COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 330 737
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 8 610
  • София /Абсурдистан
Аз мисля, че вече са докладвали. Не са такива хора, които да се мълчат. Само споделих факт.

# 8 611
Ако някой се чуди къде са рнк ваксините:

https://www.sak-sas.bg/bg/news/3096-2021-03-31-16-59-44?fbclid=I … hbDeKNBj6xo-olEUI

Цялото адвокатско и съдийско съсловие се ваксинира с тях, като крайно нуждаещи се...

# 8 612
Да не говорим, че Пик, Блиц, Монитор, Стандарт ще лапнат новината като топъл хляб
Не мисля. Трябва да е изпипано, защото имат после право да ги съдят. А лекарите няма да си заложат и те работата. Много е сложно това, ако не се търси истината и се замъглява , за да няма стресирани уж хора. Доста случаи излезнаха във ФБ, е..поне 10 съм срещала , не знам много или малко са. Някои бяха тотална лъжа, други обаче...за някои дори по телевизията се говори и се оказа, че...не е ваксината причина. Май за мъж от Благоевград или някъде там близо 50г беше помня. Пък и по избори това не е водеща новина за медиите мисля, частен случай  що да се напрягат или какво ще спечелят да ровят. Само черна точка от високото място. Така сме свикнали и затова теми много за отразяване, в други държави се чудят къде и какво да хванат и пишат, защото има мерки, следи се, търси се, за какво и да е. Не за ваксините, за всичко.

# 8 613
Вече имаше починал 23 годишен ваксиниран гръцки студент и не се покри нищо. Не мисля, че биха крили.  Вероятно са съобщили. За съжаление с това се изчерпват нещата. Не знам близките какво очакват, да се спре ваксинацията ли? Sad
По-лшото е че в такива случаи няма какво да направят лекарите, това ме притеснява. Не криенето. Явно случи ли се подобно нещо, от ваксината, вируса или друга причина, няма просто лечение и това е.

# 8 614
Фанфанито, с Астра е била ваксината. В болницата са мислели, че е развила ковид след ваксината и са изследвали, оказало се е, че не е това. Аз наистина не знаех, че се правят аутопсии на починали от вируса.
Скрит текст:
Мислех, че погребват хората в запечатани ковчези. Сестрата на починалата казва, че няма да остави случая просто така. Но повече нищо не знам. Предполагам, че ще разбера по-късно. Истина е, че още много неща не се знаят около ваксините. Мисля, че ако все пак има случаи на тромбози от определена ваксина, трябва да се каже за кои групи хора е противопоказана точно тя.
Стара истина е, че медиите в БГ не са независими от много дълго време. Даже не знам дали някога изощо са били.
Нали е отхвърлена ковид инфекция /предполага се с тест/, защо да няма аутопсия!

Преди няколко дни лекар даде информация за отрицателен тест, но симптоматика и картина изобщо, идентична с тази на коронавирус. Настаняват ги в други отделения, но ги лекуват като положителните.

# 8 615
Какво стана с гръцкия студент, разбра ли се? Много странен случай.

# 8 616
При напредналите случаи на ковид теста е много вероятно да е отрицателен.
За студента нали казаха, че не фигурира в системата като ваксиниран?

# 8 617
  • Сф
Това се разчу именно , защото е чужденец починалия, не за друго.
А колкото до аутопсиите, мисля че когато починеш в болница,  правят, освен ако не откажеш изрично. Н е си спомням точно как беше , но ме питаха преди години, аз отказах.

# 8 618

https://www.sak-sas.bg/bg/news/3096-2021-03-31-16-59-44?fbclid=I … hbDeKNBj6xo-olEUI

Цялото адвокатско и съдийско съсловие се ваксинира с тях, като крайно нуждаещи се...
Вие знаете ли при какви условия работят тези хора? Много повече заслужават добра и бърза защита от IT специалисти на хоум офис и медийни звезди.

# 8 619
Мисля, ще беше получил типичното усложнение, ниски тромбоцити и тромби. Опитали да го лекуват, но поради съчетанието, неуспешно. Отначало е имал един тромб, но за ден са станали много и е починал.
Не знам дали се е разчуло само защото е чужденец. Бащата казва, че са го лекували правилно.

# 8 620
В България АЗ беше спряна заради случай, в който дори нямаше тромбози, ама добре, ще повярваме, че всички случаи се крият, освен тези на чужденците.

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 13:15 от LillyM

# 8 621
Ако случаят е докладван в ИАЛ, оттам трябва да излязат със съобщение в медиите, че разследват случай на кръвни съсиреци след ваксинация с АЗ. Точно, кратко и ясно, поне тук в Швеция така ни уведомяват, за да няма спекулации в БЛИЦ, МЛИЦ и т.н.

Австралия проверява дали случаят на кръвен съсирек е свързан с ваксината AstraZeneca

Австралия разследва дали случаят на съсирване на кръвта, регистриран в петък, е свързан с коронавирусната ваксина AstraZeneca, каза здравен служител, пораждайки безпокойство в държавата, в която се очаква повечето хора да получат ваксината на AstraZeneca. Мъж на 44 години е приет в болница в Мелбърн с кръвни съсиреци след получаване на ваксината AstraZeneca, страдащ от сериозна тромбоза и нисък брой тромбоцити.

„Понастоящем следователите не са потвърдили причинно-следствена връзка с ваксината COVID-19 AstraZeneca, но разследванията продължават“, заяви заместник-главният медицински директор Майкъл Кид по време на брифинг по телевизията.

В четвъртък Великобритания идентифицира 30 случая на редки събития на кръвни съсиреци след употреба на ваксината, а няколко държави ограничиха употребата й след подобни доклади.

Австралийският регулаторен орган (TGA) заяви по-рано, че ваксината AstraZeneca не е свързана с увеличаване на общия риск от образуване на кръвни съсиреци.

В изявление от петък австралийската техническа консултативна група по имунизацията заяви: „Няма по-висок общ процент на относително често срещани видове кръвни съсиреци (...), докладвани след ваксинация срещу COVID-19“.

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-australia/ … ine-idUSKBN2BP0CI

# 8 622

Вие знаете ли при какви условия работят тези хора? Много повече заслужават добра и бърза защита от IT специалисти на хоум офис и медийни звезди.
Знам, разбира се. Здрави и прави млади хора, които се нуждаят от ваксина както всички останали.
Няма абсолютно никаква основателна причина тя да е точно на Пфайзер.

# 8 623
Хепи, аз доколкото разбрах е имал тромбоцитопения, предложили са му да го лекуват в болницата, но той е отказал. После се прибрал у тях, паднал и си ударил главата и получил хематом. Тогава са го приели по спешност, но не са могли да го оперират, заради ниските тромбоцити и кървене. От това е починал.
Това поне разбрах аз, но може да не съм разбрала правилно и затова попитах дали има повече подробности.
Другото странно беше, че той не фигурира в системата като ваксиниран в България.

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 13:46 от Не се сърди, човече

# 8 624
  • София
Не знам кой гърми, но почти целият свят тихом-мълком си я ползва и то успешно, включително Австралия, Канада, Франция, Финландия, Италия, Испания... Че даже и Германия...

Общи условия

Активация на акаунт