COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 311 093
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 7 905
  • София
Лили, може и да е така за Великобритания, но е факт, че има вече голямо недоверие към Астрата. Особено у нас не знам как ще я караме като сме заложили на нея, а много хора не я искат. И донякъде с право. Самото разпределение на ваксините също създава допълнително усещане за "втора ръка" ваксина.  Това е положението. И с писане как било там или другаде, няма да си променят мнението. Още повече, че не са изключения ограничилите я държави, независимо по какви причини. Доверието е ключов фактор. А ние по принцип си имаме проблем с него.

# 7 906
Какво става в Гърция? При всички мерки, направо домашен затвор--близо 4500 заразени в Гърция.. Не ми е ясно какво става там.

# 7 907
  • София
Един въпрос да задам - ако приемем ефективност на ваксина 95 %. Да приемем население - примерно - 1 милион, от които 300 хиляди ваксинирани, но сред останалите 700 хиляди бушува бурно разпространение на заразата и те не са ваксинирани. Би ли могло да се стигне до такъв развой, че тези разпространители да "надвият" имунитета на ваксинираните? Днес ваксинираният се среща с 1 заразен - имунитета удържа, утре е на среща с двама заразени - имунитетът пак е на изпитание поставен (да, той си е денонощно на изпитание, но в случая говорим за конкретен вирус), в други ден е на бар с още петима заразоносители - в един момент ще бъде ли сломена имунната му система, независимо от ваксината, просто от "натиска" така да го кажем?
Или бъркам и не би трябвало това да се случи?
Мерси.

Роналд, ами то, ефективността на ваксината не е като да трупаш тухли четворки. Пък хамалинът колкото издържи.

# 7 908
Какво става в Гърция? При всички мерки, направо домашен затвор--близо 4500 заразени в Гърция.. Не ми е ясно какво става там.
Ами не го спазват домашния арест, какво друго.

# 7 909
Д-р Аспарух Илиев:

Кухнята гори, ти каниш гости в хола с аргумента, че трябва да разпуснем от стреса на пожара, можем и барбекю да направим. Съжалявам, но това е просто глупаво. Не знам какви експерти имаме и кой какви идеи дава на кабинета, но решенията са глупави. Не знам как иначе да го кажа. То бива популизъм, но това вече е безотговорно. Носете си маските, N95 или FFP2 по възможност, но и хирургични стават, не се събирайте и спазвайте дистанция. Далеч не сме преминали вълната. Не става дума да стоим под ключ, но вместо да излезеш и да обясниш защо трябва да се спазват мерките и как никой не го прави, ти разхлабваш без коментар, един вид "Свършихме си работата, сега разпускаме".

https://www.facebook.com/asparouh.iliev/posts/10160796208578146

# 7 910
Ами не го спазват домашния арест, какво друго.
Явно да, въпреки, че са далеч по-изпълнителни от нас.Но до колкото знам има засилен полицейски контрол и много солени глоби. Затворено е всичко, излизат с sms, само аптеки и хранителните магазини работят, въпреки това бройките са големи.

# 7 911
Гръцките власти правят и ще правят всичко възможно да си спасят сезона, а това на първо място включва намаляване на бройките с каквито там драконовски мерки решат.
Какво правят гърците обаче е отделен въпрос. Все пак са нормални хора, а не е нормално да излизаш с SMS. Сигурно си купонясват по къщите в това хубаво време.

# 7 912
Норвежката Агенция по лекарствата за ''Астра Зенека'': Как смеят?

Комуникационният шеф в Астра Зенека за район Север казал пред норвежка телевизия, че ваксината им е със сигурност сигурна. Норвежката Агенция по лекарства реагира с шок на чутото. Посочва се вътрешен имейл от Астра Зенека, пратен преди една седмица, в който компанията изразява безспокойство на най-високо ниво и приема ситуацията много сериозно, а същевременно отвън за пред света ваксината се представя като 100% сигурна в това интервю.

Според норвежката Агенция по лекарствата Астра Зенека явно ''са ходили на училище в ЕМА''. Оправданието на Астра Зенека е, че щом ЕМА са казали, че няма връзка между ваксината и случаите в Норвегия, то и те могат да го кажат. Нелепа работа. Да, ама сега ЕМА вече не казват, че няма връзка, а са започнали обширно изследване на случаите.

В норвежката Агенция по лекарствата са меко казано шокирани от изявленията на Астра Зенека локално и не вярват как може производител на лекарство така леко да махва с ръка що се отнася до смъртоносни, пък макар и редки странични ефекти от собствено лекарство.

# 7 913
  • София
В Гърция имат строги мерки, които в началото наистина спазваха. Те са далече по-патриархална нация от нас, уважението и отношението към възрастните хора е почти издигнато в култ. Та, в началото вярваха на мантрата, че трябва да се пазят възрастните. Но и те са хора. Под домашен арест са от ноември, та до днес. Фирмата ни има клон в Гърция, а колега от руски произход, който работи в този клон, каза, че дори в добрите му младежки години в Русия не е виждал толкова алкохол да се изпива и такива домашни купони. Имат мерки за улицата, но никой не ходи в затворените комплекси и кооперации, да проверява какво правят, докато се изолират. Joy
Освен това, гърците са обезпечени различно финансово от нас, за да говорим, че са по-изпълнителни. Smirk

# 7 914
  • в страната на чудесата
Причините са в егото и тогава и сега.
Също не разбирам защо нолии Вие сте в БГ ако не бихте посъветвала друг да дойде? Ще разбера мнението ако не сте...

# 7 915
В крайна сметка, аз така и не разбрах, ваксинираните могат ли да пренасят заразата към други хора или не ?

# 7 916
  • Mediterraneo
Могат.

# 7 917
  • София
От Израел казаха, че не могат. Или бъркам.

# 7 918
Е, в Израел може и да не могат. Там и други чудеса са ставали.

# 7 919
  • София
Е, в Израел може и да не могат. Там и други чудеса са ставали.
Хаха, така ме разсмя, че ти благодаря Simple Smile))))

Но сериозно, нали там имаха сериозна извадка от ваксинирани медици, които са проследявали после и така установили. Това поне тук някой беше постнал като проучване. Иначе няма логика ако не си болен, дори безсимптомно, да заразяваш, та сигурно риска от това ваксиниран да те заради е на практика нищожен. Същото и за преболедувал. Продължават да са голяма рядкост повторните заразявания, по-скоро са лонг ковид с усложнения.

Общи условия

Активация на акаунт