COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 311 170
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 8 070
Това с противозачатъчните и аз го предположих, но на 55+ не мисля, че се използват.

# 8 071
В такива дни на сериозни проблеми, Кантарджиев винаги избухва с лаф, сега домати, преди беше сода с лимон.
Абе, как по BBC или DW не съветват гражданите си подобно нещо хора с титла пред името?! Смех!

# 8 072
Австрия се готви за пълна карантина, Франция - за нови мерки https://bntnews.bg/news/avstriya-se-gotvi-za-palna-karantina-fra … -1102469news.html
а България - за постепенно разпускане!
За да не коментираме само Швеция като положителен пример ще покажа графиката на Русия. Всичко е отворено, а заразените продължават да намаляват.

# 8 073
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
В такива дни на сериозни проблеми, Кантарджиев винаги избухва с лаф, сега домати, преди беше сода с лимон.
Абе, как по BBC или DW не съветват гражданите си подобно нещо хора с титла пред името?! Смех!

Всъщност дават.
Това са единствените одобрени начини за лечение на Ковид

# 8 074
  • Бургас
Аз на руските данни не вярвам много, то и в Занзибар бяха преборили вируса с молитви, ама.....

# 8 075
  • на пъпа на Златията
+
ПУРЕ,
Разбираш ли че вируса по една или друга причина не е стигнал до Швеция и тепърва  отива там .
Когато се натовари здравната система като у нас , тогава ще видим кое как е.

Вирусът няма интересни характеристики. Хората още не  са  намерили характеристиките му.
Защо АЗ  прави тромби при по младите?
Предполагам , просто възрастните хора обикновено вземат лекарства  които   спират тромбообразуването а младите  - не.

По отношение избора на ваксина .
Предпочитам нещо за което се знае информация и се вземат мерки , а не такава за която не зная каква е.
И по бабешки разсъждавам .
Имаме  ваксина с  два различни вектора. Защото се предполага че организма ми няма да реагира  , защото е резистентен , та дай да пробваме ,   кой  ще донесе очаквания резултат.
Имаме ваксина която е с еднакъв вектор и втората ваксинация засилва  полезното действие.
Иимаме информация  че прави тромби. За което трябва да се  вземат необходимите мерки .
Право на избор имаме  какво да си сложим .

Какво правим като комбинираме АЗ  със Спутник?
Да станем резистентни и към двете ли?
Ще премахнем ли  тромбообразуването от  АЗ?
А утре с какво ще се ваксинирам?
Щото това не е само една година , един път ,  а ще е години наред.
Ако ще ставам  резистентен , нека да една и съща ,докато стана резистентна ,  за да имам избор утре нещо да ми помогне.

# 8 076
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
По принцип с два вектора, значи да правиш изразени реакции и двата пъти, но дали ще имаш по- добър имунитет, едва ли

# 8 077
Както всичко по темата, и тази информация е несигурна, но Кантарджиев предположи, че поне една-две години ще ни е имунитета от АЗ. По подобие на ваксината против ебола, която е от същия тип. За мен това е добре, като няма друго.....

# 8 078
Новина от последните минути - ваксината на Пфайзер е 100% ефективна при деца от 12 до 15г. Очаква се до няколко седмици да бъде разрешена употребата ѝ и в тази възрастова група (от FDA в САЩ, в Европа - ще видим кога).

https://edition.cnn.com/2021/03/31/health/pfizer-vaccine-adolesc … esults/index.html

# 8 079
  • Варна
Не съм гледала не знам какво е говорил Кантарджиев като превенция или лечение.
Но подобни неща като лимони, натурален ябълков оцет, студено пресовани олио/зехтин, хлебна сода, твърд алкохол максимум 20 грама ден вътрешен прием и много други не са нито гаф нито смях. Стига да знае как да ги ползва човек вършат добра работа при дихателни проблеми.
Ясно е че не са за хора в интензивното

# 8 080
ПУРЕ,
Разбираш ли че вируса по една или друга причина не е стигнал до Швеция и тепърва  отива там .
Когато се натовари здравната система като у нас , тогава ще видим кое как е.

Вирусът отдавна е в Швеция, още от март.

Швеция вече избута две мощни вълни - през март/април първа вълна, през декември втора (пикът беше точно по Коледа), сега сме в трета вълна от може би две седмици, защото оттогава има покачване на случаите от 4000 на 5000 на ден. Пак да кажа, че тук не сме падали под 3500 -4000 случаи от началото на годината.

През всичките вълни Швеция не е имала повече от 3300 хоспитализирани общо. В момента хоспитализираните са 1800 с интензивните. От началото на тази година хоспитализираните се въртят в диапазона 1400-1800  вече три месеца. По Коледа, когато беше пикът на втората вълна хоспитализираните бяха към 3000.

# 8 081
  • на пъпа на Златията
Добре де, вчера в Бургас са сложени 20 дози Файзер и 11 дози Модерна. За цялата община.Къде отиват пристигащите дози и как да запиша ММ за Файзер? Уви, не е във фазите.
Във Враца и Разград по 270 дози Файзер. Има ли някъде информация как се разпределят изобщо новопристигащите ваксини?
Явно в Бургас сте си изразходили лимита , та за това ..Днес е така , утре може да е обратно .

# 8 082
  • София
Pure, явно осветлявате голяма част от епидемията. Какво казва Тенгел напоследък? Много му се радвам на човека, макар че си давам сметка, че неговият (шведският) подход едва ли би работил у нас. Твърде много хибридни войни се водят у нас и досега щяха да са му извадили хиляда кирливи ризи, а ако няма да му измислят, щеше да е получил заплахи, да го наричат рептил и какво ли още не завалията. Joy

# 8 083
  • София
Пари, пари
Остри реакции на лекари след решението на НЗОК за безплатен сертификат

https://btvnovinite.bg/bulgaria/ostri-reakcii-na-lekari-sled-res … -vaksinacija.html

# 8 084
  • София
...
Ето например, на мен ми е странно защо се притесняваш повече от тромбоза, от това да те хване Ковид, тогава ще имаш много по-големи рискове за тромбози и за какво ли още не.
А как мислиш - защо се ваксинирах, при все, че ме е страх от тромбоза?! Явно от Ковид още повече ме е страх.

Дева, а аз четох статия на някакъв лекар, че на своя глава не трябва да се пие аспирин след ваксинация, защото има голям риск от кръвоизливи. То вече отвсякъде всеки се изказва и става тотална каша.

Общи условия

Активация на акаунт