COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 310 957
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 8 085
Сигурно негодуват, че се ваксинират другаде и друг взима тези заветни 10 лева, а ходят при ЛЛ за безплатен сертификат. Като изключим, че спорът е за едни 10 лева, решението който поставя втората доза да има задължение и да изпринти сертификата е добро според мен. Виж, един ЛЛ ревеше във ФБ, че видите ли пациентите му  се ваксинират по вакс.центрове, пък като получат тежки реакции идват при него, ми дойде в повече....При кого да отидат, като той им е личен лекар, при Спешна помощ ли?

# 8 086
Това с противозачатъчните и аз го предположих, но на 55+ не мисля, че се използват.
Може са са на ХЗТ🤔

Е с какво ще помогне джипито при тежка реакция, по скоро бих викнала бърза помощ или в някое спешно 🤔

# 8 087
Вече има антиковид ваксина и за животни https://btvnovinite.bg/svetut/registriraha-parvata-v-sveta-vaksi … d_Player_Articles

# 8 088
Не разбрах защо спират Астра за по-млади хора?
Защо по-възрастните не са рискови за тромбози? Thinking

За момента не е изяснена цялата етиология на случаите, но изглежда, че тромбозите засягат основно хора под 60г и то жени. В Германия от 21 случая, 19 бяха сред жени и само 2 сред мъже. Последното, което знам, е, че подозират евентуална връзка с противозачатъчни (но това все още е чиста спекула).

Няма нищо странно  - Германия изначално даде разрешение за използване на ваксината на АЗ за хора под 65г, защото според тях данните за ефективността на ваксината над тази възраст не са достатъчни.

Та много ясно, че нямат наблюдение в/у ваксинирани с АЗ над 65г. Това обаче не дава никакво основание да се правят изводи, че тромбози има само при млади - те просто не са ваксинирали възрастни......

Изобщо всичките "заключения" са..... научни....

# 8 089
"Понякога няма обяснение, обяви проф.Кантарджиев. Дългогодишните пушачи имат по-малко рецептори, прихващащи коронавируса, чрез които той влиза в организма. Това не означава сега да се грабват цигарите, който пуши, да продължи да си пуши, но умерено, уточни специалистът.
Най-застрашени са тези, които наскоро са отказали цигарите, твърди епидемиологът.
Както е известно, проф. Тодор Кантарджиев е заклет пушач, но само на лули, научил се на навика по време на казармата в Пловдив."

Това твърдение, не знам дали е много вярно, защото бях чела и точно обратното- че пушачите имат повече АСЕ2 рецептори, което довежда до по-бързо и лесно заразяване...

# 8 090
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Вярно звучи- то като няма здрава тъкан, за която да се захване...
Все едно

# 8 091
  • Vildbjerg,DK
Това е 7 дневният индекс  на новозаразените на 100 000 човека население. България не е включена в първата графика, но според днешни данни сме на трето място, между Франция и Швеция. Някой по- назад писа, че Швеция е на първо място, което не е вярно. Полша е много зле, не знам Дания и Португалия как се справиха толкова добре.

За Дания, защо се справя така - според мен се дължи на факта, че като цяло по-голямата част от населението подкрепя мерките, тества се много ( средно между 150 000 до 300 000 теста дневно ), като тестовете са абсолютно безплатни за всички- дори и чуждестранни туристи ( не, че има много такива:smile:) и съответно при дори и един симтом , си оставаш в къщи - до изчезването им или до негативен тест. От днес цифрите са 701 заразени от 177 000 теста. Настанени в болница 218, от които в интензивно отделение 43, като от последните 21 на респиратор. Ще видим как ще се отрази постепенното отваряне което започна преди около месец.

# 8 092
След колко време може да се видим с човек който е бил контактен на лице с Ковид и  е бил в карантина 14 дни?

# 8 093
  • Варна
"Понякога няма обяснение, обяви проф.Кантарджиев. Дългогодишните пушачи имат по-малко рецептори, прихващащи коронавируса, чрез които той влиза в организма. Това не означава сега да се грабват цигарите, който пуши, да продължи да си пуши, но умерено, уточни специалистът.
Най-застрашени са тези, които наскоро са отказали цигарите.......

Вчера писах баща ми е с ковид на домашно лечение, температурата е стигнала преди няколко дни до 39. Не е пушач.
Обаче на другите двама с които живее които са сериозни пушачи от дълги години им няма нищо...
Не че означава нещо, но ми е странно

# 8 094
  • Бургас
В Бургас отпадат маските на открито от утре. Детските градини отварят от 5 април.

Явно,, мерките,, са дали резултат 😁

# 8 095
  • Немция
В Бургас отпадат маските на открито от утре. Детските градини отварят от 5 април.

Явно,, мерките,, са дали резултат 😁
А Испания затяга мерките.
Навсякъде маските на открито стават задължителни, дори и да има дистанция от 1,5 метра.

https://app.handelsblatt.com/video/politik/pandemie-spanien-vers … eln/27058400.html

# 8 096
https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/deputatat-ot-gerb-emiliya-milko … -bitka-s-covid-19
Не я познавам. Светла и памет!
Много депресиращо ми става освен от цялата новина, но и от срока- 4 дни. Що за чудо е този вирус? Аз въпреки всичко не вярвам, че е естествен този вирус.

# 8 097
  • София
Борисов е казал на заседанието днес, че мерките се разхлабват от утре, туй то, не са си променили решението.

# 8 098
Говорих днес с близка позната, която е еврейка и живее в Израел. Тя направо ахна и се възмути, когато й казах какво става в България. Каза ми, че в Израел  почти всички вече имат ваксината, има малък брой хора, които са против ваксината, само защото не вярват, че има заболяване .. Тя се ваксинирала, също баща й, брат й, приятеля й, сестрите й, съседите .. Всички. Казва, че ваксината е добра, имали по-малко болни хора, имали и по-малко смъртни случаи ..После добави, че там в Израел, започвали да се връщаме към нормалния живот вече. Явно всички, което четем и излиза като информация за Израел е вярно.

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 16:35 от daisy12

# 8 099
България е една от петте страни
членки, които могат да получат
общо 2,86 млн. „ваксини на
солидарността“ на „Пфайзер“ и
„Бионтех“. Предложението е на
португалското председателство на
ЕС, а за него съобщава изданието
„Политико“.

https://www.24chasa.bg/novini/article/9664201

Общи условия