дни, но само с това се размина, след 15-20 си пусна тест за антитела - имаше и IgM, и IgG, според лекаря това, че е имала ваксина все пак е помогнало да не го изкара тежко, независимо, че точно в началото на заразяването е сложила ваксина.

# 6 776
Не би трябвало да се умира от ваксина. Мен ме успокоява това, че е направена по позната технология - ваксините срещу грип са на същия принцип. Те даже предпазват доста по малко - към 50-60%, но откакто баба се ваксинира с нея не е боледувала изобщо и като цяло сме много доволни.
Това не е вярно. Ваксината за грип е направена по старата и добре позната технология - убити, естествени грипни вируси се вкарват в тялото, то ги открива и произвежда антитела.
Сегашните ваксини нямат нищо общо с добрите, стари грипни ваксини. Сегашните използват някакви изчанчени методи на ГМО вирусни вектори от шимпанзета и напълно непозната досега и неизползвана широко РНК технология. В момента новите  технологии се изпитват върху хората с тези ваксини.

# 6 777
а накрая да отидеш за ваксина доброволно и да си заминеш от нея.
Поправка - не си заминаваш от ваксината, това е невъзможно. Заминаваш си от ковид, с който си се заразил около поставяне на ваксината. УК-ският щам, който върлува в момента, е много по-заразен и при толкова много случаи вероятността да се заразиш е много по-голяма.

Да припомним ли дефиницията на CDC - напълно ваксиниран - две седмици след втората доза. С втора доза в България в момента са към 80 хиляди души - мааалко над 1% от населението.

# 6 778
  • София
Вече си мисля, че може би трябваше да сложим в първите приоритетни групи за ваксиниране ресторантьорския бранш и фризьорите. Най-важни се оказаха за благополучието на цялото население Joy

# 6 779
Не би трябвало да се умира от ваксина. Мен ме успокоява това, че е направена по позната технология - ваксините срещу грип са на същия принцип. Те даже предпазват доста по малко - към 50-60%, но откакто баба се ваксинира с нея не е боледувала изобщо и като цяло сме много доволни.
Това не е вярно. Ваксината за грип е направена по старата и добре позната технология - убити, естествени грипни вируси се вкарват в тялото, то ги открива и произвежда антитела.
Сегашните ваксини нямат нищо общо с добрите, стари грипни ваксини. Сегашните използват някакви изчанчени методи на ГМО вирусни вектори от шимпанзета и напълно непозната досега и неизползвана широко РНК технология. В момента новите  технологии се изпитват върху хората с тези ваксини.
Имах предвид Астра Зенека, после се редактирах. Тя е векторна ваксина, ползван е умъртвен вирус от шимпанзе. Противогрипните ваксини също са векторни, ползват умъртвен инфлуенца вируса.

Общи условия

Активация на акаунт