COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 329 779
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 8 835
  • София
Показваха как дензификтират пръскайки всичко в изборните секции.  Но комисията, която цял ден ще е там и после преброяването на гласовете как ще мине без риск аз специално не си представям.
Миналата пролет катерушките в парка бяха опасани в забранителни ленти  доста голям контраст.
Нали ваксинираха комисиите с по две дози РНК.
А миналата пролет не се знаеше нищо. Не знам защо все се връщаме там, като беше мрак по целия свят от незнание и потрес.
В тези комисии, вкл. застъпници, наблюдатели и пр., които също остават после при преброяването, надали има и 35% ваксинирани. Да не забравяме, че ваксинацията, дори и на тях, беше доброволна, така че...опасенията си остават.

# 8 836
Италия влезе в строго тридневно блокиране, за да се опита да предотврати нарастване на случаите на Covid-19 през Великден.

Сега всички региони са в "червената зона" - най-високата степен на ограничения - тъй като страната се бори с трета вълна, с около 20 000 нови случая на ден.

Движението с несъществено значение е забранено, но на хората е позволено да споделят великденска трапеза у дома с други двама възрастни.

Църквите също са отворени, но на богомолците се казва да посещават богослужения в рамките на своите региони.

За втора година папа Франциск ще предаде своето великденско послание на празния площад „Свети Петър“.

След празничния уикенд различните региони ще останат в ограниченията на „оранжева зона“ или „червена зона“ до края на месеца.
https://www.bbc.co.uk/news/world-europe-56621342

# 8 837
  • София
Андарел, в моята лична статистика има човек( много близък), с изкарана много тежко корона Декември,  пи 3 вида АБ не го приеха в болница защото ПСР тестът е бил отрицателен.  Доказана пневмония тогава със снимка. Цял месец на легло, без хрема или гърло, сега при направен тест за антитела - 3000.
Имам и познати с доказан ковид с тест от аптека. Все болни, които не фигурират в брой преболедували.

# 8 838
При нас имаше избори през октомври. Съвсем нормално отидох да гласувам - стояхме на два метра, прозорците бяха отворени и носехме маски (тогава можеше с всякакви). Не съм се замисляла колко е опасно, защото в нашата мъничка Билла опасността би била далеч по-голяма - тясно е, защото в централен квартал тук няма място, няма прозорци, опашката е в коридорче с ширина един метър... Избягвам я по принцип, не само по време на пандемия, но, ако ми трябва нещо спешно, тя е пред вратата.

ПП Даваха на всеки химикал, който после оставяхме в странична кутия и една от дамите ги почистваше.

# 8 839
Моя позната хвана вируса от детето си и тестовете никога не бяха положителни, но пък на скенер на бял дроб се видяха типичните ковид изменения в дробовете. Кръвта й след като преболедува се сгъсти.

# 8 840
Не може да го приеме Шарлот. Нормалната психика не може да приеме такива неща. Затова от самото начало, та досега има един куп изследвания КАКВИ  хора отказват да носят маска и да спазват карантинни мерки.
Просто в България се намеси още един фактор, а той е "какво ще кажат хората". Доста хора се влияят от обкръжението си. Един да има харизматичен полу-психопат, много лесно ще увлече другите. А ако се натрупат повече, в съчетание със несигурността, заради липсата на информация официална и глупостите на килограм, които се леят от тв и Фейсбук, съвсем спокойно и най-емпатичният човек ще приеме, че няма как да се предпази. Което значи, че и да се зарази, не е той виновен. Ето, тоя експерт казва, че маската не пази, другият пък казва, че трябва да го минем всички. А пък Пешо, който ми е приятел от детството само ми се смее на маската, пък и го изкара вече, явно не е страшно.

И така. Съчетанието гръмогласни психопати, грешна политика, фалшивата псевдо-наука водят до пълен дебилизъм. Така е лесно да избягаш от отговорността.

# 8 841
Решил бил. Все едно го е питал някой- какво ще решите- с лекарска или без лекарска помощ искате.

А кой друг е решавал, нали той е стоял вкъщи и се е надявал да му мине без лекар? Сигурно е имал ЛЛ, а ако е нямал, е можел да звънне на линейка. Явно просто се е надявал да му мине по мангъровски.
Тъй , относно личното решение . Баща ми като се разболя , в началото беше добре - първите три дни , след това поддържаше постоянна температура 39,5 в разстояние на седмица . През цялото време поддържаше контакт с лекар от ВМА и лекар , който е негов приятел - и двамата му повтаряха да си стои в къщи и да си пие антибиотиците , че няма нужда от болница. Имаше една снимка на белият дроб , направена в началото по предписание на доктора от ВМА , която беше чиста . След като изкара една седмица с високата температура , взе личното решение да пренебрегне съветите на докторите за домашно лечение и отиде в белодробната болница . Плати си прегледа , защото не е изпратен там от лекар и се оказа , че е за спешен прием с двустранна бронхопневмония и недостиг на кислород. На въпроса защо не е отишъл там по - рано , той им е казал , че така го е посъветвал наблюдаващият го доктор , след това повече никой дума не е обелил . Казали му само , че така по телефона , ако недай си Боже , се е случило нещо с него , си е лично негова отговорност .

# 8 842
  • София
Специално за младите - те наистина се мислят за безсмъртни, защото още си лежат на тезата, че младите не боледуват тежко. Много от тях /специално около мен - София/ още не могат психически да преминат на вълна "Британски щам" и да осъзнаят, че той покосява все по-млади и по-млади, че се предава по-лесно и болестта се развива по-бързо. Всеки си мисли, че точно на него никога няма да му се случи, защото Пешо комшията изведнъж се оказало, че има антитела, пък даже не разбрал кога го е изкарал. И наистина се сещат да потърсят помощ чак, когато нещата станат много сериозни. Така е станало и с това момче от Бургас, и с художничката. И не знам на какво основание те решават, че няма да се лекуват, че няма да влизат в болница и т.н. Нито са лекари, нито нищо. Защо взимат такива сериозни решения по време на пандемия и неглижират ситуацията, за мен остава загадка.
Особено за художничката, която е била доброволка и се е гледала от близо с тази болест доста време

# 8 843
  • София
И в кръвната картина има типични изменения още в началото, дори тестовете да са отрицателни. Ако си пусне човек кръвни с ЦРП, един секрет с антибиограма и го наблюдава, дори по телефона лекар, е ок, според мен. И пак може да се развие в недобра посока, това вече си е късмет. Това при млади и здрави. Рисковите са друг филм, но те са си в контакт с повече от един лекар обикновено. За мен най-голямата грешка, която виждам да правят хората е да пият каквото са изписали на друг човек, често и на няколко други. Изследвания да си пуснеш сам ок, но самолечение...

# 8 844
  • София
А специално за антибиотиците от ден 1-ви - около мен починаха доста хора при предишната вълна /13 човека, вкл. роднина/. Всички до един пробваха да се лекуват първо с някакви леки неща, като за настинка - Парацетамолчета и т.н., след което имаше рязко влошаване за много кратко време и прием в болница в критично състояние. А от тези, които започнаха да пият антибиотик още от първия ден на първия симптом и положителен тест, няма нито един починал. Всички го изкараха сравнително леко и се оправиха. И не разбирам, защо да не се започва с антибиотик още в самото начало при толкова тежка болест, при условие, че ние тук сме свикнали да гълтаме антибиотици за какво ли не. Обаче за Ковид - нямало да гълтаме, за да не си тровим организма. Честно - логика не виждам.

# 8 845
За мен самото гласуване не е опасно. При нас в училището, където се водя, никога не е имало струпвания. Вече за хора, които са цял ден там не мога да кажа, че не е риск. Познавам жена, която ще е наблюдател мисля и цял ден ще стои на място вътре, сама иска да прави това, силно политически пристрастна. Но тя е от тези, които смятат, че ковид бил един по-силен грип, така че хич не я е страх.  Сигурно доста такива се съгласяват да са в комисия или наблюдатели.

# 8 846
Аз съм скептична, че изборите ще окажат влияние на бройките заразени. Избирателната активност в България традиционно е много ниска (в сравнение с някои западноевропейски държави например). Не знам защо непрекъснато се пише за блъскане, опашки и тълпи по секциите - гласувала съм на всички избори, на които мога, и никога не съм виждала кьорава опашка. В училището, в което гласувам в София, няма кой да те напсува...
Ако седнем да го мислим в тази насока "Леле, всеки около мен може да е заразен" - то значи ни в супермаркет, ни в магазин можеш да влезеш. Така е и с изборите - слагам утре KN95, отивам, върша си работата за буквално няколко минути и се изнасям. Нищо чак толкова рисково не виждам...
А пък аз винаги съм чакала по поне половин час на опашка. Този път ще си го спестя. При това макар и за малко трябва да се свали маската. И не е ясно какво ще се лепне от вътрешната й страна.

# 8 847
  • София
Джей, Браво на баща ти.
Къде отиде публикацията с данните от Англия? Нещо видях преди малко, исках да дочета .

# 8 848
Скрит текст:
Специално за младите - те наистина се мислят за безсмъртни, защото още си лежат на тезата, че младите не боледуват тежко. Много от тях /специално около мен - София/ още не могат психически да преминат на вълна "Британски щам" и да осъзнаят, че той покосява все по-млади и по-млади, че се предава по-лесно и болестта се развива по-бързо. Всеки си мисли, че точно на него никога няма да му се случи, защото Пешо комшията изведнъж се оказало, че има антитела, пък даже не разбрал кога го е изкарал. И наистина се сещат да потърсят помощ чак, когато нещата станат много сериозни. Така е станало и с това момче от Бургас, и с художничката. И не знам на какво основание те решават, че няма да се лекуват, че няма да влизат в болница и т.н. Нито са лекари, нито нищо. Защо взимат такива сериозни решения по време на пандемия и неглижират ситуацията, за мен остава загадка.
Особено за художничката, която е била доброволка и се е гледала от близо с тази болест доста време

Аз съм с британския щам и с пневмония (не съм правила снимка, но е ясно и без). Стоя си вкъщи и чакам. Никой няма да ми обърне внимание с тази сатурация и добро общо състояние.

# 8 849
Към този момент тече ваксинация в двора на МВР болница без никакви хора. Без записване в портала и без значение имате ли нещо общо с МВР или не.

Общи условия

Активация на акаунт