COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 310 977
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 8 190
...И в Петък в интезивното отделение ще стигнем 800 - колко още ще издържат запасите ни от кислородни бутилки.

Би трябвало болничният кислород, особено в интензивните отделения, предимно да се произвежда от кислородни апарати. Хората, които имат нужда от кислород вкъщи, са с апарати, а не се занимават с пълнене на бутилки, какво остава за болниците.

# 8 191
На Мутафчийски му отнеха микрофона след интервюто с Бенатова, за да не се психясва народа. Преди това си бяхме добре. Сега министъра гледа да не ни психясва и затова сме в това положение.

А по повод тези 9000 ваксини - май все пак Спутник е стъпил на българска земя Simple Smile

# 8 192
  • в страната на чудесата
Кой кислороден концентратор произвежда 18 л на минута дебит кислород?!?
Наистина ли си го мислите или ей така за бройка...

# 8 193
Да, за съжаление доста възрастни у нас просто не искат да се ваксинират. И няма как да ги убедиш. Но, то е нормално да е така, защото непрекъснато се бълва противоречива информация, дори и от лекарите им излизат разнопосочни мнения. И хората решават да си траят докато не излезе нещо "сигурно". А, че и за вируса не се знаят още много неща е така, но всеки се надява да го подмине или е на вълна "просто настинка".  Много сме зле с информационните кампании, много. И не само за Ковид, за всичко.
Така е. Познавам много възрастни хора, които отказват. Страх ги е да не им навреди ваксината. Ето онзи ден позната каза, че не би се ваксинирала, защото имала таласемия. Мъжът й влизаше в болница ноември с ковид, но и той отказва ваксина. Доста хора се успокояват, че са минали през вируса. Но това не е гаранция, че няма пак да се заразиш.

# 8 194
  • София
зелено камъче, защото народът няма експертиза да решава подобни неща. Особено пък в България. Едно твърдо ядро е против ваксините, ако ще и ядрени бомби да падат. Ето, че някакви хора ще чакат Спутници и Епикорони, и те не знаят защо. АстраЗенека била "куц кон" и това първо го каза лекар, после го подеха все пишман специалисти. Крайно съм против такива хора да имат глас по въпрос като този за ваксините.
Това обаче не оправдава кочината, която настана де. В момента с Pfizer се ваксинират хора от трета фаза, които не минаха през зелените коридори - колегите ми така се ваксинираха, ама месец и кусур след моята първа игла на AstraZeneca. Те Pfizer не се пазят, веднага се бият, просто не е ясно съвсем на кого и как. Дано засилят доставките на тая ми ти златна ваксина...
От друга страна, отново в светлината на колегите ми, всеки си преценява какво му е коствал още един месец пазене, а сега вторите ни дози почти ще съвпаднат. И това пак е от глезотии и от "тоя казал, оня казал". Един колега например се беше запънал като магаре на мост, че освен Pfizer, друго няма да си сложи. Имаше избор между Moderna и Pfizer, не, та не - казали му Pfizer и нищо друго. Ама чак беше готов на бой да налита, ако е друга ваксината, а не тази, толкова беше надъхан. Кой му казал? Някаква приятелка аптекарка.
У нас така се ръководи ваксинационната кампания - какво казали в Германия, пък какво казала Ленчето от близката аптека, пък аз искам руско, пък аз искам американско, пък аз искам с една доза, че ме е страх от игли. Ей затова няма как всички да решаваме.

# 8 195
  • София

А по повод тези 9000 ваксини - май все пак Спутник е стъпил на българска земя Simple Smile
Не мисля, че е възможно, а и щеше да се чуе. Ако говорим за нелегален внос, надали щяха да са в статистиката.
По-скоро, някой е подходил повърхностно, недогледал, недописал....

Вероятно днес ще питат на брифинга, щом е толкова съществен въпроса. За мен си остава техническа грешка, вкл поради неграмотност. Знаете, в един момент се ваксинираха по 20 хиляди души на ден, сега едва 10 докарваме, кой знае тогава какви грешки са допускали, евентуално надписвали (без умисъл)....

# 8 196
Зелено камъче - ако ни бяха питали преди заявката, около 90% щяха да искат АЗ, защото тогава хората ги беше страх от иРНК ваксините. Сега ги търсят, защото ги няма, водят се ВИП ваксини за връзкари и, защото АЗ беше много сериозно компрометирана.
Иначе съм напълно съгласна, че пазенето  на ваксини вече трабва да спре. Достатъчно време се даде на приоритетните групи - те може да се точат така и до НГ

Аз помня, че преди да започнат доставките на АЗ, като голям техен плюс се обявяваше дългия период между двете дози. Тока и не разбрах кое му е хубавото на това.

# 8 197
Хубавото на дългия период между дозите е, че ваксината е удобна за поставяне на много хора, тоест удобна е за ваксиниране и изчакване на втората игла. Нещо като "предимството" на Янсен/Джонсън - само една апликация. Тези предимства и удобства са за ваксиниращите, не за ваксинираните.

# 8 198
Може да има твърдо антиваксърско ядро, но това, което се случи и продължава да се случва с ваксинационната кампания по никакъв начин не се противопоставя на това, напротив, налива се вода в мелницата на антиваксърите.
Начина, по който се разпределят ваксините /РНК за еди коя си група, но там се вижда, че влизат хора, които не са от групата/ създава впечатление, че тези ваксини са за привилегировани, а простосмъртните каквото има.
Изобщо информацията е крайно противоречива от самите лекари, какво остава за обикновените хора.

Какво става с еднодозовата ваксина на Джонсън! Ще има ли или няма да е скоро!

milittana,
Аз пък мисля, че дългия период е недостатък. Все пак, не е желателно човек да се зарази в периода, между двете дози.

# 8 199
За тази ваксина Б.Кирилов съобщи, че ще има две доставки и толкоз през април. Нито се знае колко ще доставят, нито кога.

# 8 200
Роналд - точно да черния пазар говоря. На мен ми звъняха да ми я предлагат, но отказах. Не мисля, че тези хора не са в регистъра - бройките ваксинирани е важно да се обяви, защото иначе броя неваксинирани ще си стои висок

# 8 201
  • София
Janssen - две доставки, и двете - след 15 април. Колко - не се знае. Днес Кирилов може да даде по-подробна информация, ако въобще е на брифинга.

# 8 202
  • София
За тази ваксина Б.Кирилов съобщи, че ще има две доставки и толкоз през април. Нито се знае колко ще доставят, нито кога.
Б Кирилов вчера каза, че до края на април - 40 хиляди дози би трябвало да пристигнат у нас от Джонсъновата ваксина.
Ако не се компрометира до тогава ваксината, пиши ги новото Течно Злато...

Лейди, изненадан съм....черен пазар за ваксина....

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 09:15 от Ronald

# 8 203

milittana,
Аз пък мисля, че дългия период е недостатък. Все пак, не е желателно човек да се зарази в периода, между двете дози.
Да, недостатък е за ваксинираните, иначе за тези, които поставят ваксините е глътка въздух и така ваксинират повече с първа игла. Това имах предвид. Всъщност има възможност периодът да е четири седмици за АЗ по листовка, но аз не бих си сложила втората толкова рано.

# 8 204
Вигенин каза, че след като вземат властта веднага почват преговори за китайската и руската ваксина. Така, че голямо портфолио се очертава!

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 09:20 от blueeyes

Общи условия

Активация на акаунт